۱۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۴۷
کد خبر: 82583415
T T
۰ نفر
چامسكی: آمریكا با شتاب به سمت پرتگاه حركت می كند

تهران-ایرنا- «نوام چامسكی» نظریه پرداز آمریكایی گفت: در حالی كه جهان برای نجات خود تلاش می كند، آمریكا با شتاب به سمت پرتگاه حركت می كند.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از شبكه خبری «راشاتودی»، این فعال و محقق مشهور آمریكایی در مصاحبه ای مبسوط با «كریس هجز» مجری برنامه On contact گفت: حداقل دستمزدها باید 20 دلار در ساعت باشد، «نئولیبرالیسم استبداد است» و حزب جمهوریخواه خود را «وقف نابودی زندگی بشر» كرده است.
این زبان شناس و فیلسوف آمریكایی 88 ساله كه به عنوان استاد بازنشسته با دانشگاه ام ای تی همكاری دارد، در این مصاحبه افزود: ما به سمت یك صخره حركت می كنیم و بدترین صخره ای كه به سمت آن حركت می كنیم به خاطر نظام های بازار است.
هجز كه خود نیز استاد دانشگاه است به همراه چامسكی در این مصاحبه تاریخ نئولیبرالیسم را از اواخر دهه 1970 تا دوران ترامپ بررسی كردند.
چامسكی كه اثر جدیدش تحت عنوان «مجلس ترحیم برای رویای آمریكا» اوایل سال جاری منتشر شد گفت: « این تغییر نئولیبرالی، تصمیم گیری ها را از حوزه عمومی به بازار كشید. این ایدئولوژی مدعی افزایش آزادی است اما در حقیقت استبداد را افزایش می دهد.
وی كه همچنین از حامیان توزیع بهتر دستمزدها است و خود را یك سوسیالیست می داند، افزود: اولویت دادن به سود سرمایه و به ویژه شركت های چندملیتی و نهادهای مالی و فراتر قرار دادن آنها نسبت به مردم، به نوعی باعث«كاهش دمكراتیك» و «ركود یا كاهش دستمزدها برای اكثریت» شده است.
این زبان شناس برجسته آمریكایی افزود: «نئولیبرالیسم باعث شده كه اقشار كارگر درجهان با یكدیگر رقابت كنند اما در عین حال باعث آزادی سرمایه شده و در حقیقت به میزان زیادی از سرمایه حمایت می كند و از این رو برای مثال حقوق مالكیت معنوی مالیات عظیمی برای مردم بشمار می آید.
چامسكی خاطرنشان كرد كه كنترل شركت مایكروسافت بر پتنت (حق ثبت اختراع) فناوری و طرح های اپل برای خودداری از پرداخت مالیات، مردم عادی را محروم كرده است.
وی كه نویسنده مشترك كتاب «تولید رضایت» در حوزه رسانه است گفت كه چنینی تغییراتی باعث به حاشیه راندن مخالفان و حتی كنار گذاشتن آنها به عنوان «ضد آمریكایی» شده است.
وی گفت، «به غیر از آمریكا كشور دیگر غیراستبدادی و غیرخودكامه ای را نمی شناسم كه این مفهوم در آن حتی رواج داشته باشد. چنین مفهومی نیاز به توجه فراوان دارد. اگر منتقد سیاستی هستید، ضد آمریكایی قلمداد می شوید.»
چامسكی اكنون و به ویژه به دنبال اقدام اخیر آمریكا در خروج از توافق پاریس بشدت نگران تغییرات آب و هوایی است. این توافققنامه را دولت «باراك اوباما» رئیس جمهوری قبلی آمریكا در سال 2015 امضا كرده بود.
وی كه از منتقدان همیشگی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا است افزود: جایگاه حزب جمهوری خواه به عنوان جناح وحشی كاپیتالیسم در آمریكا، واقعا مهم است و آنها به سمت یك پرتگاه حركت می كنند. ایا واقعا سازمانی در طول تاریخ وجودداشته كه خود را وقف نابودی زندگی بشر كرده است؟
به گزارش ایرنا، توافق اقلیمی پاریس در تاریخ 12 دسامبر سال 2015 در چارچوب كنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد با هدف جلوگیری از افزایش دمای زمین بیش از 2 درجه سانتیگراد در قرن جاری و تلاش برای محدودیت افزایش دما به زیر 1.5 درجه سانتیگراد نسبت به سطح آن پیش از صنعتی شدن، تهیه و تدوین شد كه 195 كشور جهان آن را به امضا رسانده اند.
چین و آمریكا در مجموع تولیدكننده نزدیك به 40 درصد گازهای گلخانه ای جهان هستند.
ترامپ كه از زمان تبلیغات انتخاباتی اش با این بهانه كه موضوع تغییرات اقلیمی فریبی از سوی چین است، وعده خروج از توافق پاریس را داده بود، سرانجام وعده خود را عملی و اعلام كرد كه آمریكا از این توافق خارج می شود.
وی با این ادله كه عضویت در توافقنامه آب و هوایی به ضرر اقتصاد كشورش خواهد بود و قادر به دستیابی به اهداف این توافقنامه نیز نخواهد بود، خروج آمریكا را از آن اعلام كرد.
اروپام**9158
مترجم: بهجت عباسی**انتشار دهنده: فریبا مدنی
۰ نفر