دادرحمن بامری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روند ترمیم و بازسازی جاده دسترسی مجتمع پرورش میگو ی شهید صنعتی گواتر باید سریع به اتمام برسد تا به موقع تولید کنندگان میگو فعالیت را آغاز کنند.
وی با بیان اینکه چابهار بهشت آبزی پروری است، خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۰ سایت مستعد پرورش میگو با مساحت حدود ۴۲ هزار هکتار در سواحل دشتیاری، چابهار و کنارک شناسایی شده است.
سرپرست اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: با عنایت به گذشت مدت زمانی از شروع عملیات ذخیرهسازی میگو و محدودیت زمانی تا پایان ذخیره سازی جهت رفع مشکلات پرورش دهندگان پیگیری های لازم جهت استقرار یک دستگاه بیل مکانیکی و یک دستگاه گریدر بمنظور ترمیم بخشهایی از جاده دسترسی مجتمع گواتر انجام شد و امید است در کوتاهترین زمان مشکل جاده برطرف شود تا پرورش دهندگان بتوانند اقدام به حمل بچه میگو و غذای مورد نیاز میگو کنند.
وی تصریح کرد: مقرر شده تعداد ۱۵۰ سرویس شن و ماسه نیز جهت ترمیم بخشهایی از جاده های دسترسی فازهای مزارع پرورشی خریداری و توسط پیمانکار به این مجتمع جهت زیرسازی جاده ها حمل شود.
بامری گفت: اکنون یکهزار و ۸۰۰ هکتار اراضی با زیرساخت های لازم در گواتر وجود دارد و با توجه به شرایط آب و هوای سواحل شهرستان دشتیاری بهترین مکان برای پرورش میگو از نوع وانامی است که میتواند ظرفیت مناسبی برای برای صادرات این آبزی به کشورهای حوزه خلیج فارس داشته باشیم.
وی افزود: پایش و نظارت مستمر بهداشتی در مراحل کاشت و برداشت، فرآوری و بسته بندی در محل پرورش میگو تلاش شده تا با کیفیت ترین محصول به بازار مصرف عرضه شود.
سرپرست اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: موانعی برای سرمایه گذاری در این بخش نداریم و سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان خاطر در حوزه آبزی پروری به ویژه میگو سرمایهگذاری کنند تا زمینه اشتغال و بالفعل رساندن ظرفیتهای بالقوه شیلاتی در حوزه سواحل مکران باشیم.
وی اظهار کرد: میگوی پرورشی در مزارع سیستان و بلوچستان علاوه بر مصرف در بازار داخلی عمدتاً به کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس و چین نیز صادر میشود.
بامری با اشاره به اینکه سایت پرورش میگو گواتر با چهار هزار هکتار مساحت، ۶۶۰ هکتار تاسیسات زیربنایی دارد که به ۲ قسمت شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده است، ادامه داد: برای قسمت شمالی ۱۰۷ مزرعه با تیپ ۲۰ هکتاری طراحی شده که هم اینک ۹۲ مزرعه با سطح مفید حدود هزار و ۴۱۰ هکتار به بهره برداری رسیده است.
وی اظهارکرد: همچنین ۶ مزرعه ۲۰۰ هکتاری در قسمت جنوبی طراحی شده که هم اینک سه مزرعه کامل و یک مزرعه تا ۵۰ درصد با سطح مفید ۴۳۰ هکتار به بهره برداری رسیده است.
سرپرست اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان تصریح کرد: فعالیت در حوزه شیلات و پرورش آبزیان (ماهی و میگو) می تواند علاوه بر سودآوری اشتغال خوبی در چابهار و کنارک ایجاد کند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای ۲ اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آبهای دور) مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.
چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از ۲ شهر به نام های چابهار و پلان، سه بخش مرکزی، پیرسهراب و پلان تشکیل شده است.
نظر شما