۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۱۴
کد خبر: 81779829
T T
۰ نفر
50 درصد محصولات كشاورزي خراسان شمالي شانس فراوري دارند

بجنورد- ايرنا- رييس سازمان جهادكشاورزي خراسان شمالي گفت: 50 درصد محصولات كشاورزي اين استان شانس فراوري دارند.

به گزارش ايرنا عبدالله يوسفي روز چهارشنبه در نشست هم انديشي تحقيقات كشاورزي اين استان اظهار كرد: سالانه بيش از يك ميليون و 200 تا يك ميليون و 500 هزار تن محصول از مزارع و باغ هاي استان برداشت مي شود.
وي افزود: اما از اين ميزان حدود 670 تن محصول فراوري مي شود و مابقي به صورت تازه خوري مصرف يا به ساير استان ها حمل مي شود.
وي اظهار كرد: حدود 70 واحد صنايع تبديلي و تكميلي در اين استان وجود دارد.
يوسفي افزود: هر چه خام فروشي را حذف و شرايط فراوري را فراهم كنيم، علاوه بر افزايش درآمد، در بخش توسعه كشاورزي هم موثر خواهد بود.
وي گفت: در حالي كه ميزان مصرف مواد شيميايي در هر هكتار در كشور، حدود 600 گرم است، اما در خراسان شمالي تنها 245 گرم استفاده مي شود كه تاييدي براي كيفيت و سلامت توليدات كشاورزي استان است و مي تواند برندي براي استان باشد.
وي افزود: در سه سال اخير، 340 ميليارد ريال براي ايجاد واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي تسهيلات پرداخت شده است.
وي اظهار كرد: از محل صندوق توسعه ملي 20 ميليارد ريال براي سرمايه در گردش به اين بخش اختصاص يافته است.
مدير صنايع كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: افزايش ظرفيت واحدهاي فراوري محصولات بخش كشاورزي در اين استان به ظرفيت صادرات آن به ساير كشورها مي افزايد.
محمدعلي سودمند افزود: ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي در توسعه پايدار كشاورزي، ايجاد اشتغال پايدار، كاهش ضايعات و افزايش ارزش افزوده و نيز افزايش صادارت غيرنفتي از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
وي اظهار كرد: اكنون به علت كمبود صنايع تبديلي بخش زيادي از محصولات كشاورزي و بخصوص باغي منطقه با صرف هزينه هاي زياد، تبديل به ضايعات و از چرخه مصرف خارج مي شود.
وي تاكيد كرد: با سرمايه گذاران در بخش ايجاد صنايع تبديلي بويژه محصولات باغي استان در راستاي صدور مجوز تاسيس، پروانه بهره برداري، گرفتن تسهيلات بانكي و نيز نظارت بر فعاليت آنها و انجام مشاوره فني، حمايت و همكاري خواهد شد.
وي افزود: خراسان شمالي در عرصه زراعي، باغي، دامي و شيلات داراي ظرفيت و استعداد بالايي دارد لذا ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي در اين بخش ها ضروري است.
مدير صنايع سازمان جهادكشاورزي خراسان شمالي تعداد بهره برداران در اين بخش را 82 هزار و 987 نفر اعلام كرد و گفت: اين استان 26 دهم درصد از توليدات ناخالص داخلي كشور را كه معادل 43 هزار و 726 ميليارد ريال مي باشد، به خود اختصاص داده است.
در اين نشست كارشناسان به بررسي تحقيقات و يافته هاي كشاورزي پرداختند.
خراسان شمالي 867 هزار نفر جمعيت دارد.ك/2
3007/6042