به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، در این تحقیقات که با مطالعه ۱۷ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ انجام گرفت، مشخص شد در کنار فاکتورهای ریسکی مانند ابتلا به بیماریهای مزمن قلب، ریه و کلیه، ضعف سیستم ایمنی، دیابت و برخی از انواع سرطان، مذکر بودن یا چاقی به معنای داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰ نیز دو عامل ریسک دیگر برای این بیماری محسوب میشوند.
شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵، نشان دهنده کم وزنی غیرطبیعی است. اگر عدد به دست آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی ۲۵، نشان دهنده اضافه وزن است و عدد ۳۰ به بالا نشان دهنده چاقی است که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین ۳۰ تا ۳۴.۹)، چاقی درجه دو (بین ۳۵ تا ۳۹.۹) و چاقی درجه سه (۴۰ به بالا) تقسیم بندی می شود.
با وجود این که علت مرگ بیشتر و علایم شدیدتر افراد چاق در اثر بیماری کووید ۱۹ مشخص نیست، محققان معتقدند کاهش کارآیی ریه و وجود التهاب در بافت چربی افراد چاق می تواند یکی از دلایل این وضعیت باشد.
به اعتقاد محققان این عوامل میتواند موجب تشدید طوفان سیتوکین و در نهایت بروز علایم شدید یا مرگ بیماران چاق شود.
طوفان سیتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیرطبیعی ایمنی است. این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و میتواند با علائمی مانند تب، خستگی، بیاشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد. در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ این عارضه میتواند منجر به تورم بافت ریه شود.
این تحقیقات با همکاری ۲۵۰۰ پرستار و دانشجوی پزشکی در ۱۶۶ بیمارستان انگلیس انجام گرفته و بزرگترین تحقیقات انجام گرفته در رابطه با کووید ۱۹ در خارج چین محسوب می شود. نتایج این تحقیقات در اختیار دولت انگلیس و سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است تا با اطلاعات به دست آمده از سایر کشورهای جهان مطابقت داده شود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته حدود ۲۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.