سنندج - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: با تکمیل بسیاری از طرح‌های مربوط به حوزه منابع آبی، مردم استان به تدریج شاهد بهره‌مندی از دستاوردهای اجرای این طرح‌های مهم و حیاتی در تولید ثروت و اشتغال خواهند بود.

بهرام نصراللهی‌زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از محورهایی که در استان مورد توجه جدی است و از اساسی ترین کارهای دولت به شمار می رود حوزه آب است که بیشترین منابع دولتی در این زمینه هزینه شده است.

وی با بیان اینکه کردستان از استان‌های پرآب است و انتظار مردم این است که این منابع در خدمت توسعه استان قرار گیرد، تاکید کرد: تامین آب شرب پایدار برای جمعیت استان از دغدغه‌های دولت بود که با سرعت بیشتری در سال ۹۸ دنبال شد و برای ۷۰ درصد جمعیت شهری استان تا افق ۱۴۲۵ منابع آبی پایدار تامین و تخصیص داده شده است.

نصراللهی‌زاده درباره آبرسانی به برخی شهرهای استان افزود: تامین آب برای شهر بانه از سد عباس‌آباد و برای شهروندان سقزی از محل سد چراغ‌ویس در حال انجام است که طرح دوم بیش از ۱۰ برابر اعتبار سال گذشته، اعتبار دارد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان از تخصیص تامین آب شرب سنندج از سد آزاد خبر داد و یادآور شد: این طرح از طرح‌های مهم دیگری بود که پیگیری شد و علاوه بر آن شهرهایی که در قانون بودجه ردیف اعتباری نداشتند از جمله قروه، بیجار، دهگلان، کامیاران و حسن آباد یاسوکند با وجود محدودیت جدی در افزایش ردیف بودجه، در سال ۹۸ دارای ردیف اعتبار شدند.

نصراللهی‌زاده از بهره برداری از تصفیه خانه آب شرب دیواندره در سال‌جاری خبر داد و اضافه کرد: بخشی از نیاز آبی کامیاران هم از سد گاران تامین می‌شود.

وی به تامین نیاز آبی در حوزه صنعت هم اشاره کرد و گفت:  طرح‌های زنجیره فولاد و پتروشیمی دوم استان که عملیات اجرایی آن به زودی آغاز می‌شود، نیاز به منابع آبی زیادی داشت که سرمایه‌گذاری در حوزه آب استان، این دغدغه را رفع کرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان، کشاورزی را محور اصلی، سنتی و تاریخی  اقتصاد استان برشمرد و اظهار داشت: کارهای ارزشمندی در این زمینه انجام شده که به عنوان نمونه ۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار از محل طرح مهار آب‌های مرزی، از دیم به آبی تبدیل شدند و هفت هزار هکتار آن باغ است و بزودی باغداران مجری این طرح، از محل باغداری نوین و مکانیزه درآمد بسیار خوبی کسب خواهند کرد.

نصراللهی زاده تاکید کرد: تخصیص ۱۰۰ هزار هکتار منابع آبی جدید، از مطالبات مردم استان بود که سال گذشته مصوب شد و به نتیجه رسید.

وی با اشاره به اینکه سدهایی که نیاز شرب و کشاورزی و صنعت استان را استان را تامین می کند در سال ۹۹ برای تکمیل اعتبارات بسیار خوبی گرفته‌اند، یادآور شد: ۱۳۷ میلیارد تومان برای تکمیل آبرسانی به اراضی پایاب سد گاران نیاز بود که عین این رقم در بودجه ۹۹ تصویب و اختصاص یافته است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان افزود: سدهای امیرآباد و رمشت کامیاران هم که هزار هکتار اراضی جدید را پوشش آبی می‌دهند نیاز ۹۰ میلیارد تومانی برای تکمیل داشتند که این رقم مصوب شد تا شبکه آبرسانی داخل مزارع انجام شود.

نصراللهی‌زاده اضافه کرد: سد سیازاخ هم به عنوان تامین کننده آب شرب، صنعت و کشاورزی شهرستان های بیجار و دیواندره اعتبار لازم برای تکمیل را دارد و از محل این سد هم هفت هزار هکتار زمین دیم به آبی تبدیل می‌شود.