چابهار- ایرنا- مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: عملیات لایروبی کانال‌های آبرسان و زهکش‌های سایت پرورش میگو در گواتر شهرستان دشتیاری آغاز شده و بزودی شاهد افزایش زیرکشت میگو و توسعه این بخش خواهیم بود.

محمد شهلی بر روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مدیریت مناسب و مهندسی مطلوب جهت کاهش آسیب هنگام جاری شدن سیلاب به زیر ساخت‌های مجتمع پرورش میگوی شهید صنعتی گواتر، اصلاح و طراحی مهندسی مدیریت سیلاب مجتمع پرورش میگوی گواتر یکی از موضوعات و اولویت‌های در دستور کار شیلات است.

وی افزود: علاوه‌بر لایروبی کانال‌های سایت پرورش میگوی گواتر، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار به منظور پایش پرورش میگوی گواتر و نیز فعال سازی کمیته‌های پژوهشی مشترک مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار داده‌ایم.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان بیان کرد: ظرفیت‌های کم نظیر آبزی پروری در طول نوار ساحلی جنوب این استان وجود دارد که فعال سازی این ظرفیت‌ها امکان و فرصت تولید و اشتغال را برای منطقه و کشور فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: در مسیر توسعه آبزی پروری نوار ساحلی جنوب سیستان و بلوچستان استفاده از ظرفیت‌های انسانی متخصص و علمی شایسته مجموعه تحقیقات شیلات می‌تواند بسیار کارآمد باشد و  هم‌افزایی و تعاملات سازنده بین بخش‌های حاکمیتی و بخش خصوصی به این موضوع می‌تواند کمک کند.

شهلی بر با اشاره به اینکه  ۲۰ سایت مستعد پرورش میگو با مساحت حدود ۴۲ هزار هکتار در سواحل چابهار و کنارک شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: منطقه گواتر با ساحلی پاکیزه و بدور از آلودگی‌های صنعتی و شهری بهترین مکان برای پرورش میگو در کشور است.

وی با بیان اینکه چابهار به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب است خاطرنشان کرد: درجه حرارت سواحل این شهرستان در هشت ماه از سال مناسب برای پرورش میگو است که این امر سبب شده تا کارشناسان این منطقه را به بهشت آبزی پروی تشبیه کنند.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان افزود: سایت پرورش میگو گواتر با چهار هزار هکتار مساحت، ۶۶۰ هکتار تاسیسات زیربنایی دارد که به ۲ فاز شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده و فاز شمالی ۱۰۷ مزرعه با تیپ ۲۰ هکتاری طراحی شده که هم‌اینک ۹۲ مزرعه با سطح مفید حدود هزار و ۴۱۰ هکتار به بهره‌برداری رسیده است.

وی بیان کرد: ۶ مزرعه ۲۰۰ هکتاری در فاز جنوبی نیز طراحی شده که هم‌اینک سه مزرعه کامل و یک مزرعه تا ۵۰ درصد با سطح مفید ۴۳۰ هکتار به بهره‌برداری رسیده است.

شهلی بر با بیان اینکه تمامی زیرساخت‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش پرورش میگو در سایت گواتر چابهار فراهم شده است، خاطرنشان کرد: ۴۷ کیلومتر جاده دسترسی آسفالته، ۱۹ کیلومتر دایک حفاظتی به ارتفاع بیش‌از پنج متر، ۳۳ کیلومتر کانال آبرسانی، ۳۹ کیلومتر کانال زهکش و ۵۰ کیلومتر شبکه برق در سایت گواتر تا کنون اجرا شده است.

وی با بیان اینکه پرورش میگو یکی از با صرفه ترین و سود آورترین شغل‌ها در کشور است، خاطرنشان کرد: برای تولید هر کیلو میگو ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان هزینه می‌شود و به قیمت هر کیلوگرم ۱۸ تا ۲۲ هزار تومان سر مزرعه به فروش می‌رسد.

به گزارش ایرنا حدود ۲۴ هزار صیاد در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در آب های ساحلی شهرستانهای کنارک و چابهار به وسیله یکهزار فروند لنج و هزار و ۵۰۰ فروند قایق مشغول صید و صیادی هستند.

سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای ۲ اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.