به گزارش الجزیره، در بیانیه دولت وفاق ملی لیبی آمده است: تخلفات رخ داده باعث شده تا هیچگاه به آنچه که آتشبس خوانده میشد اعتماد نکنیم، زیرا عادت به خیانت و بدعهدی وجود دارد.
در این بیانه تاکید شده که دولت وفاق ملی همچنان به دفاع مشروع از خود ادامه میدهد و در هر زمان و مکانی که کانون تهدید را شناسایی کند، به آن حمله خواهد کرد.
دولت وفاق ملی لیبی همچنین هر گونه آتشبس در لیبی را نیازمند «نظارت و ضمانت بین المللی» عنوان کردهاست.
پیشتر نیروهای «ارتش ملی لیبی» پس از شکست های سنگین در مقابل نیروهای «دولت وفاق ملی» تا پایان ماه مبارک رمضان اعلام آتشبس کرده بود.
این آتشبس در لیبی در حالی رخ میدهد که «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی دوشنبه شب با لغو توافق صلح «صخیرات» اعلام کرد که وی رهبری کشور را برعهده گرفته است.
اعضای پارلمان لیبی و کنگره ملی سراسری این کشور آذرماه ۱۳۹۴ با نظارت سازمان ملل متحد در شهر صخیرات مغرب توافق امضا کردند.
این توافق به منظور پایان دادن به دودستگی، خونریزی و تنشی انجام شد که لیبی پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد آن بوده است. قرار بود توافق صخیرات، انتقال سیاسی مسالمت آمیز را در لیبی پایه گذاری کند.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.
امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
نیروهای ژنرال حفتر ماههاست که با حمایت متحدان خارجی خود برای تصرف طرابلس پایتخت لیبی به مواضع نیروهای دولت وفاق ملی حمله میکنند، اما نه تنها تاکنون موفقیتی کسب نکرده اند، بلکه بارها با شکست نیز مواجه شدهاند.