قاسم درزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به برگزاری نشست های مجازی دانشگاه شهید بهشتی پیرامون بیماری کرونا، اظهار داشت: نشست های دانشگاهی می تواند به مسئولان برای طرح یک راهکار منسجم کمک کند در مدیریت شرایط کنونی کشور کمک کند.
وی ادامه داد: زمانی که با ایده های تخصص های مختلف آشنا می شویم، از یک زاویه به بحران کرونا نگاه نمی کنیم زیرا مشکلات مالی، خانوادگی و بیماری برای بشریت ایجاد کرده است و زمانی که راه حل های دانشگاه های مختلف برای کرونا مورد نظر قرار می گیرد، می تواند نگاه جامع گرایانه تر و موثرتر را در اختیار ما قرار دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: با توجه به اینکه وبینارها (نشست مجازی) عمومیت دارند، افراد مختلف در آنها شرکت می کنند بنابراین بسیار به استفاده عموم مردم در حوزه های مختلف کمک می کند.
مسئولان برای مدیریت افکار عمومی به دانشگاهیان مراجعه کنند
درزی در خصوص ارتباط مسئولان و دانشگاهیان اظهار داشت: ارتباط کسانی که مسئولیت حکمرانی در کشورهای مختلف دارند، با متخصصین شایسته نیست در واقع ما نیز در ایران و سایر کشورهای پیشرفته با این مشکل مواجه هستیم.
وی ادامه داد: حتی در کشور آمریکا با وجود اینکه متخصصین در مورد کرونا به رییس جمهور آمریکا هشدار دادند اما او با نگاه های عوام گرایانه به این مشکل بی توجه بود در نتیجه زمانی که این بیماری وارد آمریکا شد، تلفات وحشتناکی را به دنبال داشت.
این استاد دانشگاه افزود: مراجعه به متخصصین در حوزه پزشکی متناسب است اما در سایر حوزه های علوم انسانی و اجتماعی حکمران ها برای مدیریت افکار عمومی، اجتماعی و روانی از متخصصین به خوبی استفاده نمی کنند و ارتباط بین حکمرانان و اساتید به اندازه مطلوب نیست.
درزی همچنین گفت: شاید کم کاری در ارائه راه حل در راستای رفع مشکلات جامعه از سوی متخصصین علوم روانی و اجتماعی نیز باشد. به عنوان مثال ما در خصوص وبینار بهشتی که به متخصصین فراخوان دادیم، در حوزه هایی مثل روانشناسی که انتظار داشتیم مشارکت زیاد باشد، ابتدا رویکرد حداقلی بود و اساتید همکاری و مشارکت لازم را نداشتند.
عضو هیات علمی پژوهشکده اعجاز قرآن اظهار داشت: در تلاشیم که در قالب وبینارها مشارکت اساتید علوم انسانی را در راستای حل مسائل کرونا افزایش دهیم.
استفاده از تجربیات تاریخی بیماریهای همهگیر
درزی توضیح داد: دوره های کرونا وبینار دانشگاه شهید بهشتی میان دوره ای است. هدف از برگزاری آنها استفاده از نظریه های متخصصین رشته های مختلف علوم انسانی و علوم طبیعی است.
وی ادامه داد: این دوره ها با تلاش معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی برنامه ریزی شده است. به شکل خاص ابتدا این دوره ها قرار بود که در خوشه آسیب شناسی اخلاقی، دینی این معاونت کار خود را انجام دهد اما سپس تصمیم گیری شد تا تمامی حوزه های علوم انسانی در آن مشارکت کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: فراخوان این همایش به تمامی حوزه های علوم اجتماعی، علوم انسانی و علوم طبیعی ارسال شده اما استقبال شاخه علوم طبیعی از این وبینار کمتر بوده است.
وی تصریح کرد: موضوعات اجتماعی، انسانی، تاریخی و دینی موضوعاتی هستند که در درون جامعه وجود دارد و نظرات تخصصی اساتید به آنها کمک می کند.
درزی با بیان اینکه در خصوص کرونا می توان از تجربیات بیماری های همه گیر در طول تاریخ استفاده کرد، ادامه داد: میزان همه گیر بودن بیماری، تعداد تلفات و چند مرحله ای بودن آنها می تواند در پیش بینی آینده به ما کمک کند.
وی اظهار داشت: موضوعات اجتماعی در خصوص اختلاف زوجین در دوران قرنطینه، نهاد علم و بلایای فراگیر، نشانه شناسی و کرونا و بیماری کرونا و دو راهه های اخلاقی از موضوعات طرح شده در سلسله نشست های مجازی دانشگاه شهید بهشتی است.