مهری هاشمی دوین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه میزان بارندگی این شهرستان در فروردین امسال نسبت به سال قبل پنج درصد کاهش داشته است، اظهار داشت: فروردین پارسال ۹۹.۸ میلی متر بارندگی در شیروان به ثبت رسیده بود که این رقم در فروردین امسال ۹۴.۷ میلی متر گزارش شده است.
وی گفت: همچنین بارندگی های سال زراعی از یکم مهرماه سال ۹۸ تا ۳۱ فروردین ماه امسال، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد و در مقایسه با دوره آماری بلندمدت، ۲۲ درصد افزایش داشته است.
هاشمی دوین افزود: در اسفند و فروردین ماه شاهد بارش های خوبی در سطح شهرستان بوده ایم که به همراه رگبار و بارش های پراکنده بوده است.
در سال زراعی ۹۸، سطح ابلاغی جو آبی چهار هزار و ۴۰۰ هکتار و جو دیم ۶ هزار و ۲۵۰ هکتار بود که چهار هزار و ۲۸۰ هکتار جو آبی و پنج هزار و ۷۵۰ هکتار جو دیم در شیروان کشت شد.
همچنین ۱۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای شهرستان زیر کشت پاییزه گندم رفته که ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار آن آبی است و از این سطح ۲ هزار و ۵۰ هکتار زیر پوشش آبیاری بارانی قرار گرفته است.
۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار از گندمزارهای شهرستان دیم است.
این شهرستان قطب تولید جو در خراسان شمالی است به طوریکه ۲۰ درصد سطح زیر کشت جو آبی و ۳۵ درصد جو دیم استان مربوط به این شهرستان است.
بارش های بهاری بویژه اسفند و فروردین ماه تاثیر زیادی رویش کشتزارها بویژه غلات و حبوبات دارد.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کمآبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاها مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.
این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که ۱۲ هزار بهره بردار از این بخش ارتزاق می کنند.