تهران- ایرنا- تعدادی از آموزشیاران و نیروهای حق‌التدریس نهضت سوادآموزی امروز دوشنبه مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این افراد نسبت به برگزاری آزمون برای تغییر شرایط استخدامی خود معترض هستند.

مشکل این آموزشیاران به برگزاری آزمون برای تغییر شرایط استخدامی آنها به صورت پیمانی در سازمان نهضت سواد آموزی بازمی گردد. سازمان نهضت سوادآموزی پیشتر از برگزاری آزمون استخدامی آموزشیاران در خردادماه خبر داده بود بر این اساس اعلام کرده که به استناد بند ۲ مصوبه ۹۷/۰۶/۱۳ مجلس شورای اسلامی برگزاری آزمون تکلیف قانونی است لذا آموزش و پرورش یا هر نهاد دیگری توانایی حذف آن را ندارد و آموزش و پرورش بر اساس تکلیف قانونی عمل می کند برگزاری آزمون هم بر این اساس است.
اما آموزشیاران نهضت سوادآموزی معتقد هستند که آنها هم مانند نیروهای خریدخدماتی و پیش دبستانی باید ابتدا در دانشگاه فرهنگیان دوره های تکلمیلی مربوط به شغل خود را بگذرانند، سپس از آنها آزمون گرفته شود.
این آموزشیاران با در دست داشتن پلاکاردهایی با عنوان «حذف آزمون حق مسلم ماست» و  «نه به تبعیض» از مسوولان آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس خواستار برگزارنشدن این آزمون استخدامی شدند.
آنها در پلاکاردی عنوان کردند که مسوولان بزرگوار و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، ما آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی خواستار اجرای عدالت، رفع تبعیض از هر چهار گروه مشمول حذف آزمون ورودی دانشگاه فرهنگیان هستیم.
گودرزی یکی از این تجمع کنندگان است که حدود ۱۰ سال به صورت حق التدریسی در نهضت سواد آموزی فعالیت کاری داشته است. وی به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به مشکلات جامعه و همچنین شیوع ویروس کرونا حجم کار و تدریس در فضای مجازی برای ما دو برابر قبل شده است، از این رو زمان کافی برای خواندن منابع سخت سازمان نهضت سوادآموزی را نداریم.
وی افزود: رشته های تحصیلی هر کدام از ما متفاوت است؛ بنابراین مطالعه منابع تخصصی سازمان نهضت سواد آموزی برای ما امکان پذیر نیست. 
گودرزی معتقد است که باید این گروه ابتدا در دانشگاه فرهنگیان دوره های تخصصی را بگذرانند، سپس از آنها آزمون گرفته شود تا اینگونه مشکل میان گروه های مختلف آزمون استخدامی آموزش و پرورش رفع شود.
امیری یکی دیگر از آموزشیاران نهضت سواد آموزی به خبرنگار ایرنا گفت: تجمع امروز ما کاملا مسالمت آمیز است، ما با توجه به حجم کاری امکان شرکت در آزمون استخدامی را نداریم.
وی افزود: آموزش و پرورش نباید میان گروه های مختلف در برگزاری آزمون تفاوت قائل شود، همانطور که قرار است سایر گروه های مشمول آزمون استخدامی ابتدا در دانشگاه فرهنگیان دوره ببینند و سپس آزمون دهند، ما نیز نیاز به گذراندن این دوره ها داریم.
مرادی یکی دیگر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی است که حدود یک سال در این سازمان مشغول به کار است، وی به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به ارزیابی های مدیر مدرسه شیوه و کیفیت تدریس ما از سایر نیروهای رسمی آموزش و پرورش پایین تر نبوده است اما در این شرایط که در تمام شبانه روز مشغول کار در فضای مجازی هستیم، امکان شرکت در آزمون برای ما وجود ندارد.
وی از آموزش و پرورش درخواست کرد شرایط آنان را درک و شرط آزمون برای استخدام را حذف کند.

برگزاری آزمون استخدامی آموزشیاران بر اساس قانون است


شاپور محمدزاده رییس سازمان نهصت سوادآموزی امروز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش در پاسخ به خواسته های آموزشیاران نهضت سواد آموزی اظهار داشت: برگزاری آزمون استخدامی آموزشیاران یک تکلیف قانونی است.
وی افزود: آموزشیاران نهضت سواد آموزی بر اساس بند دو مصوبه شهریور سال ۹۷ باید برای استخدام در آموزش و پرورش در آزمون شرکت و نمره قبولی را کسب کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه به هیچ وجه تبعیضی میان گروه های مختلف استخدامی صورت نگرفته است، عنوان کرد: در بند یک مصوبه شهریور سال ۹۷ اعلام شده که نیروهای پیش دبستانی و حق التدریس برای استخدام نیازی به شرکت در آزمون ندارند اما استخدام آموزشیاران منوط به کسب نمره قبولی در آزمون است. از این رو آموزش و پرورش مکلف به اجرای قانون است.
محمدزاده یادآور شد: آموزش و پرورش تحت هیچ شرایطی نمی تواند آزمون را حذف کند، حذف آزمون استخدامی آموزشیاران به لغو قانون قبلی و تصویب قانون جدید توسط مجلس شورای اسلامی بستگی دارد.
وی همچنین درباره تعویق زمان آزمون استخدامی آموزشیاران اظهار داشت: این آزمون قرار بود در تاریخ ۲۲ فروردین ماه برگزار شود اما   در حال حاضر برگزاری آزمون به نیمه سوم خرداد ماه موکول شده است، از این رو زمان مناسبی است تا این افراد بتوانند منابع را مطالعه کنند.
به گزارش ایرنا، آموزش و پرورش پیشتر نیز در اطلاعیه ای در خصوص خواسته های آموزشیاران برای حذف آزمون استخدامی اعلام کرده بود که برگزاری آزمون قانونی است و امکان حذف هیچ یک از منابع اعلام شده بر سایت آموزش و پرورش وجود ندارد.