رسانههای پاکستانی روز یکشنبه این اظهارات را به نقل از "ظفر میرزا" وزیر بهداشت این کشور در گفتوگو با خبرنگاران در اسلامآباد منعکس کردند.
وزیر بهداشت پاکستان تایید کرد که این کشور تماسهایی از چین و ژاپن دریافت کرده است که به آزمایش واکسن کرونا که تولید این کشورها میباشد، ارتباط دارد.
وی در عین حال گفت که پاکستان قبل از هرگونه تصمیمگیری خواهان دریافت اطلاعات بیشتر از چین و ژاپن است و همزمان کارشناسان پاکستانی نیز در حال بررسی جوانب ایمنی، مقررات و امکانسنجی این داروها هستند.
یک شرکت چینی به نام "سینوفارم" نیز پیشنهاد آزمایش بالینی واکسن غیرفعال کووید-۱۹ را به پاکستان داده و گفته بود که این طرح به نفع دو کشور خواهد بود و در صورت اخذ نتیجه مثبت، پاکستان اولین کشوری خواهد بود که به واکسن ضدکرونا دست پیدا میکند.
مقامات بهداشتی چین اواخر فروردین ماه گذشته اعلام کردند: انجام آزمایشات بالینی سه واکسن ویروس کرونا به مرحله بالینی رسیده و نتایج تحقیقات بالینی داروهای ضد بیماری کرونا نیز از سوی برخی کشورها پذیرفته شده است.
رییس موسسه ملی سلامت پاکستانپیشتر در گفتوگو در برنامه شبکه "۹۲" این کشور گفته بود که چین مرحله آزمایشی واکسن کرونا را کلید زده و انتظار میرود اجرای واکسن چینی کرونا ظرف ۳ ماه آینده در پاکستان راهاندازی شود.
سرلشکر "عامر اکرام" افزود: دولت چین و سفارت این کشور در پاکستان همکاری موثری با مقامات پاکستانی برای در اختیار گذاشتن اطلاعات درباره ویروس کرونا و تامین مقدمات آزمایش واکسن این ویروس در پاکستان داشتهاند.
این مقام پاکستانی در عین حال گفت: واکسن اختراعی چین نیاز به کسب مجوز از نهادهای پاکستانی از جمله اداره نظارت و تنظیم مقررات دارویی این کشور دارد و البته ما در اسرع وقت به این مسائل رسیدگی میکنیم.
شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹۹ در شهرهای مختلف پاکستان از مرز ۱۲ هزار ۷۰۰ نفر فراتر رفته و دست کم ۲۶۹ نفر نیز بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادند.
ستاد عملیات و مدیریت مبارزه با کرونا در پاکستان امروز اعلام کرد: تاکنون ۱۲ هزار و ۷۲۳ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲۸۶۶ بیمار کرونایی نفر تاکنون بهبود یافتهاند.