همدان - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان گفت: ۳۷۳ تن در تصادفات جاده‌ای همدان در سال ۱۳۹۸ جان خود را از دست دادند که این آمار در مقایسه بامدت مشابه سال قبل از آن ۱۶ درصد افزایش یافته است.

مصطفی پناهنده روز شنبه از طریق ارتباط تصویری با خبرنگاران با گرامیداشت فرارسیدن هفتم اردیبهشت روز ملی ایمنی حمل و نقل افزود: ۳۰۵ مورد تصادف منجر به فوت در سال ۱۳۹۸، در جاده‌های همدان رخ داد در حالی که این آمار در سال ۱۳۹۷، ۲۷۵ فقره بود که ۱۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: در همین مدت تعداد مرگ ناشی از تصادف در سر صحنه از ۱۶۴ نفر به ۱۸۸ نفر رسید که این آمار نیز ۱۵ درصد افزایش داشته است.

پناهنده با اشاره به اینکه سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و کم توجهی رانندگان، بیشترین عامل تصادفات جاده‌ای است، عنوان کرد: برطرف کردن نقاط حادثه خیز جاده های این استان موجب کاهش ۹ درصدی میزان واژگونی خودروها در سال ۱۳۹۸ شد.

وی ادامه داد: میزان تصادف عابران پیاده در جاده‌های این استان نیز ۹ درصد کاهش و میزان خروج خودرو از جاده، ۲ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان گفت: در فروردین ماه سال جاری چهار مورد تصادف منجر به مرگ داشتیم که در آن‌ها ۶ تن جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به اینکه ۱۳ تن در تصادفات فروردین ماه سال ۱۳۹۸، جان خود را از دست داده بودند، ادامه داد: فروردین ماه امسال تعداد تردد خودروها به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا کاهش چشمگیری داشت که در پی آن میزان مرگ بر اثر تصادفات جاده‌ای نیز کاهش یافت.

پناهنده گفت: ۳۴ گروه راهداری با ۵۲۰ نیرو در همدان از ابتدای سال جاری به منظور شانه سازی، ایجاد گریزگاه، نصب تابلوهای راهنمایی رانندگی، خط کشی و آسفالت ریزی در جاده‌ها و محورهای ارتباطی این استان فعالیت می‌کنند.

وی افزود: افزایش سطح سرویس دهی، ایمن سازی، رنگ آمیزی سرعت‌کاه‌ها، نصب تابلوها، ‏علائم و چراغ‌های چشمک‏‎ ‎زن، ترمیم گارد ریل‌ها، لکه گیری جزیی آسفالت جاده‌ها و لایروبی دهانه پل‌ها در صورت بارندگی از جمله خدمات راهداری در فصل بهار است.

وی ادامه داد: نزدیک به ۲۶۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین آماده خدمت رسانی به مردم هستند. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان گفت: رانندگان با اطلاع از وضعیت خودرو خود به لحاظ فنی، تجهیزات ایمنی را همراه خود داشته باشند و قبل از سفر نیز اطلاعات جاده‌ها را از سامانه و تلفن گویای ۱۴۱، اپلیکیشن ۱۴۱ و پایگاه اطلاع رسانی راه‌های کشور به نشانی www.۱۴۱.ir کسب کنند.

وی ادامه داد: ۶۱ دوربین ثبت تخلف سرعت، در جاده‌های همدان فعال است و سفرهای جاده‌ای را در این استان کنترل می‌کنند.

پناهنده بیان کرد: در کنار این دوربین‌ها، ۲۳ سامانه دوربین نظارتی در این استان فعال است که مسافران می‌توانند با استفاده از نرم افزار ۱۴۱ و یا پایگاه اینترنتی مرکز مدیریت راه‌های کشور به نشانی www.۱۴۱.ir تصاویر نقاط پرترافیک را به صورت زنده مشاهده کنند.

وی اضافه کرد: مسافران برای کسب اطلاع از وضعیت راه‌های کشور می‌توانند از شماره تلفن ۱۴۱ و یا شماره پیامک ۱۰۰۰۱۴۱ استفاده کنند.

وی اظهار داشت: ۷۴ سامانه تردد شمار، میزان تردد خودروها و ۲ سامانه توزین حرکت، میزان وزن خودروهای باری را در جاده‌های این استان ثبت می‌کنند.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان با اشاره به اینکه دوربین‌های ثبت تخلف تاثیر زیادی در کاهش آمار تصادفات جاده‌ای دارند، عنوان کرد: برای نوروز ۱۳۹۹، پنج سامانه دوربین ثبت تخلف نیز در دست راه‌اندازی است که با بهره‌برداری از آن‌ها، تعداد دوربین‌های ثبت تخلف محورهای استان به ۶۶ سامانه افزایش می‌یابد.

وی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۷ نزدیک به ۱۷۵ میلیون تردد در جاده‌های این استان داشتیم که این آمار در سال ۱۳۹۸ به ۱۸۱ میلیون تردد افزایش یافت.

وی تاکید کرد: ۷۷ نقطه از این استان برای ساخت مجتمع خدمات رفاهی جاده‌ای در نظر گرفته شده است که تاکنون ۳۵ مجتمع از آن ساخته شده، ۲۷ مجتمع در حال ساخت و ۱۵ مجتمع دیگر نیز در مرحله دریافت مجوز هستند.

پناهنده گفت: پنج هزار و ۳۴۰ کیلومتر راه در سطح استان همدان وجود دارد که ۲ هزار و ۷۲۵ کیلومتر راه روستایی آسفالته، ۸۵ کیلومتر آزادراه و ۶۳۱ کیلومتر بزرگراه و راه شریانی است.

وی ادامه داد: ۷۰ نقطه پر تصادف و ۳۶ نقطه دارای تصادف در این استان شناسایی شده است که ۱۳ مورد آن در سال ۱۳۹۸ اصلاح شد.

 ۹۹.۲ درصد جمعیت روستایی استان همدان از راه آسفالته برخوردار و ۲.۳ درصد کل راه‌های کشور در همدان واقع شده است.