اسلام‌آباد - ایرنا - مقامات دولتی پاکستان اعلام کردند شیوع ویروس کرونا در کشور که اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی را به دنبال داشت، باعث کاهش تقاضا برای مصرف انرژی و وارد آمدن ۳۲۰ میلیون دلار (۵۱ میلیارد روپیه)خسارت به بخش نفت و گاز کشور شد.

رسانه‌های پاکستان روز شنبه به نقل از منابع دولتی گزارش دادند کاهش تقاضای انرژی در ماه گذشته میلادی (آوریل) همزمان با اعمال محدودیت‌های کرونایی در شهرهای مختلف این کشور ۵۱ میلیارد روپیه معادل تقریباً ۳۲۰ میلیون دلار خسارت به بخش نفت و گاز وارد کرد. 
منابع آگاه در حوزه نفت و گاز پاکستان گفتند که میزان ضررهای مالی شامل از دست دادن درآمد شامل مالیات ارزش افزوده حاصل از فروش نفت،تخفیف و حق امتیاز در نفت و گاز می‌باشد. 
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون به نقل از منابع آگاه که در جلسه اخیر کمیته انرژی کابینه دولت این کشور حضور داشتند، نوشت: بخش‌های بالادستی صنعت نفت شامل اکتشاف، حفاری و تولید تنها در ماه گذشته متحمل ضرر ۱۵.۵ میلیارد روپیه‌ای شد. شرکت‌های گاز جنوبی و شمالی پاکستان نیز به علت کاهش نیاز سوخت گاز به ترتیب با ضرر ۹.۴ میلیارد روپیه و ۱۲.۹ میلیارد روپیه‌ای مواجه بوده است. 
شرکت‌های بازاریابی نفت در پاکستان و همچنین صنعت گاز مایع این کشور نیز از ضررهای کرونایی در امان نماندند. در عین حال مقامات پاکستانی پیش بینی می‌کنند که بخش‌های بالادستی صنعت نفت متحمل ۷.۵۸ میلیارد روپیه خواهد بود. 
تدابیر احتیاطی در پاکستان درپی شیوع ویروس همه گیر کووید-۱۹ باعث شد تا فعالیت‌ها در پالایشگاه‌ها و پایانه‌های تولید و توزیع گاز طبیعی مایع به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد. همچنین کاهش تقاضای بنزین و گازوئیل در ماه آوریل نیز ضرر یک میلیارد روپیه‌ای به پالایشگاه‌ها وارد کرد. 
رسانه‌های پاکستانی گفتند: کرونا همزمان با متوقف کردن فعالیت‌های اقتصادی در سراسر جهان، معیشت پاکستان را نیز هدف قرار داد و این وضعیت نه تنها تجارت را به شدت تحت تاثیر قرار داد بلکه زنجیره تامین نفت و گاز و میزان تقاضا و مصرف را نیز از آن آسیب دید.

**تعطیلی پالایشگاه‌ها و کاهش واردات گاز طبیعی مایع
شیوع کرونا در پاکستان تنها در یک ماه گذشته رکود اقتصادی را نیز به دنبال داشت که ناشی از آن دو پالایشگاه دولتی این کشور تعطیل شد و فعالیت‌های تولیدی سایر پالایشگاه‌ها نیز تحت تاثیر قرار گرفت. 
روند تولید گاز طبیعی و نفت خام توسط شرکت‌های اکتشافی نیز به دلیل کاهش خرید پالایشگاه‌ها در پاکستان کُند شد با این حال عملیات پالایشگاه‌ها و بخش‌های پایین دستی پس از کاهش محدودیت‌های کرونایی در حال بازگشت به حالت عادی است. 
پاکستان همچنین به دلیل تقاضای ناچیز، واردات گاز طبیعی مایع (LNG) را کاهش داد درحالی که این کشور هر ماه پنج محموله ال ان جی از قطر وارد می‌کرد اما در ماه گذشته این میزان به ۳ محموله کاهش پیدا کرد. 
دولت پاکستان هشت روز پیش با هدف ارائه تسهیل به مردم در وضعیت ناشی از شیوع کرونا و با توجه به بحران اخیر سقوط جهانی نفت قیمت فرآورده‌های نفتی را برای دومین بار طی دو ماه گذشته کاهش داد.