تهران- ایرنا- نظرسنجی موسسه فرانسوی «هریس انترکتیو» نشان داده که ۵۷ درصد مردم این کشور بر این باورند که دولت امانوئل ماکرون از زمان آغاز بحران همه‌گیری کرونا، اقدام‌های کافی برای مقابله با آن را انجام نداده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اعتماد مردم فرانسه به دولت برای مقابله با بحران کرونا با منفی ۱۰ درصد، بار دیگر روند نزولی به خود گرفته است.

براساس این نظرسنجی که توسط موسسه افکارسنجی «هریس انترکتیو» برای شبکه خبر فرانسه انجام شده، اکنون ۴۸ درصد فرانسوی‌ها، اقدام‌های دولت برای پایان دادن به بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ را موثر دانسته و به آن اعتماد دارند.
همچنین ۵۳ درصد فرانسوی‌ها معتقدند دولت توانایی انجام اقدام‌های موثر در امور اقتصادی را دارد. این پرسش برای نخستین‌بار از مردم فرانسه مطرح شده است.

این نظرسنجی در روزهای ۲۰ و ۲۱ (اول و دوم اردیبهشت) در بین ۹۲۸ نفر از افراد بالای ۱۸ سال انجام شده است.

با وجود هشدارها در خصوص ابتلای تعداد بیشتری از مردم فرانسه به کووید-۱۹ تا اواسط ماه می، دولت فرانسه بر گشایش تدریجی قرنطینه از ۱۱ می(۲۲ اردیبهشت) تاکید دارد و در عین حال اعلام کرده پس از این تاریخ نیز مردم باید مقررات پیشگیرانه را برای جلوگیری از شیوع احتمالی یک موج جدید بیماری رعایت کنند.

براساس تازه‌ترین آمار مقام‌های بهداشتی فرانسه، با فوت ۵۳۱ نفر دیگر، مجموع جان باختگان ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در فرانسه به ۲۰ هزار و ۷۹۶ نفر رسیده است. تاکنون در این کشور ۱۵۸ هزار و ۵۰ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند.
«ژان فرانسوا دلفرسی» رئیس شورای مشاوران علمی فرانسه اعلام کرده، با توجه به روند شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور، احتمال می‌رود تا اواسط ماه می(اردیبهشت)، روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شوند.

انستیتو پاستور فرانسه نیز دیروز(سه‌شنبه) اعلام کرد، با وجود کاهش شمار قربانیان بیماری کووید-۱۹ در این کشور، تا ۱۱ می(۲۲ اردیبهشت)، سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر (۵.۷ درصد کل جمعیت کشور) در تماس مستقیم با این ویروس قرار خواهند گرفت. در همین حال گزارش انستیتو پاستور تاکید دارد، برای دستیابی به مصونیت جمعی، باید بیش از ۷۰ درصد مردم در تماس مستقیم با ویروس کرونا قرار گیرند.

«ژروم سالومون» مدیرکل بهداشت فرانسه، به تازگی در یک نشست خبری گفته بود بیش از ۹۰ درصد مردم این کشور در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار نگرفته‌اند و این موضوع دست یافتن به مصونیت جمعی را دشوار می‌سازد. او همچنین گفته بود، دست یافتن به مصونیت جمعی برای جلوگیری از شیوع دوباره ویروس کرونا ضروری است.

به گزارش «ار.اف.ای» (رادیو بین‌المللی فرانسه)، علاوه بر اینکه آمار و ارقام بدست آمده از فقدان مصونیت جمعی در فرانسه حکایت می‌کند، محققان جامعه علمی این کشور حتی به این مصونیت نیز به چشم تردید نگاه می‌کنند. برخی از پژوهشگران اپیدمیولوژی یا همه‌گیرشناسی فرانسه گفته‌اند، با توجه به شناخت کنونی از ویروس کرونا، هنوز کسی نمی‌داند که آیا بیماران پس از بهبود دوباره به این ویروس مبتلا خواهند شد یا نه.

از سوی دیگر، دولت فرانسه قصد دارد تا استفاده از نرم‌افزارهای ردیابی بیماران برای مبارزه با شیوع کرونا را از زمان پایان قرنطینه سراسری در فرانسه آغاز کند. بنابراین کاخ الیزه موافقت کرد تا طرح خود مبنی بر استفاده از این نرم‌افزار را در پارلمان این کشور به رای بگذارد.




همچنین طبق اعلام دیروز دفتر نخست‌وزیری و پارلمان فرانسه، اگر کسی که نرم‌افزار ردیابی StopCovid را روی گوشی خود نصب کرده با فردی تماس بگیرد که مبتلا به کروناست، نرم‌افزار به او هشدار می‌دهد و به این ترتیب از ابتلای او به کووید-۱۹ جلوگیری می‌کند.

دولت پیش از این تصمیم داشت که این طرح جنجالی را در روزهای ۲۸ و ۲۹ آوریل(۹ و ۱۰ اردیبهشت) در صحن پارلمان، آن‌هم بدون رای‌گیری فقط به بحث بگذارد، اما انتقادهای شدیدی از سوی پارلمان حتی از سوی نمایندگان هم حزب «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری این کشور مطرح شد و در نهایت دولت را مجبور کرد به خواست نمایندگان تن دهد.
2023