به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا از مسکو، یکم اردیبهشت در زادروز این شاعر بزرگ و به احترام اندیشههای ناب این بزرگمرد، تعدادی از دانشجویان روس در حال تحصیل در رشته زبان فارسی دانشگاه دولتی مسکو با خواندن اشعاری از این شاعر بزرگ ایران زمین، عظمت، ادب و فرهنگ او را که نماینده مردمی با فرهنگ و با فضیلت است، به نمایش گذاشتند.
سعدی برخلاف شاعر پرآوازه همشهریاش حافظ که تقریبا تمام زندگی خود را در شیراز گذراند، برای تحصیل به بغداد میرود و به گفتههایی سفر را به قرار در یک شهر ترجیح میداده است.
سعدی شیرازی معروف به «شیخ اجل»، شاعری تقدیرگرا که زندگیاش همزمان بود با حمله مغول به ایران اما از آنجا که بخت یارش بود حکومت اتابکان فارس مانع شد که حمله مغولان به شهرش که شیراز باشد را ببیند.
شعر سعدی هیچگاه بر سر در سازمان ملل نبود
در ذهن هر ایرانی که در نظام آموزشی ایران درس خوانده باشد این گذاره حک شده است بیتی از شعر«بنی آدمی اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند» در باب اول «در سیرت پادشاهان» در کتاب گلستان سعدی آمده است بر سر در سازمان ملل متحد نصب شدهاست اما هیچگاه چنین واقعیتی وجود نداشت. محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه که پیشتر نماینده ایران در سازمان ملل بود درباره اولین باری که به سازمان ملل میرود و به دنبال شعر سعدی است مینویسد که آن را پیدا نمیکند و با پیگیریهای چند ساله فرش ایرانی منقش به همین سطور در کنار یک فرش چینی که در سازمان ملل بوده در دهه ۸۰ شمسی، نصب میشود.
تصویر مقبره سعدی و شعر معروفش هر روز با اسکناسهای ۱۰ هزار تومانی، میان ما دست به دست می شود اما آن گونه که باید سعدی مورد توجه قرار نمی گیرد.