«مهدي ثقفي» امروز در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: ساليانه تا 350 هزار تن آلومينيوم در كشور توليد مي شود كه نيمي از اين توليد در شركت آلومينيوم اراك و نيمي ديگر در كارخانه هاي هرمزال و المهدي است.
به گفته وي، نياز ساليانه كشور 500 هزار تن آلومينيوم است و ما به التفاوت مورد نياز از خارج وارد مي شود و هر ميزان كه آلومينيوم توليد شود، خريدار و مشتري براي آن وجود دارد.
وي يادآوري كرد: اين مشروط به آن است كه مشتريان با مشكل نقدينگي روبرو نباشند اما در عمل شاهديم به همين دليل 30 درصد از شمش آلومينيوم توليدي صادر مي شود.
** وضع كنوني و برنامه هاي آتي
ثقفي گفت: عمده محصول توليدي در كارخانه هاي آلومينيوم كشور، شمش كار نشده است كه وزن هر كدام، يك هزار پوند است و عمده آن در ايرالكو و المهدي توليد مي شود.
هر پوند معادل بيش از 45 صدم كيلوگرم است.
وي ادامه داد: در ايرالكو قابليت تبديل اين شمش به بيلت به عنوان يك محصول با ارزش افزوده بالا وجود دارد اما در كارخانه هاي هرمزگان چنين توانايي نيست.
مديرعامل شركت آلومينيوم اراك گفت: ظرفيت بيلت سازي در ايرالكو به اندازه اي نيست كه بتواند همه شمش ها را به اين محصول تبديل كند، زيرا هم ظرفيت توليدي كارخانه پايين بوده و هم خطوط آن قديمي شده است؛ بر اين اساس مقدار زيادي از محصولات توليدي به صورت شمش كار نشده صادر مي شود.
وي تصريح كرد: مهمترين مشكل صنعت آلومينيوم كشور، تامين مقادير زيادي از مواد اوليه مورد نياز از خارج كشور است كه از آن جمله مي توان به پودر آلومينا، آند، كريوليت و آلومينيوم فلورايد اشاره كرد.
ثقفي با اشاره به كفاف ندادن توليد پودر آلومينا در كارخانه جاجرم، بر لزوم ظرفيت سازي مواد اوليه مورد نياز در كشور بويژه توليد آند تاكيد كرد.
وي اضافه كرد: راه اندازي خط توليد آند در ايرالكو در منطقه «خيرآباد» اراك در اولويت قرار دارد و پس از آن درصدديم بهسازي ديگ هاي احياي آلومينيوم را به منظور حفاظت از محيط زيست به انجام برسانيم.
آند به عنوان الكترد يا قطب مثبت در فرايند توليد آلومينيوم و در سلول هاي احيا* وظيفه انتقال جريان الكتريسته و تركيب با اكسيژن موجود در اكسيد آلومينيوم را بر عهده دارد.
به گزارش ايرنا، سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) مهرماه پارسال اعلام كرد: ميزان سرمايه گذاري مورد نياز براي طرح هاي توسعه زنجيره آلومينيوم 11 ميليارد دلار است كه 21.5 درصد از كل سرمايه گذاري مورد نياز بخش معدن وصنايع معدني را تا افق 1404 در برمي گيرد.
مطالعات نشان مي دهد 25 درصد قيمت تمام شده صنعت آلومينيوم مربوط به انرژي است و بنابراين در اين عرصه كشورمان با برخورداري از ذخاير گسترده نفت و گاز، مي تواند جايگاه خود را ارتقا بخشد.
وزارت صنعت، معدن وتجارت براي افق 1404 هدف يك ميليون و 200 هزار تن توليد شمش آلومينيوم را پيش بيني كرده است .
سه شنبه گذشته (هفتم آذر) با حكم رييس هيات عامل ايميدرو، ثقفي به عنوان مديرعامل جديد شركت ايرالكو معرفي شد.
......................
*Electroiytic Cells
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065*1961*
مصاحبه: محمد ملك دار* انتشار: مريم مسعود
در گفت وگو با ايرنا؛
مديرعامل آلومينيوم اراك: واحدهاي توليدي آلومينيوم مشكل فروش ندارند
۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۸:۱۶
کد خبر:
82749267
تهران- ايرنا- مديرعامل جديد شركت آلومينيوم اراك (ايرالكو) از برنامه ريزي براي راه اندازي خط توليد آند و بهسازي ديگ هاي احياي آلومينيوم در ايرالكو خبر داد و گفت: به دليل بيشتر بودن تقاضا از عرضه، واحدهاي توليدي آلومينيوم در كشور مشكل فروش ندارند.