۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۵۶
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83776209
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جنگ چین و آمریکا به‌رغم تشدید خصومت‌ورزی، بعید به نظر می‌رسد

تهران – ایرنا – شکست مدیریت بحران کرونا در آمریکا، واشنگتن را به خصومت‌ورزی نسبت به پکن سوق داده و بر نگرانی‌ها از احتمال منجر شدن تنش میان دو طرف به جنگ بین چین و ایالات متحده افزوده است.

به گزارش روزنامه گلوبال‌تایمز، این مساله، کارشناسان چینی را به بیان این مساله ترغیب کرده که پکن از توان هسته ای کافی برای تضمین دکترین «نابودی حتمی متقابل» و بازدارندگی به منظور کاهش خطرات هر گونه رویارویی مستقیم برخوردار است.

به گفته ناظران چینی، نیت و قابلیت دو عامل برای قضاوت این مساله هستند که آیا آمریکا خواستار جنگ با چین است یا نه.
یک سری اظهارات ضد چینی از سوی برخی سیاستمداران ارشد آمریکایی که پکن را مقصر شیوع کرونا می دانند، به مباحثاتی درمورد پتانسیل جنگی هسته ای با چین رقم زده است.

کارشناسان چینی می گویند نیت واقعی از روایات خصمانه سیاستگذاران آمریکایی درمورد چین، نامشخص است.

این کارشناسان معتقدند که تقویت زرادخانه هسته ای چین، راهی ضروری برای بازداشتن سیاستگذاران جنگ طلب و ستیزه جوی آمریکا از اقدامات خطرناک است.

با این همه، به منظور جلوگیری موثر از وقوع جنگ بین چین و آمریکا، این کارشناسان از واشنگتن خواسته اند جنگ لفظی را که فضای مناسبات دو جانبه را سمی می کند و خطر سوء برداشت نیت آمریکا از سوی چین را به همراه دارد، کنار گذارند.

کارشناسان نظامی چین هشدار دادند که جنگ طلبان آمریکایی باید متوجه این مساله باشند که چین از توان اعمال تبعات مخرب علیه آنها درصورت شناسانیی حمله ای هسته ای از سوی آمریکا برخوردار است و هیچ کس نمی خواهد شاهد این فاجعه باشد.

«فرید زکریا» مفسر شبکه تلویزیونی سی ان ان از این بابت ابراز نگرانی کرد و گفت: دونالد ترامپ و مایک پمپئو درتلاشند جامعه اطلاعاتی (آمریکا) را برای اعلام اینکه دلیل و مدرکی قاطع در ارتباط با چین در اختیار داریم، تحت فشار قرار دهند و این نوعی اطلاعات سیاسی شده است که به اشتباهات جنگ عراق منتهی می شود.
وی در پاسخ به به توئیتی افزود: ترامپ و پمپئو همچنین درصدد هستند با پودر لباسشویی نقشه بکشند.

زکریا به مدرک ارائه شده از سوی «کالین پاول» وزیر امور خارجه وقت آمریکا در دوره حکومت صدام حسین بر عراق به عنوان مدرکی دال بر برخورداری بغداد از سلاح کشتار جمعی در سازمان ملل اشاره داشت، مدرکی که به منظور قانونی جلوه دادن جنگ علیه رژیم صدام ارائه شد.
از آنجا که بعدها اتهام برخورداری عراق از سلاح کشتار جمعی یک شکست اطلاعاتی فاجعه بار از آب درآمد، برخی مدرک ارائه شده را به تمسخر گرفتند و از احتمال اینکه آن مدرک، پودر لباسشویی بوده است، سخن گفتند.

بازدارندگی هسته‌ای

در واکنش به این تحولات، «هوآ چونینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز شنبه در توئیتی نوشت: چین، عراق نخواهد بود.

برخی کاربران چینی نت به این مساله اشاره داشت که مهمترین دلیل اینکه چین، عراق نیست، این است که پکن از سلاح کشتار جمعی واقعی برخوردار است.

«هو شیجین» سردبیر گلوبال تایمز از چین خواست زرادخانه هسته ای اش را برای بازدارندگی آمریکا تقویت کند.
وی گفت که در گذشته، چین می توانست قدرت هسته ای کافی برای بازداشتن آمریکا داشته باشد، اما حال که واشنگتن با پکن به عنوان رقیب اصلی و حتی رقیب ارشد استراتژیک خود رفتار می کند و درحال تقویت زرادخانه آمریکاست، چین در زمینه توان هسته ای نباید بی تفاوت بماند.

