به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، ابوالغیط ضمن ابراز نگرانی درباره افزایش تنشهای سیاسی و نظامی در لیبی، بار دیگر بر موضع ثابت اتحادیه عرب در رد گزینه نظامی و پایبندی به گفتوگوی سیاسی برای حل مشکلات این کشور تاکید کرد.
دبیرکل اتحادیه عرب همچنین ادامه عملیات نظامی در بخشهای مختلف لیبی از جمله در اطراف شهر طرابلس پایتخت این کشور و مناطق غربی را محکوم کرد و بار دیگر از «دولت وفاق ملی» و نیروهای تحت امر ژنرال حفتر خواست با پایبندی به آتشبس به ویژه در ماه مبارک رمضان، از ریخته شدن خونهای بیشتر در لیبی جلوگیری کنند.
ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی دوشنبه شب گذشته با لغو توافق آتشبس صخیرات اعلام کرد که باید رهبری کشور به وی سپرده شود.
این تصمیم مخالفتهای خارجی از جمله مخالفت روسیه به عنوان یکی از متحدان حفتر را به همراه داشت.
اعضای پارلمان لیبی و کنگره ملی سراسری این کشور آذرماه ۱۳۹۴ با نظارت سازمان ملل متحد در شهر صخیرات مغرب توافق صلح و آتشبس برای برقراری آرامش در این کشور، امضا کردند.
این توافق به منظور پایان دادن به دودستگی، خونریزی و تنشی انجام شد که لیبی پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد آن بوده است. قرار بود توافق صخیرات، انتقال سیاسی مسالمتآمیز را در لیبی پایهگذاری کند.
لیبی از زمان سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طُبرُق» در شرق لیبی که خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.
امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
نیروهای ژنرال حفتر نیز از فروردین ۱۳۹۸ با حمایت متحدان خارجی خود عملیات تصرف طرابلس پایتخت لیبی و حمله به مواضع نیروهای دولت وفاق ملی آغاز کردهاند؛ اما عملیات نظامی نیروهای حفتر تاکنون دستاورد عملی نداشته است.
نظر شما