۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۱۰
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 83788597
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

واکنش‌های داخلی و خارجی به اظهارات اخیر رییس جمهوری افغانستان

کابل - ایرنا - رییس جمهوری افغانستان که طی چند روز اخیر کشورش با تهاجمات مختلفی از سوی تروریست‌ها رو به رو بود و پیش بینی می‌شود این حوادث بر روند مذاکرات صلح این کشور نیز تاثیر منفی بگذارد، برای آرام کردن جامعه سخنانی گفت که با واکنش‌های مختلفی در داخل و خارج از کشور همراه بود.

به گزارش ایرنا، محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان پس از حمله روز چهارشنبه تروریست‌ها به بیمارستان «دشت برچی» که در آن ۲۴ زن و نوزاد کشته و ۱۶ تن زخمی شدند، پنجشنبه شب در این بیمارستان واقع در منطقه هزاره و شیعه نشین این کشور حضور یافت و گفت: "هرگاه بخشی از ملت افغانستان مورد حمله قرار گیرد، این حمله در حقیقت بر من و تمام مردم افغانستان است در نتیجه من هم به آن بخش تعلق دارم؛ پس در این صورت من هم یک هزاره و شیعه هستم؛ ما ملت واحد هستیم، تروریستان نمی‌توانند ما را تقسیم و متفرق سازند".

وی افزود: ملت افغانستان یک ملت واحد است و هیچ افغان از افغان دیگر برتر و یا کمتر نیست. اگر دشمنان فکر می‌کنند که ما را تقسیم کرده و از این طریق می‌خواهند در ما تفرقه ایجاد کرده و ما را مقابل یکدیگر قرار دهند، این خیال خام را به گور خواهند برد.

اشرف غنی همچنین گفت که تفاوت دولت و شورشیان در این است که دولت با کودکان برای آینده کشور سرمایه‌گذاری می‌کند، اما تروریست ها کودکان و خواهران ما را هدف قرار می‌دهند و بیمارستانی را که ما می‌سازیم، ویران می‌کنند.

اما این سخنان رییس جمهوری افغانستان با واکنش‌هایی در داخل این کشور مواجه شد و مسوولیت‌های وی را زیر سوال بردند.

«رحمت‌الله نبیل» رییس سابق امنیت ملی افغانستان و یکی از نامزدان انتخابات جنجالی ریاست جمهوری، در واکنش به اظهارات اشرف غنی گفت: وی به جای اینکه بگوید یک هزاره و شیعه هست، بهتر بود می‌گفت که مسوول و مدافع تمام مردم افغانستان است.

نبیل افزوده است که مشکلات ما از امروز نیست، بلکه نتیجه برخوردها و عمل‌کرد دیروز ماست. مشکلات زمانی بیشتر شد که ما تعریف دشمن را به کوچه و بازار و دفتر انتقال دادیم و به جای پرداختن به دشمن اصلی و لانه‌های امن آن‌ها، به نام قوم، زبان و مذهب به جان هم افتادیم.

وی به‌شدت از این سخنان انتقاد کرد و گفت که تقابل، تصادم و دور راندن‌ مردم که در پنج سال گذشته انجام شد؛ یکی از برنامه‌های اساسی دشمن بود و چه با موفقیت آن را به پایان رساند.

نبیل می‌افزاید: متاسفانه کار دیگری ‌که در پنج سال گذشته انجام شد، این بود که ‌تعدادی از دولتمردان به‌صورت خواسته و ناخواسته به ابزار دست دشمن مبدل شدند، تا ما تعریف دشمن اصلی را فراموش کنیم.

این مقام سابق اطلاعاتی افغانستان تصریح کرد: به جای اینکه بگوییم، من هزاره و شیعه هستم؛ بهتر بود که بگوییم من مسوول هستم، من مدافع تمام افغانستان هستم و مکلفم، کارم را درست انجام دهم.

به باور وی، پوشیدن لباس اقوام و بعد خود را مربوط به آن قوم دانستن راه‌حل این وضعیت نیست، بلکه عملکرد ما بیانگر یک راه حل درست باشد که همه اقوام ما را مربوط به خود بدانند تا همه افغانستان متحدانه بر این چالش‌ها و مشکلات ویران‌گر فایق آیند.

محمد اشرف غنی رییس‌جمهوری همچنین پس از حملات تروریستی در کابل، ننگرهار و پکتیای افغانستان در مقر نیروهای ویژه ارتش حضور یافت و از آن‌ها خواست که با حملات تهاجمی قدرت خود را به طالبان نشان دهند.

وی خطاب به نیروهای کماندوی ارتش گفت، زمان آن فرا رسیده که دشمن قدرت شما را ببیند. وی هدف از این حملات را رسیدن به صلح دانست.

این دستور رییس جمهور غنی نیز طی چند روز اخیر با واکنش‌های داخلی و خارجی مواجه شد به گونه ای که منتقدان این تصمیم را به ضرر روند صلح دانسته و کارساز نمی‌دانند.

«ضمیرکابلوف» نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور افغانستان پس از این دستور اشرف غنی از وی انتقاد کرده و گفته است که وی با چنین دستوری حرکت به طرف آغاز گفت‌وگوهای بین افغانستانی را متوقف خواهد کرد.

«زلمی خلیل‌زاد» فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان نیز گفته است که دولت و طالبان برای پیشبرد روند صلح بهانه سازی نکنند و حملات اخیر کار گروه تکفیری داعش بوده است.

«اسدالله ندیم» یکی از آگاهان مسائل نظامی افغانستان باور دارد که اگر نیت رییس جمهوری این باشد که با حملات تهاجمی طالبان را وادار به صلح کند، سخت در اشتباه است.

به باور وی حملات تهاجمی در چند سال گذشته ادامه داشت و در این حالی بود که نظامیان خارجی نیز از نیروهای افغان حمایت می‌کردند و نتوانستند به اهداف خود برسند.

ندیم باور دارد که حملات تهاجمی و تشدید جنگ باعث افزایش تلفات نیروهای افغان خواهد شد و دستاورد محسوسی هم نخواهد داشت.

روز سه شنبه گذشته مهاجمان انتحاری با تجهیزات سبک و سنگین به بیمارستان و زایشگاهی در غرب کابل که منطقه شیعه و هزاره نشین است، حمله کرده و زنان و نوزادان را هدف قرار دادند که در آن ۲۴ تن کشته و ۱۶ نفر هم زخمی شدند.

همزمان با این حمله مراسم تشییع جنازه‌ یک مقام پلیس محلی در استان ننگرهار در شرق افغانستان نیز هدف حملات انتحاری قرار گرفت که در آن ۲۵ تن کشته و ۶۸ تن دیگر زخمی شدند.

روز چهارشنبه گذشته نیز یک پایگاه ارتش در شهر «گردیز» مرکز استان پکتیا هدف قرار گرفت و بدنبال آن شب گذشته سه مهاجم انتحاری پیش از رسیدن به هدف در استان لوگر توسط نیروهای ارتش کشته شدند.

این حملات روند صلح در افغانستان را به‌شدت آسیب پذیر ساخته و مردم این کشور باور دارند که در چنین شرایطی صلح با گروه های تروریستی از جمله طالبان معنی نخواهد داشت و دولت باید از راه نظامی این گروه‌ها را سرکوب کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha