رسانههای پاکستان روز شنبه به نقل از منابع رسمی این کشور افزودند: دولت صادرات داروی مالاریا را ممنوع کرد و وزارتخانههای تجارت و بهداشت این کشور نیز به شرکتهای داخلی مجوز تولید بومی مواد اولیه داروی مالاریا را صادر کرده است.
در این گزارش به نقل از مقامات وزارت بهداشت پاکستان آمده است: با توجه به اینکه در برخی از کشورها داروی هیدروکسی کلروکین برای درمان احتمالی بیماران کرونایی تجویز شده است، این تجربه در شهرهای لاهور و کراچی نیز انجام شد که دهها بیمار مبتلا به کووید-۱۹ بهبود یافتند.
نخست وزیر پاکستان نیز همزمان طرح وزارت تجارت برای ممنوعیت صادرات دارای مالاریا را تایید کرد و قرار است تولید داخلی این دارو افزایش یابد.
پژوهش متخصصان پاکستانی درباره ژن مقاوم دربرابر کرونا
شبکه «دنیا نیوز» پاکستان گزارش داد: متخصصان دانشگاه علوم بهداشتی "داو" در شهر کراچی توانستند به دو نوع تغییر طبیعی در ژن انسانها پی ببرند که میتواند در برابر ویروس کرونا مقاومت نشان داده و قوه دفاعی بدن انسان را در برابر این ویروس پایدار نگه دارد.
مجله بین المللی ویروس شناسی پزشکی نیز با انعکاس نتایج پژوهش متخصصان پاکستانی، نوشت: این تحقیقات به ظرفیت جهانی برای تعیین داروی دفع ویروس کرونا کمک خواهد کرد.
دکتر مشتاق حسین رئیس دانشگاه علوم بهداشتی داو میگوید: اساتید و دانشجویان این مرکز تحقیقاتی تاکنون نمونه ژن یک هزار نفر را آزمایش کرده و به این نتیجه پی بردند که در ژن ACE۲ دو تغییر اساسی با عنوان S۱۹P و A۳۲۹G شکل میگیرد که میتواند در مقابل ویروس کرونا در بدن انسان مقاومت نشان دهد.
متخصصان پاکستان در تکاپوی کارآزمایی دارویهای احتمالی درمان کرونا
وب سایت شبکه «جیوز نیوز» پاکستان نیز امروز گزارش داد: اداره بهداشت آمریکا، پاکستان را در میان کشورهایی قرار داده که موفق به شناسایی داروهای احتمالی برای درمان بیماران کرونا شده است.
طبق این گزارش تیم ۲۰ نفره متخصصان و کارشناسان پاکستانی از دانشکده پزشکی ایوب در شهر ابیت آباد قرار است تا روزهای آینده داروی ازیترو مایسین و کلروکین را روی ۵۰ بیمار کرونایی آزمایش خواهد کرد.
دکتر عامر فاروق رئیس دانشکده پزشکی ایوب پاکستان گفت: ۵۰ بیمار کرونایی به سه گروه تقسیم شده و قرار است داروهای ازیترو مایسین و کلروکین روی آنان آزمایش سود و گروه سوم نیز با روشهای سنتی درمان خواهند شد.
وی افزود: بیمارانی که قرار است مورد آزمایش قرار بگیرند از لحاظ سن، وضعیت جسمانی و میزان مریضی آنان بررسی شده و بیماران مبتلا به امراض قلب و یا دیگر بیماریهای شدید تحت این آزمایش قرار نخواهند گرفت.
این متخصص پاکستانی اظهار داشت: نتایج آزمایش در مرحله پایانی به اداره بهداشت آمریکا ارسال شده و در صورت تایید آن از سوی سازمان غذا و داروی این کشور، داروهای مذکور میتواند در سطح جهانی برای درمان مبتلایان به کرونا موثر ثابت شود.
پلاسما درمانی بیماران کرونایی
وزارت بهداشت پاکستان روزهای اخیر فرآیند نمونه برداری از افرادی که پس از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ بهبود پیدا کردند، را آغاز کرده و برخی از این بیماران نیز به طور داوطلبانه به دنبال همکاری با نهادهای پزشکی درمانی این کشور برای اهدای پلاسمای خون جهت درمان سایر بیماران کرونایی هستند.
روش پلاسما درمانی در شهرهای لاهور و کراچی پاکستان آغاز شده و سازمان مقررات دارویی این کشور کارآزمایی این فرآیند را دنبال میکند.
سرعت افزایش تعداد بیماران کرونایی در شهرهای مختلف پاکستان تاکنون کاهش نیافته و مسئولان این کشور نسبت به رسیدن شمار مبتلایان به کرونا تا آخر ماه جاری میلادی به ۵۰ هزار نفر ابراز نگرانی میکنند.
دولت پاکستان بیم آن دارد که در صورت عدم پایبندی مردم به فاصلهگذاری اجتماعی شمار بیماران کرونایی به دهها هزار نفر افزایش یابد. نگرانی دولت پاکستان بابت افسار گسیختگی کرونا در حالی عنوان میشود که شمار مبتلایان به این ویروس از ۴ هزار ۷۰۰ نفر عبور کرده و تاکنون ۷۱ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
وزار بهداشت پاکستان اعلام کرد: ۷۶۲ بیمار کرونایی در شهرهای مختلف این کشور بهبود یافته و ۵۰ نفر از مبتلایان نیز در شرایط بحرانی بسر میبرند.
نظر شما