در بیانیه سفارت آمریکا در بغداد آمده است: سفارت آمریکا در عراق ضمن حمایت از رای اعتماد پارلمان این کشور به نخست وزیر جدید و دولت وی به عراقی ها تبریک می گوید.
این بیانیه می افزاید : ما حمایت خود را از الکاظمی و مردم عراق برای مبارزه با همه گیری کووید- ۱۹، دستیابی به پیروزی کامل در برابر داعش، ارائه کمک های بشردوستانه، تثبیت مناطق آزاد شده و آوارگان گسترش خواهیم داد.
سفارت آمریکا تاکید کرده است که دولت جدید عراق باید اکنون به کار دشوار اجرای اصلاحات فوری و رفع نیازهای عراقی ها روی آورد؛ گفت و گوی راهبردی بعدی با دولت عراق به منظور تأیید دوباره همکاری ایالات متحده و عراق انجام خواهد شد. واشنگتن از وعده الکاظمی برای برگزاری انتخابات زودهنگام و خواست نخست وزیر جدید برای تقویت مردم سالاری در عراق استقبال می کند و مشتاقانه منتظر است تا با دولت جدید همکاری کند.
پارلمان عراق بامداد پنجشنبه در نشستی جنجالی که چندین ساعت به درازا کشید با حضور ۲۳۳ نماینده از مجموع ۳۲۹ نماینده، به بخشی از وزیران کابینه مصطفی الکاظمی رای اعتماد داد.
نمایندگان حاضر در این نشست از مجموع ۲۱ وزارتخانه به ۱۵ وزیر پیشنهادی رای اعتماد دادند و از موافقت با ۴ وزیر پیشنهادی خودداری کردند.
در این جلسه تصمیم گیری درباره دو وزارتخانه نفت و امور خارجه به دلیل وجود اختلاف ها بر سر وزیران پیشنهادی، به زمان دیگری موکول شد.
به این ترتیب و با رای اعتماد پارلمان به اکثر وزیران کابینه، الکاظمی به طور رسمی نخست وزیر عراق شد.
دولت مصطفی الکاظمی جایگزین دولت پیشبرد امور «عادل عبدالمهدی» می شود که در ۲۹ نوامبر سال گذشته (نهم آذرماه ۹۸) به علت اعتراضات خیابانی استعفای خود را اعلام کرد.
دولت الکاظمی در یک مدت یکساله موظف است فضا را برای انتخابات زودهنگام پارلمانی مهیا و عراق را در برابر چالش های بهداشتی ناشی از کرونا و اقتصادی متاثر از سقوط قیمت جهانی نفت، مدیریت کرده و در سریع ترین زمان ممکن بودجه ۲۰۲۰ را به پارلمان ارائه کند.
به درخواست اکثر فراکسیون های شیعه در پارلمان عراق، رییس جمهوری این کشور نهم آوریل گذشته (۲۱ فروردین ماه ۹۹) مصطفی الکاظمی را مامور تشکیل دولت جدید کرد.