تهران - ایرنا - محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان خطاب به سران کشورهای جنبش عدم تعهد گفت: گروه طالبان به درخواست دولت برای آتش‌بس پاسخ نگفته و ما از شما می‌خواهیم که این گروه را به دست کشیدن از جنگ و سهیم شدن در روند سیاسی صلح تشویق کنید".

به گزارش خبرگزاری افغانستان (باختر) وی شب گذشته در یک گفت وگوی ویدیو کنفرانسی با سران و نمایندگان کشورهای عضو جنبش عدم‌ تعهد که امسال در جمهوری آذربایجان برگزار شد، گفت که جنگ حاضر بر تلاش‌های تمرکزیافته بر مبارزه با شیوع ویروس کرونا سایه افکنده، زیرا طالبان هنوز به پیشنهاد برقراری آتش‌بس بشردوستانه از سوی دولت پاسخ نگفته‌است.
براساس این گزارش، رئیس جمهوری افغانستان از تمام کشورهای عضو جنبش عدم‌ تعهد درخواست کرد که از طالبان بخواهند از خشونت دست بکشند و در یک روند سیاسی برای آوردن صلح و ثبات به افغانستان و منطقه سهیم شوند.
 وی اظهار داشت: از یک سو آسیب فراوان برخاسته از بیماری همه‌گیر کرونا بر زندگی و وضعیت معیشتی‌ مردم افغانستان تأثیر گسترده گذاشته و از سوی دیگر، کرونا توانایی‌های علمی و متخصصین طبی را به صورت بی‌پیشینه با چالش مواجه ساخته، این درحالی است که گروه طالبان نیز دولت را در این وضع بحران امنیت بهداشتی تنها گذاشته و حتی در اقدامات پیشگیرانه دولت علیه کرونا با انجام اقدامات خشونت بار مخل امنیت داخلی و پیشبرد برنامه های دولت می شود.

اشرف غنی گفت که پیامدهای منفی ویروس کرونا برای جهان به ویژه کشورهای جنبش عدم تعهد نیازمند پاسخ جمعی و قوی از طریق تلاش های مشترک، پذیرش سختی ها، ترویج روحیه همبستگی و راهبرد مبتنی بر همکاری در سطح منطقه ای و بین المللی است.

وی ادامه داد که برای محافظت از دستاوردهای جمعی جنبش عدم تعهد در راستای مبارزه با فقر، گرسنگی، محرومیت، نابرابری و بی‌ثباتی باید اراده قوی داشته باشیم.

رییس جمهوری افغانستان درباره مبارزه با این ویروس در کشورش گفت که مشورت ها ما را قادر می کند که آسیب پذیری های جامعه خود را تشخیص داده و انتظارات شهروندان خود را که از دولت‌ها دارند، بدانیم.

غنی از کمک های جهانی و منطقه‌ای به افغانستان تقدیر کرد و ادامه داد: تمام توجه خود را بر تلاش‌ها برای مقابله با مرحله احتمالی گسترش و به دنبال آن مراحل آرامش و بازگشت به وضعیت عادی، متمرکز کردیم .

رییس جمهوری افغانستان گفت که مردم کشورش آسیب زیادی از جنگ ۴۰ ساله نیابتی متحمل شده اند، می خواهند کشور شان به بستر همکاری های منطقه‌ای و بین المللی بدل شود.