روزنامه کویتی « القبس » در شماره امروز (دوشنبه) خود نسبت به «بحران اتباع بلاتکلیف مانده در کویت » هشدار داد و از آنها به عنوان «یک بمب در آستانه انفجار» نام برده و تاکید کرد: امتناع ورزیدن برخی از کشورها از تحویل گرفتن شهروندان خود، کویت را در بنبست قرار داده است.
القبس در ادامه این سوال را مطرح کرد که آیا دولت مصر به خواسته شهروندان خود پاسخ مثبت خواهد داد و آنها را از سرنوشت ناشناخته در کویت نجات خواهد داد.
این روزنامه کویتی در همین رابطه تصاویر مربوط به دهها کارگر مصری که بهگونه توهینآمیزی در کنار هم قرار داده شدهاند و در انتظار لقمه نان و جرعه آبی بسر می برند را منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، دولت کویت هماکنون علاوه بر پرداخت هزینه سنگین نبرد با کرونا باید هزینه تامین امکانات بهداشتی و غذایی برای اتباع خارجی در مراکز پناهندگان را نیز تحمل کند. این دسته از اتباع خارجی علاوه بر اینکه در اثر کرونا مشاغل خود را از دست دادهاند، کشورهایشان نیز حاضر به بازگرداندن آنها به زادگاه و موطن اصلیشان نیستند.
القبس افزود: هم اکنون بیش از ۱۴ هزار تبعه مصری ، بنگالی و هندی در ۲۹ مرکز پناهجویان در کویت اسکان داده شدهاند. این در حالی است که تقریبا ۳ هزار و ۷۰۰ تبعه فیلیپینی، کویت را به مقصد کشورشان ترک کردهاند. نگهداشتن ۱۴ هزار تبعه خارجی برای دولت کویت از نظر بهداشتی و امنیتی هزینهبر بوده و در عین حال کویت به مراکز یاد شده جهت مقابله با کرونا نیاز دارد.
بر پایه همین گزارش، کویت هماکنون این تعداد از اتباع بیگانه را هر روز علاوه بر تامین مواد غذایی تحت معاینات پزشکی قرار میدهد تا از عدم ابتلای آنها به ویروس کرونا اطمینان حاصل کند. همچنین بهرغم اتخاذ تمامی اقدامات بازدارنده، وجود این تعداد زیاد از افراد در کنار هم خطر بزرگی از نظر بهداشتی برای کویت و شیوع گسترده ویروس کرونا در میان آنها محسوب میشود.
القبس از دولت کویت خواست تا قبل از وقوع فاجعه در این کشور وضعیت این تعداد از اتباع بلاتکلیف را مشخص و یکسره کند و در مورد آنها تجدیدنظر به عمل آورد.
از سوی دیگر به گزارش شماره امروز ( دوشنبه ) روزنامه «رأی الیوم»، این در حالی است که رسانههای گروهی صوتی ، تصویری و نوشتاری مصر در برخورد با موضوع اتباع این کشور بلاتکلیف در خارج سکوت کردهاند .
کارگران مصری در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به طور کلی و کویت به طور خاص در مقایسه با سایر اتباع خارجی بالاترین تعداد را به خود اختصاص دادهاند.
در همین رابطه «عبدالله الاشعل» معاون سابق وزیر خارجه مصر از دولت این کشور خواست تا پیامدهای حاصل از کاهش قیمت جهانی نفت در مصر و بازگشت کارگران مصری از خلیج فارس و بازپس گرفته شدن میلیاردها دلار از قاهره توسط کشورهای عرب و کاهش سرمایهگذاریها و کمکهای مالی آنها و مهمتر از همه فروکش کردن داراییهای کشورهای یاد شده در نتیجه ویران کردن یمن و سوریه و لیبی و پایان یافتن ماه عسل میان آنان با آمریکا و اسراییل را مورد بررسی قرار داده و تصمیمات مقتضی را اتخاذ کند.
۱۴۸۷