تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹

تهران - ایرنا - نوام چامسکی منتقد سرسخت سیاست‌ها دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده را به دلیل سیاست‌هایش در دوران همه گیری‌کرونا، مقصر مرگ هزاران آمریکایی دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه بریتانیایی گاردین در نوشتاری با مضمون «نوام چامسکی می‌گوید ترامپ مقصر مرگ آمریکایی‌ها است» افزود: پروفسور «نوام چامسکی» زبان‌شناس، فیلسوف و نظریه‌پرداز آمریکایی معتقد است «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا هرچند تظاهر به نجات کشورش می‌کند اما مسبب مرگ و میر مردم آمریکا است. 
چامسکی اظهار داشت: دونالد ترامپ از همه گیری ویروس کرونا برای تقویت چشم‌انداز انتخاباتی خود و پرکردن جیب مشاغل بزرگ استفاده کرده و به این ترتیب مقصر مرگ هزاران آمریکایی است. 
وی در مصاحبه‌ای با گاردین، افزود: رییس جمهوری آمریکا در حالی که وانمود می‌کرد ناجی این کشور در بدترین و وخیم‌ترین بحران سلامت طی یک قرن اخیر است، ضربات سهمگینی به اقشار آمریکایی‌ها زده است. 
چامسکی ادامه داد: ترامپ که در پی انتخاب مجدد است، اواخر امسال بودجه دولتی را در بخش مراقبت‌های بهداشتی و تحقیقات در زمینه بیماری‌های عفونی به نفع شرکت‌های ثروتمند کاهش داده است. 
این نظریه پرداز آمریکایی با بیان اینکه این اقدام کاری است که ترامپ در تمام طول مدت ریاست جمهوری خود انجام داده تاکید کرد: وی تا جایی که بتواند به این کار خود ادامه دهد و این اقدام اگرچه آسیب بسیاری به اقشار آسیب پذیر وارد می‌کند، سود هنگفتی برای حامیان و صاحبان قدرت و ثروت به همراه دارد. 
چامسکی همچنین گفت که رییس جمهوری با ترک مسئولیت خود در وادار کردن فرمانداران ایالتی برای مبارزه با ویروس کرونا، یک راهبرد عالی برای کشتن بسیاری از مردم و بهبود سیاست انتخاباتی خود در پیش گرفته است. 
وی در پاسخ به این سؤال که آیا وی ترامپ را مقصر مرگ آمریکایی‌ها می‌داند، گفت: بله، اما بدتر از آن تلاش وی برای مخفی کردن حملات جنایتکارانه علیه آمریکایی‌ها است که در تمام مدت ریاست جمهوری خود انجام داده و هربار سعی در قربانی کردن یک نفر به عنوان مقصر این رویدادها کرده است. 
این پدر علم زبانشناسی نوین همچنین در خصوص تصمیم ترامپ مبنی بر توقف کمک‌های مالی به سازمان بهداشت جهانی توضیح داد: این اقدام نتیجه‌ای جز مرگ و میر انسان‌ها در یمن و قاره آفریقا نخواهد داشت. 
براساس آخرین آمار رسیده، از زمان آغاز همه گیری بیماری کووید-۱۹ در آمریکا، بالغ بر یک میلیون و ۳۶۷ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و از این میان بیش از ۸۰ هزار و ۷۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.