هو با تاکید براینکه طرفدار صلح است، یادآور شد که صلح هرگز با «کلمات زیبا و التماس» حاصل نمی شود.
«لو شیانگ» محقق مطالعات آمریکا در آکادمی علوم اجتماعی چین در پکن به گلوبال تایمز گفت که نگرانی های هسته ای، کاملا منطقی است، زیرا قصد و نیت آمریکا برای برخورد با چین به عنوان دشمن، در لحن و بیان واشنگتن و همچنین رفتار سیاستمداران ارشد آمریکا همچون پمپئو وزیر امور خارجه، «پیت ناوارو» مشاور کاخ سفید و حتی شخص رئیس جمهوری رو به افزایش است.
وی افزود: نکته اصلی برای قضاوت تصمیم گیری از سوی آمریکا، تحلیل قصد واقعی پشت واژگان خصمانه کاخ سفید است. اقدام دولت ترامپ، نخبگان و عوام چین را به تفکر بیشتر در مورد بدترین سناریو وا می دارد.
با این همه، «دیائو دامینگ» کارشناس مطالعات آمریکا در دانشگاه «رنمین» چین در پکن گفت: دو کشور هنوز تا درگیری نظامی مستقیم، خیلی فاصله دارند.
وی افزود: چین از یک سو باید برای همه احتمالات آماده باشد و از سوی دیگر، نیازی به تاکید بیش از حد بر آمادگی برای جنگ نیست.

وی هشدار داد که این مساله ممکن است به مسابقه تسلیحاتی با آمریکا سرعت بخشد.

کارشناس مزبور گفت: آمریکا به طور یکجانبه رقابت قدرت را اعمال می کند و به واسطه بدنامی کرونایی چین که واشنگتن مسبب آن است، روابط چین و آمریکا تغییر ژرفی را تجربه می کند.
وی افزود: اگرچه بخش همکاری روابط دوجانبه همچنان به قوت خود باقی است، بخش رقابت به شدت رو به افزایش است.

«جین کانرونگ» معاون رئیس دانشکده مطالعات بین الملل دانشگاه رنمین ضمن ابراز نگرانی در مورد جدایی چین و آمریکا گفت: جدایی یکجانبه از طرف آمریکایی، خطر درگیری راهبردی بین این دو قدرت بزرگ را به همراه دارد و تایوان، دریای جنوبی چین و شبه جزیره کره می تواند به نقاط رویارویی بالقوه تبدیل شود.

نابودی یا توسعه حتمی متقابل
کارشناسان چینی در زمینه تسلیحات هسته ای و کنترل سلاح می گویند نیازی نیست توان هسته ای و بازدارندگی راهبردی چین را مورد تردید قرار داد.

این کارشناسان از مردم چین خواستند آرام باشند زیرا آمریکا به وضوح گفته است که چین از توان تضمین نابودی حتی متقابل برخوردار است.
«یانگ چنگ جون» کارشناس چینی در زمینه فناوری موشکی و راهبرد هسته ای و دانشمند ارشد دفاع کوانتومی به گلوبال تایمز گفت که اصل سیاست هسته ای چین، دنبال کردن مسابقه تسلیحات کلاهک های هسته ای نیست.
وی با اشاره به اینکه کلاهک های هسته ای چین کمتر از یک هزار عدد است، تاکید کرد که پکن از توان ساخت کلاهک های بیشتر در صورت لزوم برخوردار است.

یانگ گفت: اگرچه کلاهک ما کمتر از آمریکاست، اما به محض تشخیص حمله ای هسته ای از سوی واشنگتن، کلاهک ما برای نابودی آمریکا در حمله ای متقابل، کفایت می کند. این بازدارندگی هسته ای تدافعی است.

یک کارشناس نظامی ناشناس در آکادمی نظامی پکن گفت: افزایش تعداد کلاهک های هسته ای، اقدامی برای افزایش اثربخشی بازدارندگی هسته ای است، نظر به اینکه آمریکا از سامانه دفاعی موشکی برخوردار است.

این کارشناس یادآور شد که چین باید این باور را در آمریکا به وجود آورد که به رغم برخورداری ایالات متحده از سامانه دفاع موشکی می تواند شهرهای این کشور را ویران کند. همچنین پیشرفت فناوری توان نفوذ دفاعی یا موشک های قاره پیمای ما نیز یک شیوه است.
«شو گوانگ‌یو» مشاور ارشد انجمن خلع سلاح و کنترل تسلیحات به گلوبال تایمز گفت که یک درک مشترک در میان پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و همچنین پنج قدرت اصلی هسته ای وجود دارد که جنگ هسته ای بین هر یک از طرفین، فاجعه انسانی را رقم می زند.
وی افزود: جنگ به طور عادی زمانی روی می دهد که برای یکی از طرفین، مزایایی داشته باشد. آمریکا این برتری را در برابر چین یا روسیه ندارد. کاری که چین باید انجام دهد، از دیدگاه نظامی و فنی، این است که آمریکا را از این مزیت دور نگه دارد.

وی گفت: به جای «نابودی»، «توسعه حتمی متقابل» وجود دارد و اگر دو کشور قادر به درک این مساله باشند، خطر جنگ تا حد زیادی کنترل می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha