«شیه چون یان» (Xie chun yan) روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا خاطر نشان کرد که راه ابریشم جدید برقرار کننده شرایط و وضعیت تازه ای از همکاری ها میان دو کشور است چین و ایران باید از این فرصت به بهترین شکل برای تقویت مناسبات دوستانه و دیرینه خود بهره بگیرند و تعاملات قوی تری داشته باشند و شناخته دو طرف باید از یکدیگر بیشتر شود.
او گفت: تمدن پارس با شکوه تاریخی خود جایگاه والایی در فرهنگ، هنر و ادبیات منطقه خاورمیانه و جهان دارد و این از دیرباز وجود داشته است.
این نویسنده و منتقد ادبی چین با اشاره به کتب ادبی شاعران بزرگ ایرانی چون سعدی و حافظ تصریح کرد که هر زمان که به این آثار نگاه می شود می توان به عمق این تمدن بیشتر پی برد.
استاد دانشگاه ماکائو چین تاکید کرد: امروز چین و ایران دارای تشابهات فرهنگی، هنری و ادبی فراوانی هستند و با یکدیگر تعاملات قوی دارند و راه ابریشم باز هم آنها را به یکدیگر نزدیکتر کرده است.
شیه اضافه کرد: تمدن پارسی در چین تاریخ دیرینه دارد و از جاده ابریشم قدیم ارتباط گسترده ای میان دو کشور وجود داشته است.
این ادیب چینی گفت: این تعاملات و مراودات از قدیم حفظ شده است زمانی که لازم باشد دو کشور می توانند در خصوص همکاری های بیشتر رایزنی های فزاینده داشته باشند.
او ادبیات و هنر، شعر، فرهنگ و تمدن چین و ایران را به یکدیگر پیوند خورده دانست و گفت: تبادلات دو کشور از قدیم آنها را به یکدیگر نزدیکتر کرده و بر اشتراکات دو فرهنگ افزوده است.
این طنزپرداز چینی، ایران و چین را در زمینه مسایل فرهنگی مکمل یکدیگر دانست و گفت باورش بر این است که تمدن و تاریخ و فرهنگ پارسی بسیار غنی است.
او گفت که دو کشور همچنان در آینده بر مبنای همین روابط فرهنگی، هنری و ادبی همکاری های بیشتری خواهند داشت.