به گزارش رویترز، تحلیل جدید "طرح سرمایهگذاری آمریکا و چین" شامل کاهش محدودیتهای چین در سرمایههای خارج از کشور، مقررات نظارتی بیشتر در ایالات متحده، کند شدن رشد اقتصادی چین و افزایش تنش میان دو کشور است.
گزارشی که سه شنبه منتشر شد نشان میدهد که سرمایهگذاری چین در آمریکا حتی قبل از همه گیری کرونا نیز کاهش یافته بود.
پروژه سرمایه گذاری ایالات متحده و چین یک طرح تحقیقاتی چند ساله است که هدف آن تأمین شفافیت بیشتر در جریان سرمایه میان دو کشور است.
استفان اورلینس رییس کمیته ملی روابط ایالات متحده و چین در این باره میگوید: دو کشور در صورت رکود جهانی باید در برابر عقب نشینی به "ناسیونالیسم اقتصادی" مقاومت کنند.
براساس تحلیل جدید، برخلاف کاهش سرمایه گذاری چین در آمریکا، اما سرمایه گذاری آمریکا در چین در سال ۲۰۱۹ افزایش داشته و به ۱۴ میلیارد دلار در مقایسه با ۱۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
به دنبال شیوع همه گیری کرونا در سراسر جهان، ترامپ انگشت اتهام را به سمت چین به عنوان عامل گسترش ویروس نشانه رفته است و حتی روز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی با از سرگیری مذاکرات تجارتی با چین مخالفت کرد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در مورد سوالاتی مبنی بر اینکه چین به دنبال از سرگیری مذاکرات در مورد توافقنامه تجاری امضا شده در ژانویه (دی - بهمن) است، گفت: من تمایلی به آن ندارم.
ترامپ در نشست خبری در پاسخ به اظهارات اخیر مشاوران چینی در مورد از سرگیری مذاکرات فاز اول توافقنامه تجاری گفت: نه، نه به هیچ وجه، حتی کمی، من علاقهای ندارم. ما یک توافق نامه امضا کردیم، من هم این را شنیدهام - آنها میخواهند مذاکرات تجاری را مجدداً از سر بگیرند تا معامله بهتری برای آنها انجام شود.
ترامپ با اشاره به توافق ماه ژانویه گفت: بیایید ببینیم که آیا آنها مطابق معاملهای که امضا کردهاند عمل میکنند یا خیر؟
واشنگتن و پکن در ژانویه سالجاری به یک توافق تجاری جزیی رسیدند.
براساس این توافق دولت ترامپ موافقت کرد که هرگونه افزایش تعرفههای بعدی را به تعویق بیندازد، در حالی که چین متعهد شد، طی یک بازه ۲ ساله میزان واردات از آمریکا را به ۲۰۰ میلیارد دلار برساند.