موسسه پژوهشی توسعه موسوم به «پَتَن» روز سهشنبه نتایج بررسیهای خود پیرامون چگونگی پایبندی مردم به عدم حضور در گردهماییهای مذهبی و یا حضور در مساجد طی ماه رمضان و مشارکت در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی را منتشر کرد.
در این گزارش آمده است: علیرغم توافق ۲۰ مادهای میان رییس جمهوری پاکستان و رهبران ارشد مذهبی این کشور از فرق مختلف اسلامی برای جلوگیری از نقض طرح فاصله گذاری اجتماعی در ماه رمضان، ۸۰ درصد مراکز مذهبی، مساجد و محل برگزاری آیینهای ویژه ماه رمضان تمایلی به پایبندی به این توافق نداشتهاند.
این پژوهشکده پاکستانی با بررسی مساجد موجود در ۱۵ شهر از جمله شهر اسلامآباد و در ایالت پنجاب اعلام کرد: طرح فاصله گذاری اجتماعی در ۹۶ درصد مساجد اجرا نشده و حتی مراجعه کنندگان از ماسک و سایر اقلام بهداشتی استفاده نکردند.
براساس توافق دولت و رهبران مذهبی پاکستان، حضور افراد مسن (بالای ۵۰ سال) و خردسالان به محل برگزاری نیایش و آیینهای ماه رمضان ممنوع اعلام شده بود اما بررسیها نشان میدهد که دو سوم مساجد ضمن نقض این بند از حضور افراد مسن و کودکان امتناع نکردند.
به رغم تمدید طرح فاصله گذاری اجتماعی در پاکستان با هدف مدیریت شیوع کرونا، دولت این کشور حضور روزه داران در مساجد و سایر مراکز مذهبی به شرط پایبندی به تمهیدات بهداشتی را بلامانع اعلام کرد، موضوعی که با مخالفت شدید پزشکان روبرو شد و آنان تاکید داشتند که برگزاری گردهماییهای دینی در طول ماه رمضان خطر گسترش شیوع کرونا را افزایش میدهد.
ایالت سِند در جنوب پاکستان، تنها ایالتی است که برگزاری هرگونه مراسم نیایش جمعی، نمازهای جماعت و جمعه در طول ماه رمضان را ممنوع و تنها حضور ۳ الی پنج نفر در مساجد را بلامانع اعلام کرده است.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان که هفته گذشته حضور در مساجد طی ماه رمضان را مشروط به پایبندی مردم به تمهیدات بهداشتی کرده بود، اکنون خطاب به مردم گفت که وی نیز در طول ماه رمضان در خانه به عبادت خواهد پرداخت. به همین دلیل مردم نیز با ماندن در خانه و عبادت در کنار خانواده به دولت در غلبه بر ویروس کرونا کمک کنند.
وی در عین حال هشدار داد که اگر در طول ماه رمضان حضور مردم در آیینهای مذهبی موجب شیوع کرونا شود، دولت مجبور به واکنش فوری در جلوگیری از برگزاری این مراسم و یا تعطیلی مساجد خواهد شد.
رهبران مذهبی پاکستان نیز ضمن اینکه چند روز مانده به ماه رمضان بر خواسته خود برای حضور مردم در مساجد با رعایت تمهیدات بهداشتی اصرار میکردند، اکنون از خانه نشینی در طول ماه رمضان حمایت کرده و از مردم این کشور نیز خواستند تا برای مهار کرونا خانهها را به مسجد تبدیل کنند.
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷
اسلامآباد - ایرنا - براساس نتایج تحقیقات یک پژوهشکده پاکستانی، توافق دولت و رهبران مذهبی این کشور برای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در طول ماه مبارک رمضان با هدف مهار ویروس کرونا به دلیل عدم پایبندی مردم در شهرهای مختلف پاکستان، با چالش مواجه شده است.