ارومیه- ایرنا- مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان‌غربی گفت: مهاباد، بوکان و سردشت، شهرستان‌های پیشتاز استان در پرداخت زکات است که ۳۷ درصد کل زکات پرداختی در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

عزیز سهندی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۴۲۲ میلیارد ریال زکات جمع‌آوری‌شده در آذربایجان‌غربی طی سال گذشته ۱۵۵ میلیارد ریال در این سه شهرستان بود.

وی با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی پرداخت زکات در آذربایجان‌غربی طی سال گذشته نسبت به سال پیش از آن، بیان کرد: در حالی‌که میزان زکات پرداختی در سال ۱۳۹۷ حدود ۳۵۰ میلیارد ریال بود، این رقم در سال گذشته افزون بر ۷۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

وی اضافه کرد: در حال حاضر، یک‌هزار و ۳۰۰ شورای زکات روستایی در آذربایجان‌غربی فعال بوده و درصورت افزایش هماهنگی و ارتباط میان شوراهای زکات روستایی با مسوولان و مبلغان زکات شهرستان‌ها، شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی جمع‌آوری و ثبت زکات توسط این شوراها خواهیم بود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان‌غربی با اشاره به برنامه‌های امسال در خصوص زکات گفت: برنامه‌ریزی در راستای تبلیغ و فرهنگ‌سازی زکات مال‌التجاره، گسترش تعامل بین دبیرخانه زکات و رسانه‌ها در راستای فرهنگ‌سازی فریضه زکات، انعقاد قرارداد با جشنواره‌های ورزشی، علمی و هنری در راستای تبلیغ و فرهنگ‌سازی زکات، افزایش تعامل با شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه شهرستان‌ها و اجرای طرح ویژه تبلیغی در روستاهای مشمول زکات از اهم برنامه‌‎های این نهاد در سال جاری است.

به گزارش ایرنا، آذربایجان‌غربی همواره از استان‌های برتر کشور در جمع‌آوری زکات است و سالانه صدها میلیارد ریال زکات در این استان جمع‌آوری می‌شود.

زکات در آذربایجان‌غربی بیشتر به گندم، جو و کشمش و در برخی موارد به دام تعلق می‌گیرد.

زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاک آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق می‌شود که انسان از مال خود خارج می‌کند و به فقرا می‌دهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت را دارد و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده می‌شود.

در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار می‌شود.

همراهی این‌ ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.

گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق می‌گیرد.