تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲

تهران-ایرنا- مرکز مطالعاتی اسرای فلسطینی اعلام کرد که اقدامات رژیم صهیونیستی در زندان های این رژیم برای حفظ جان اسرای فلسطینی پایین تر از حد مطلوب بوده و زندگی این اسرا در معرض خطر است.

به گزارش امروز (یک شنبه) شبکه خبری المیادین، مدیریت زندانهای رژیم صهیونیستی با ضدعفونی کردن سلولهای اسرای فلسطینی با مواد شوینده و ارایه ماسک به آنها و برگزاری دادگاههای اسرا به صورت ویدیو کنفرانس تلاش کرده تا از شیوع ویروس کرونا در اسارتگاههای اسرای فلسطینی جلوگیری کند، اقداماتی که بطور کامل اسرا را در برابر مقابله با ویروس کرونا محافظت نمی کند.

"ریاض الأشقر" سخنگوی این مرکز تاکید کرد که تهدید ویروس کرونا علیه اسرای فلسطینی همچنان وجود دارد، چرا که همه اقدامات لازم برای پیش گیری و حمایت از سلامت اسرا فراهم نیست بخصوص آن که اسرای جدید پیش از ورود به اسارتگاهها و تماس با دیگر اسرا مورد آزمایش تشخیص و سلامتی نگهبانها و کسانی که در داخل زندانها کار می کنند و با بیرون در ارتباط هستند، مورد بررسی قرار نمی گیرند.

وی افزود: علی رغم پذیرش تهیه مواد ضدعفونی کننده از سوی رژیم صهیونیستی، اما این موضوع شامل همه زندانها نیست و ماسکهایی که به اسرا داده شده نیز کیفیت نامطلوبی داشته و همان نیز در میان همه اسرا توزیع نشده و این رژیم جمعیت زندانها را نیز کاهش نداده است.

این سخنگو تاکید کرده که، سازمانهای بین المللی بخصوص سازمان بهداشت جهانی باید هیاتی را به شکل فوری به اسارتگاههای رژیم صهیونیستی برای اطلاع از حجم تهدیداتی که علیه اسرای فلسطینی وجود دارد و  اینکه رژیم صهیونیستی جان آنها را در معرض خطر جدی قرار داده، اعزام کند.

این مرکز پیشتر نیز اعلام کرد که رژیم صهیونیستی ۵۱ اسیر فلسطینی را بیش از ۲۰ است که در زندانهای خود حبس کرده در حالی که ۱۴ اسیر بیش از سی سال است که در این زندانها هستند که قدیمیترین آنها اسیر "کریم یونس" است.
الأشقر درباره آنها گفت که این ۱۴ اسیر در فهرست قهرمانی و شرافت جای دارند و علی رغم سه دهه زندان و حبس، اما هنوز رژیم صهیونیستی نتوانسته اراده آنها را بشکند و آنان از روحیه بالایی برخوردارند و ناامید نشده اند و برخی از آنها مدارک تحصیلی عالی خود را در اسارت دریافت کرده و کتاب و رمان و داستان نوشته اند.

وی افزود که این اسرا بیش از دیگران در معرض خطر ویروس کرونا هستند چرا که سن آنها بیشتر بوده و دهههای متوالی در داخل زندان سپری کردهاند که بر سلامتی آنها تآثیر گذاشته و غالب آنها از بیماریهای مختلف رنج میبرند و زندگی آنها در خطر جدی است.

ویروس کرونا موسوم به «کوید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس تاکنون جان 204 هزار نفر را در جهان گرفته است.