اسلام‌آباد - ایرنا - گسترش شیوع کرونا در پاکستان و پیامدهای منفی آن بر چرخه اقتصادی این کشور باعث شد تا منبع امرار و معاش صدها هزار نفر تحت تاثیر قرار بگیرد، در چنین اوضاعی «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان با هدف پیشبرد طرح کاشت ۱۰ میلیارد نهال درخت ابتکار جدیدی موسوم به "نگهبان‌سبز" را اعلام کرد که هدف اصلی آن ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان به ویژه در اوضاع کرونایی است. 

نخست‌وزیر پاکستان اواسط شهریور ۹۷ در راستای عمل به وعده‌های انتخاباتی حزب سیاسی خود (حزب تحریک انصاف) عملیات کاشت ۱۰ میلیارد اصله درخت در این کشور را آغاز کرد. 

دولت عمران‌خان در تلاش است تا با بهره‌گیری از ظرفیت مردمی اتفاقات مثبتی را در پاکستان رقم بزند و در وضعیت کنونی رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان کرونا و تامین امرار معاش آنها به تحقق این هدف کمک شایانی کرده است. 

اواخر فروردین ماه امسال نیز مسئولان پاکستانی طرح پذیرش کارگران و افراد روزمزد که این روزها از شیوع کرونا آسیب دیده‌اند، برای ادامه کاشت اصله درخت‌ها در سراسر پاکستان را کلید زدند. 

براساس این گزارش، نخست وزیر پاکستان با هدف گسترش پوشش سبز در سطح ایالات و ایجاد فرصت‌های شغلی برای قشر جوان به ویژه در ایام بحرانی ناشی از ویروس کووید-۱۹، طرح مالی محرک سبز را تصویب کرد. 

طبق مصوبات جلسه ویژه مقامات پاکستانی به ریاست عمران خان که روز گذشته (سه شنبه) در اسلام آباد برگزار شد، بسته حمایتی محرک سبز به عنوان بخشی از طرح کاشت ۱۰ میلیارد اصله درخت با هدف ترویج مزارع، راه‌اندازی نهالستان‌ها، توسعه جنگل‌های طبیعی و افزایش کاشت درخت‌های میوه و زیتون است. 

دولت عمران خان اکنون در مرحله جدید گسترش پوشش سبز در پاکستان، ابتکار «نگهبان سبز» را نیز کلید زد تا در ابتدا ۶۵۰ هزار نیروی کاری جوان به صورت روزمزد به کارزار مزرعه‌سازی و توسعه فضای سبز کشور ملحق شده و از این راه امرار معاش هم داشته باشند. 

عمران خان در این خصوص گفت: پرداختن به مسائل آب و هوا و تقویت پوشش سبز در پاکستان از مهم‌ترین اولویت‌های دولت فعلی این کشور است. ابتکار نگهبان سبز فرصت‌های شغلی برای جوانان ایجاد می‌کند و این ماموریت به پیشبرد اهداف فضای پاک و سبز در پاکستان کمک خواهد کرد. 

وی تاکید کرد: طرح جدید دولت پاکستان این فرصت را برای آسیب دیدگان ناشی از شیوع کرونا و افرادی که منبع درآمد خود را از دست داده‌اند، فراهم می‌کند که آنان با عزت و کرامت به امرار و معاش بپردازند. 

تدابیر مقابله با کرونا در پاکستان که با تعطیلی شهرها و فاصله‌گذاری اجتماعی همراه است جامعه کارگری این کشور را با تشدید چالش‌هایی چون نبود تامین معیشت و از بین رفتن موقعیت امرار معاش روبرو کرده که هر کدام از این مسایل، به‌گونه‌ای زندگی روزمره این قشر زحمت‌کش را تحت‌تاثیر قرار داده است. 

رسانه‌های پاکستانی به نقل از کارشناسان اقتصادی گفتند: کرونا و راه‌های مقابله با این ویروس باعث شده تا اوایل ماه جاری میلادی، بیش از ۵ میلیون نفر بیکار شوند،اما دولت پاکستان که این روزها با بیکاری هزاران نفر از کارگران و افراد روزمزد در شهرهای مختلف روبرو است، با استفاده از پروژه کاشت ۱۰ میلیارد اصله نهال در این کشور، هزاران کارگر را به خدمت گرفته و فرصت امرار معاش روزانه را برای آنان مهیا کرده است.