قم-ایرنا- استاندار قم بابیان اینکه دولت الکترونیک لازمه زیستن با شرایط کرونایی وپیشبرد اهداف پیشگیرانه است،گفت: دستگاه‌های اجرایی از فرصت کرونا برای تحقق کامل دولت الکترونیک در ابعاد مختلف استفاده کنند.

بهرام سرمست روز سه‌شنبه در جلسه ستاد پیشگیری از بحران در سالن کرامت استانداری قم، ادامه داد: تحقق کامل دولت الکترونیک یک امر زمان‌بر است و دستگاه‌های اجرایی باید به‌صورت مستمر بر تامین زیرساخت‌های این مهم برنامه‌ریزی کنند.

وی خاطرنشان کرد: دولت الکترونیک برای زیستن در شرایط کرونایی، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و کاهش تماس‌های روزانه در سطح دستگاه‌های اجرایی امر اجتناب‌ناپذیری است.

استاندار قم گفت: در آینده‌ای نزدیک ارزیابی دقیقی از دستگاه‌های موفق در حوزه تحقق دولت الکترونیک ارائه خواهد شد.

بازگشایی روز بازارها منوط به نظر مساعد کارشناسان بهداشت است

وی درادامه بیان کرد: بازگشایی روز بازارها در قم منوط به دریافت نظرات کارشناسی علوم پزشکی است.

سرمست افزود: درصورتی‌که دانشگاه علوم پزشکی نظر مساعدی در شرایط کنونی نداشته باشد روز بازارها مانند آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای امکان بازگشایی ندارند.

وی گفت: درمجموع بازار روزها و وانت‌بارها درصورتی‌که مشمول مفهوم تجمع نباشند می‌توانند فعالیت‌های خود را از سر بگیرند.

استاندار قم عنوان داشت: مساجد قم در طول دوران شیوع کرونا بسته نشده و صرفا کارکرد برگزاری نماز جماعت در آن‌ها متوقف ‌شده‌است 

سرمست خاطرنشان کرد: مساجد قم پایگاه و محور اصلی استان در انجام رزمایش مواسات و کمک مؤمنانه باید باشد.

وضعیت پرخطر کرونا در قم پابرجا است

وی شرایط کرونایی قم را مورد توجه قرار داد و  گفت:‌وضعیت کرونا دراین استان سفید نشده  و باید دستورالعمل‌های بهداشتی جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورهای مدعی پیشرفت و جلوه‌های نوین تمدن نتوانستند عدالت درمانی را در بین اتباع داخلی خود در شیوع کرونا پیاده کنند درحالی‌که در قم درمان اتباع داخلی و خارجی رایگان بود.

سرمست اضافه کرد: تاب‌آوری سیستم درمانی ایران نیز در مقایسه با کشورهای مدعی عملکرد بهتری از خود بر جای گذاشت و مانند برخی کشورها در درمان افراد جوان و کهن‌سال نیز تفاوتی قائل نشد.

وی تصریح افزود: وضعیت قم نسبت به ابتدای اسفندماه سال قبل مطلوب شده اما وضعیت قم در مقایسه با شهرهای دیگر همچنان پرخطر است.

جهش تولید به‌موازات کرونا در قم دنبال شود

استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: جهش تولید به‌موازات مبارزه با کرونا در دستگاه‌های اجرایی دنبال شود.

سرمست اظهار داشت: برنامه‌های اشتغال‌زایی و تولید باید همچنان در اولویت برنامه‌ریزی‌های دستگاه‌ها قرار داشته باشد.

وی بیان کرد: مرجع و محور اصلی پاسخگویی به ابهامات حوزه کارگری و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و  باید مدیران این دستگاه ارتباط خود را با رسانه‌ها و مردم بیشتر کنند.

وی عنوان داشت: پیگیری‌های اداره کل تعاون و کار و رفاه اجتماعی برای حل مشکلات حوزه کار و بیکاری اقشار آسیب‌ دیده کرونایی باید بیش از مقدار فعلی باشد.

وی اظهار داشت: برای جبران خسارت‌های کرونا به کارگران ساختمانی، روز بازارها و سایر اقشاری که در دوران کرونا تعطیل شدند بسته جامع اطلاعاتی تهیه و در اختیار استانداری قرار بگیرد.

موازی کاری مشکل دیرینه کمک‌های مردمی

سرمست در ادامه اظهار کرد: موازی کاری، عملکرد موردی و هدفمند نبودن از مشکلات دیرینه کمک‌های مردمی در قم است که باید به سمت ساماندهی و تدوین بانک‌های اطلاعاتی جامع هدایت شوند.

وی ادامه داد: باید افراد آسیب‌دیده در جریان بیماری کرونا که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نبودند شناسایی‌شده و نیازهای آن‌ها نیز اولویت‌سنجی شود.

استاندارگفت: قم ظرفیت ویژه‌ای دربخش خیریه دارد و برای هدفمند کردن کمک‌های خیرانه باید جامعه خیرین استان نیز به سامانه جامع خیرین مجهز شوند.

وی تصریح کرد: تکمیل بانک اطلاعاتی مجمع خیرین استان دنبال شود و فعالیت موسسات خیریه نهادمند و قاعده‌مند شود.

وی با اشاره به روند ساماندهی کارگران فصلی گفت: در کنار ساماندهی کارگران ساختمانی ایرانی، اتباع خارجی مشغول در این حرفه هم باید ساماندهی شود.

استاندارقم  بیان داشت: اتباع غیرمجاز خارجی باید توسط نیروی انتظامی استان شناسایی و روند قانونی آن‌ها دنبال شود.

کرونا ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.