دکتر سید امیررضا مصباحی شنبه در گفتوگو با ایرنا وضعیت شیوع بیماری کرونا را در استان فارس در مقایسهبا دیگر استانهای کشور مناسب عنوان کرد و گفت: استاندار فارس و امام جمعه شیراز از نخستین روزها مواضعی اصولی اتخاذ کردند و اجتهاد در این موضوع را به دانشگاه علومپزشکی سپردند.
وی افزود: این موضوع به واسطه تلاش و زحمات شبانهروزی نظام سلامت به محوریت دانشگاه علومپزشکی و رییس دانشگاه و معاونان وی و از سوی دیگر، به دلیل همکاری بخشهای دولتی و خصوصی و در رأس آنها پزشکان و پرستاران و درمانگران است؛ اما این بدان معنا نیست که در خوشخیالی و خواب خرگوشی فرو رویم و دو هفته دیگر به وضعیتی برسیم از وضعیت استانهای شمالی و مرکزی بدتر.
اگر مداخله صورت نگیرد، آمار تصاعدی افزایش مییابد
رییس بیمارستان شهید رجایی شیراز درباره وضعیت استان فارس در شیوع کرونا عنوان کرد: هماکنون دقیقاً در قسمت سربالایی نمودار اپیدمیولوژی هستیم؛ یعنی شروع کرونا در استان فارس روزبهروز درحال افزایش است و اگر مداخلهای صورت نگیرد، هر روز تعداد نفرات مبتلا بهصورت تصاعدی افزایش مییابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی شیراز اظهار کرد: در این صورت، به نقطهای میرسیم که تمام تختهای بیمارستانها اشغال میشود، ظرفیتهای درمانی استان پر میشود و بیماری از حد قابل کنترل خارج خواهد شد و چه بسا درمانگران نیز یکی پس از دیگری مبتلا شوند.
مصباحی از مسئولان امر بهجد خواهش کرد که ممنوعیتهای عملیاتی و نه فقط بخشنامهای را اعمال کنند؛ زیرا مهمترین مساله روز این است که مردم در خانههایشان بمانند.
مردم میتوانند چرخه انتقال را بشکنند
رییس بیمارستان شهید رجایی شیراز تاکید کرد: چرخه انتقال باید شکسته شود؛ از همین رو مردم تردد بیجا نکنند، ادارات به کمترین حد خدماتدهی ضروری بپردازند، بانکها فقط خدمات ضروری ادامه دهند، کاهش ساعت کاری ادارات و بانکها فقط ازدحام را بیشتر میکند؛ بنابراین باید کارهایی که ضرورت اورژانسی ندارد، تعطیل شود.
مصباحی ادامه داد: مردم بدانند که خرید شب عید باید لغو شود، رفتن به مراکز تجاری و تفریحات و مراسم شادمانی و سوگواری و... همه باید بهصورت کاملاً تعطیل شود و مردم فقط به ضرورت و برای رفع نیاز اساسی از خانه خارج شوند.
اگر امروز صنفی تعطیل شود، میتواند ماه دیگر ضرر را جبران کند اما اگر به فعالیت ادامه دهد و بر اثر بیماری جان خود یا عزیزانش را به خطر اندازد، دیگر امرار معاش معنا نمییابد
امرار معاش به شرط حیات معنا مییابد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به برخی صحبتها درباره آسیب تعطیلی کامل اصناف و ادارات به معیشت مردم، گفت: برخی اصناف، مردم و مسئولان میگویند با تعطیلی کامل امرار معاش مردم دشوار میشود، بهصراحت میگویم مردم به شرط حیات و سالم بودن میتوانند امرار معاش کنند. اگر امروز صنفی تعطیل شود، میتواند ماه دیگر ضرر را جبران کند اما اگر به فعالیت ادامه دهد و بر اثر بیماری جان خود یا عزیزانش را به خطر اندازد، دیگر امرار معاش معنا نمییابد.
وی از ارگانها، نهادهای حاکمیتی و خیرین خواست در این شرایط وارد عرصه کمکرسانی شوند تا ضرر اقتصادی صنوف را جبران کنند.
مصباحی با بیان اینکه امروز روزی است که مردم باید بپذیرند سفر نکنند، عنوان کرد:برخی افراد در پی تعطیلی هتلها و مهمانسراها خانههای خود را امروز به طمع مبالغ اندک یا گزاف اجاره میدهند و باعث افزایش شیوع بیماری در استان میشوند. این اقدام سبب میشود در تعطیلات نوروز به وضعیت امروز استانهای شمالی و مرکزی برسیم.
افراد سودجو باید بدانند وقتی مبتلا شوند و از دنیا بروند، آن مبلغی که به خاطرش جان خود، خانواده و شهروندان را بهخطر انداختهاند، هیچ فایدهای ندارد.
رییس بیمارستان شهید رجایی شیراز افزود: افراد سودجو باید بدانند وقتی مبتلا شوند و از دنیا بروند، آن مبلغی که به خاطرش جان خود، خانواده و شهروندان را بهخطر انداختهاند، هیچ فایدهای ندارد.
مصباحی ابراز داشت: تعطیلی مدارس، دانشگاهها و مراکز تجاری به این معناست که مردم در خانه بمانند و در ایام نوروز دید و بازدید نروند؛ چراکه اگر دوباره خانوادهها دورهمی تشکیل دهند، همچنان به چرخه شیوع بیماری کمک میکنند و موضوع بااهمیت کمترین تردد ممکن را زیر پا میگذارند.
اعمال طرح زوج و فرد بهتنهایی فایده ندارد
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه اعمال طرح زوج و فرد به تنهایی فایده ندارد، عنوان کرد: درواقع شهروندان فقط باید برای موارد ضروری همچون رساندن بیمار به بیمارستانها یا تهیه اقلام خوراکی ضروری از خانه خارج شوند و نپندارند در خلوتی شهر و ادارات میتوانند به امور غیرضروری بپردازند.
مصباحی عنوان کرد: نگران روزی هستیم که کنترل بحران از توان نظام سلامت خارج شود؛ همانگونه که این اتفاق هماکنون تقریباً در برخی استانها رخ داده است.
وی درباره پیشبینیها درخصوص پایان یافتن اپیدمی ویروس کرونا نیز گفت: شیوع کرونا دستکم تا آخر فروردینماه ادامه دارد و طبق الگوهای اپیدمیولوژیک و مطالعات کارشناسان خبره فارس در ایام نوروز به پیک ابتلا به بیماری خواهد رسید؛ مگر اینکه مداخلات در هفته پیش رو اعمال شود و رفتوآمدها بهصورت جدی کاهش یابد.
براساس آخرین آمار منتشر شده در روز جمعه ۲۳بهمنماه، ۳۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در استان فارس طی ۲۴ ساعت مشاهده شده و با شناسایی این افراد، شمار مبتلایان به ۲۳۲ نفر رسیده است؛ همچنین در مجموع هشت نفر تاکنون در استان فارس جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
هماکنون ۶۱درصد از مبتلایان در بیمارستان بستری هستند و ۲۶درصد از مبتلایان نیز به دلیل وجود علایم محدود این بیماری در قرنطینه خانگی به سر میبرند؛ همچنین ۱۳درصد افراد مبتلا نیز با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده اند.
علاوه بر شیراز، در شهرستان های فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده ، مرودشت، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، سرچهان و کوار بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.
نظر شما