به گزارش ایرنا، آمریکا و طالبان در حالی در دهم اسفند سال گذشته توافق صلح در دوحه را به امضا رساندند که بخشی از این توافق ایجاد سازش در افغانستان و پایان طولانیترین جنگ آمریکا بود.
به رغم توافق صلح، طالبان و داعش همچنان به حملات تهاجمی خود ادامه می دهد و با رد درخواست دولت کابل برای توقف حملات در ماه مبارک رمضان، در چند روز اخیر موجی از حملات خونین در شهرهای افغانستان به راه افتاده است.
روز سه شنبه گذشته چهار مهاجم انتحاری بر یک بیمارستان و زایشگاه در غرب شهر کابل حمله کرند که در نتیجه ۲۴ زن و کودک کشته و ۱۶ تن دیگر هم زخمی شدند. در همین روز مراسم تشیع جنازه در استان ننگرهار هدف حملات انتحاری قرار گرفت که در آن ۲۵ نفر کشته و ۶۸ تن دیگر زخمی شدند.
محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان نیز روز چهارشنبه در پاسخ پس از حملات انتحاری بیمارستانی در غرب شهر کابل و مراسم تشییع جنازه در استان ننگرهار که بیش از ۱۰۰ کشته و زخمی برجای گذاشت، دستور حملات تهاجمی علیه طالبان را صادر کرد.
هرچند طالبان در پاسخ اعلام کرد که در وقوع حملات انتحاری هیچ نقشی نداشته اما با دستور جدید رییس جمهوری افغانستان مسوولیت افزایش جنگ و خشونت برعهده دولت است.
رییس جمهوری افغانستان پس از حملات مرگبار تروریستی به بیمارستانی در کابل و مراسم تشییع جنازه در شرق این کشور، طالبان و داعش را مسوول این رویداد دانست و گفت که آنها به اشاره بیگانگان به کشتار مردم ادامه میدهند.
وی با اشاره به اینکه طالبان ارادهای برای کاهش خشونت و جنگ ندارند، گفت به همین دلیل نیروهای ارتش باید از حالت دفاعی خارج شده و حملات تهاجمی خود را از سر بگیرند.
دولت افغانستان پس از امضای توافقنامه صلح آمریکا و طالبان در دهم اسفند ماه سال گذشته، نیروهای دولتی را از حالت تهاجمی خارج کرده و دستور دفاعی داده بود.
اگرچه گروهک تروریستی داعش مسوولیت این حملات را پذیرفته است اما شورای امنیت ملی افغانستان طالبان را مسوول این جنایت دانسته و باور دارد که فرصت و زمینه را این گروه برای فعالیت دیگر تروریستها فراهم کرده اند و با آنها همکاری میکنند.