رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز، یکشنبه با بیان این مطلب در گفت و گو با ایرنا افزود: شیوع کرونا، ازجمله بحرانهایی است که جهان و ایران را در نوردیده و تقابل مرگ و زندگی را برای همه انسانها رقم زده است.
ابراهیم عباسی، با بیان اینکه این بحران ابعاد حقوقی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی فراوانی دارد، اظهار داشت: در ۲ قرن اخیر ۱۲ اپیدمی (همهگیری) عمده بیماریهای عفونی، ۱۵ قحطی و خشکسالی شدید ایران را در بر گرفته اما این بحران به گفته بیهقی "از لونی (رنگ) دیگر" است.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز افزود: کمتر بحرانی بوده که همه جهان را دربرگیرد، میلیونها نفر را مبتلا کند، واژههای جدیدی در فرهنگها بیافریند و از تغییر عمده در روابط بینالملل، سیاست، حقوق و اقتصاد جهان و کشورها خبر دهد بهگونهای که هیچ نقطه جغرافیایی مصون از آن نباشد.
عباسی، هدف از نگارش این کتاب را انجام رسالت اجتماعی دانشگاهیان، توجه به به سیاست راهبردی "دانشگاه در شهر و شهر در دانشگاه" و اجرای ماموریت ویژه استاندار فارس به دانشگاه شیراز در زمینه پژوهش در ابعاد گوناگون بحران کرونا، عنوان کرد.
وی ادامه داد دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاه سطح اول کشور با فراخوانی در دانشکدههای حقوق و علوم سیاسی، پیشنهاد بررسی ابعاد سیاسی حقوقی و جهانی این بحران را با تاکید بر کاربردی و راهبردی بودن آن منتشر کرد که مورد استقبال استادان و دانشجویان مقطع دکتری هر ۲ رشته در گرایشهای مختلف قرار گرفت.
عباسی، با اشاره به اینکه مشکلات حقوقی بعد از پایان کرونا، بر روند قانونی قراردادها تاثیرگذار خواهد بود، پیشنهاد کرد: مجلس شورای اسلامی باید از هم اکنون مصوباتی در این حوزه داشته باشد و برای امور مربوط به قراردادها از جمله فسخ و تمدید آنها تمهیداتی بیندیشد که دادگستریها در آینده با مشکل مواجه نشوند و اختلافات عمیق در جامعه به وجود نیاید.
"ابعاد حقوقی، سیاسی و امنیتی بحران کرونا در جهان و ایران" دربردانده ۱۴ یادداشت ازجمله پنج یادداشت حقوقی و ۹ یادداشت در زمینه سیاسی، امنیتی و رابطه بینالمللی است.
نظم بینالمللی پساکرونا و سیاست خارجی ایران، فرصت تاریخی سیاست خارجی ایران در تعامل با کشورهای اروپایی در دوره پسا کرونا، چرا نمیتوانیم مثل آدم در خانه بمانیم؟، راهکارهای رفع تزاحم حقوق رقابت با حقوق مالکیت فکری ابداعات و محصولات دارویی مقابله با بیماریهای اپیدمی (همهگیری) و پاندمی (همهگیری جهانی)، رفتار سیاسی اجتماعی ویروس کرونای جدید، کرونا و ضرورت تغییر در زیست واره سیاست، از جمله مقالهها و یادداشتهایی است که در این کتاب به چاپ رسیده است.
همچنین، یادداشتی راجع به ابعاد حقوق بشری کووید ۱۹، فرصتها و تهدیدات سیاسی پس از کرونا در ایران، چالشهای حقوقی تاثیر کرونا، کرونا و تقویت فردگرایی یا ارتقای معنویت، درسهای کرونا در ایران با تاکید بر نقش رسانهها، شهروند و ویروس کرونا، بحران کرونا و پرسش از آینده بشر و مواجهه احتمالی با چالشهای امنیتی دوران پساکرونا از دیگر مقالهها و یادداشتهای این کتاب به شمار میآید.
روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تا ظهر یکشنبه (چهاردهم اردیبهشت ۹۹) شمار مبتلایان به کرونا در کشور ۹۷ هزار و ۴۲۴ نفر بود و تعداد جان باختگان از این بیماری در ایران به ۶ هزار و ۲۰۳ نفر رسید.
در استان فارس، علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نیریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شدهاند.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات میدهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیتالله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار میگیرد.