اصفهان- ایرنا- مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری اصفهان گفت: راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در این استان با توجه به فعالیت بیش از ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور ضروری است.

صندوق جسورانه (Venture Capital Fund) نوعی صندوق سرمایه‌گذاری مشترک است که پول را از سرمایه‌گذارانی که قصد مشارکت دارند، گردآوری کرده و مبالغ مورد نظر را در کسب و کارهای نوپای کوچک و متوسط که پتانسیل رشد بالایی دارند سرمایه‌گذاری می‌کند. اساسنامه این صندوق‌ها در سازمان بورس و اوراق بهادار مصوب شده است.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری اصفهان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اصفهان، دومین استان کشور در زمینه شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور است و نیاز به تامین منابع مالی مناسب برای آنها دارد که تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه می‌تواند کمک بسیاری در این زمینه کند.

احمد ورد با بیان اینکه صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه، یکی از مدل‌های تامین مالی شرکت‌های نوآور و فناور و استارتاپ ها (نوپا) است، افزود: این صندوق در سازمان بورس و اوراق بهادار تعریف شده و می‌تواند با جذب منابع از عموم مردم، برای توسعه شرکت‌های فناور و نوپا، سرمایه‌گذاری کند.

وی با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی و صندوق پژوهش و فناوری اصفهان بدنبال تاسیس این صندوق هستند، خاطرنشان کرد: نخستین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در کشور حدود ۲ سال گذشته راه اندازی شد و بحث جدیدی در کشور است.

ورد به تصویب قانون صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در سال ۹۶ در شورای عالی بورس اشاره و اضافه کرد: کسب مجوز و تامین منابع مورد نیاز برای این صندوق فرایندی طولانی است اما امیدواریم تا پایان امسال، صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه اصفهان راه‌اندازی شود.

مشاور رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه وجود نقدینگی و رونق بورس به این صندوق کمک می‌کند، اظهار داشت: راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه می‌تواند با تامین سرمایه مورد نیاز واحدهای فناور و استارتاپ‌ها از مهاجرت آنها به تهران جلوگیری کند و در ایجاد اشتغال و توسعه فناوری نقش داشته باشد.

وی با اشاره به فعالیت صندوق پژوهش و فناوری اصفهان، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های بالای استان در زمینه اقتصاد دانش بنیان، لازم است که منابع جدید دیگری مانند صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه نیز برای کمک به تامین سرمایه آنها ایجاد شود.

ورد با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری اصفهان سال گذشته از حدود ۲۰۰ شرکت و واحد فناور در قالب ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات حمایت کرد، گفت: همچنین این صندوق در اواخر اسفند پارسال و فروردین امسال از ۱۲ شرکت فعال در تولید اقلام و کالاهای مقابله با کرونا در قالب ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات حمایت کرد.

صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری اصفهان طبق ماده ۱۰۰ قانون برنامه سوم توسعه در سال ۸۴ با هدف حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و ارائه تسهیلات به آنها تاسیس شد.

معاون سرمایه‌گذاری صندق نوآوری و شکوفایی کشور نیز گفت: در بودجه و برنامه سال جاری صندوق نوآوری، تشکیل ۱۰ صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه بورسی پیش‌بینی شده است که امیدواریم با همکاری بخش خصوصی و سایر فعالان بازار این مراکز در کشور ایجاد و فعال شوند.

علی ناظمی افزود: صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه بورسی زیر نظر سازمان بورس اوراق بهادار تشکیل می شوند؛ تاکنون هشت صندوق فعالیت خود را شروع کرده‌اند و از نیمه دوم سال ۹۸ صندوق نوآوری و شکوفایی هم برنامه‌های خود را به طور جدی بر توسعه فعالیت این صندوق‌ها متمرکز کرده است.

اصفهان رتبه دوم کشوری پس از تهران را در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور دارد و بیش از  ۵۲۰ شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور در این خطه فعال است.