اراک - ایرنا - مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران(ایرالکو) گفت: مواد اولیه مورد نیاز این واحد تولیدی برای چهار ماه تامین شده و هیچ مشکلی در این زمینه و نیز فرآیند تولید این شرکت بزرگ مستقر در اراک وجود ندارد.

احمد مجیدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: عمده ترین مواد برای تولید شمش آلومینیوم شامل پودر آلومینا، آند، کریولیت، آلومینیوم فلوراید و پترولیوم کک است که هم‌اکنون حدود ۲۰ درصد پودر آلومینای مورد نیاز ایرالکو در داخل کشور و از طریق شرکت آلومینای ایران(جاجرم) و بقیه بر اساس عقد قرارداد با شرکت‌های خارجی تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: کاتد بلاک، سیلیکان متال و سایر مواد مورد نیاز تولید محصولات آلیاژی نیز به مقدار مور نیاز از شرکت های خارجی تأمین می‌شود و با تمهیداتی که در سال گذشته اندیشیده شد، برای حدود چهارماه مواد اولیه خریداری و ذخیره شده است.

مدیرعامل شرکت ایرالکو در خصوص چگونگی عرضه شمش آلومینیوم در بازار داخلی و خارجی نیز گفت: در سال های قبل از ۱۳۸۱ با توجه به انحصاری بودن تولید آلومینیوم در ایرالکو، قیمت گذاری شمش آلومینیوم در این شرکت با هماهنگی سازمان های ذیربط صورت می گرفت و عمده محصولات بصورت پیش فروش و پرداخت وجه از طرف مشتریان انجام می شد، اما پس از راه اندازی بورس فلزات و بورس کالا، قیمت محصولات ایرالکو در بورس بر اساس عرضه و تقاضا مشخص و از شهریور سال ۱۳۹۷ با توجه به دستور العمل ستاد تنظیم بازار این محصول در بورس کالا عرضه شد.



مجیدی با بیان اینکه شرکت آلومینیوم ایران عضو بازار بورس فلزات لندن( L.M.E) و بورس کالای ایران می باشد، اضافه کرد: فروش داخلی محصولات تولیدی این شرکت از طریق بورس کالای ایران به صنایع پایین دستی و جانبی انجام می پذیرد و فروش صادراتی نیز در قالب قراردادهای تهاتر با مواد اولیه مورد نیاز شرکت صورت می‌گیرد.

وی ظرفیت تولید سالانه ایرالکو را ۲۵۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: بالا بودن مصرف برق، پایین بودن راندمان تولید، اتلاف بیش از حد مواد اولیه، دستی بودن فعالیت تولید که ناشی از قدیمی بودن تکنولوژی تولید آلومینیوم در ایرالکو بود، لزوم تغییر تکنولوژی را بیش از پیش مطرح و برنامه ریزی در جهت ارتقاء آن در سال ۱۳۷۹ در دستور کار قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ایرالکو افزود: با تهیه طرح توجیه اقتصادی فنی در سال ۱۳۸۰ و ارائه آن به دولت و شورای اقتصاد طرح تغییر تکنولوژی ایرالکو را با استفاده از تسهیلات فاینانس از طریق مشارکت شرکت N.F.C کشور چین و تکنیکان ایران به عنوان پیمانکاران خارجی و داخلی تصویب و عملیات اجرایی آن در ۳۱ فروردین ۱۳۸۱ آغاز شد و اعتبار اسنادی فاینانس نیز در تیرماه سال ۸۲ گشایش یافت.

مجیدی بیان کرد: مرحله اول طرح با ظرفیت ۳۶ هزار تن آلومینیوم در اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ مورد بهره برداری قرار گرفت و در مهرماه ۱۳۸۷ نیز مرحله دوم طرح با همان ظرفیت فاز اول مورد بهره برداری قرار گرفت و در آذر ماه ۱۳۸۷ نیز مرحله سوم طرح (به میزان ظرفیت مراحل اول و دوم) تکمیل و تحویل واحد بهره برداری گردید.

وی اضافه کرد: طرح ۱۱۰ هزار تنی ایرالکو با رعایت استانداردهای زیست محیطی و مجهز به سیستم کنترل آلودگی بزرگترین طرح زیست محیطی کشور است که با اعتباری بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال به عنوان طرح توسعه ایرالکو در دست اجرا است.

مدیرعامل شرکت ایرالکو اظهار داشت: این شرکت به طور مستقیم حدود چهار هزار و ۷۰۰ نفر را در خود جای داده است که با احتساب خانواده های آنان حدود ۱۸ هزار نفر از این شرکت امرار معاش می نمایند و حدود ۱۱ هزار کارخانه و کارگاه با بیش از ۲۵۰ هزار نفر شاغل در صنایع جانبی و پایین دستی از قبیل پروفیل سازان، ظروف سازان، ریخته گران، نورد کاران، صنایع هوافضا، صنایع بهداشتی و بسته بندی، صنایع الکتریکی، صنایع دارویی و ... از این فلز استراتژیک استفاده می نمایند.

مجیدی گفت: راه اندازی سیستم غبار گیر کارگاه ساخت آند، تجهیز کارگاه پخت آند به سیستم کنترل آلودگی الکترواستاتیک، نصب و راه اندازی سیستم کنترل آلودگی، جایگزین گاز طبیعی به جای گازوئیل، اجرای برنامه بازیافت پسماندهای مربوط به دیگهای احیاء، اندازه گیری تمامی پارامترهای زیست محیطی و شغلی آلاینده ها و رعایت استانداردهای مرتبط، افزایش فضای سبز شرکت از ۴۵ هکتار به ۱۴۵ هکتار و طبقه بندی و ساماندهی ضایعات و پسماندهای شرکت مطابق قانون مدیریت پسماندها از مهمترین اقدامات زیست محیطی شرکت ایرالکو محسوب می‌شوند.

وی به اقدامت ایرالکو در جنگ تحمیلی نیز اشاره کرد و گفت: نقش تأثیر گذار ایرالکو درتأمین تجهیزات نظامی مورد نیاز جنگ تحمیلی باعث شد تا حریم هوایی این شرکت بارها توسط جنگنده های رژیم بعث عراق تهدید و در پنجم مرداد ماه سال ۱۳۶۵ مورد بمباران هوایی دشمن قرار گرفته و ۵۴ شهید سرافراز، ۲۴۰ جانباز و ۳۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی نماید.

مدیرعامل شرکت ایرالکو تسریع در تکمیل کارخانه ۱۱۰ هزار تنی آند سازی، برنامه ریزی جهت احداث خط ۶۰۰ کیلو آمپری تولید آلومینیوم به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال در شهرک صنعتی خیرآباد، تولید مواد اولیه آلومینیوم فلوراید به ظرفیت ۳۰ هزار تن در شهرک صنعتی خیرآباد، ارتقاء سطح آموزش کارکنان با توجه به راه اندازی تکنولوژی جدید خطوط احیاء، کاهش هزینه‌های غیر ضرور و مازاد به منظور کاهش قیمت تمام شده در بخش مواد اولیه، انرژی و فرآیند تولید و بومی سازی قطعات، ارتباط با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و بین المللی و آشنایی کارشناسان با فن‌آوری روز تولید آلومینیوم در دنیا را از مهمترین برنامه‌های امسال این واحد تولیدی عنوان کرد.

شرکت آلومینیوم ایران به عنوان صنعت مادرتخصصی در تولید انواع شمش های آلومینیوم فعالیت دارد که در ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۱ فعالیت خود را آغاز کرد.  

این شرکت در زمینی به مساحت ۲۳۲ هکتار عرصه کارگاهی در کیلومتر ۵ جاده اراک تهران قرار دارد.