علیاکبر گروسی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حدود ۱۰۲ میلیارد تومان برای آزادی این زندانیان نیاز است تا با کمکهای انساندوستانه خیران، این افراد به کانون گرم خانواده خود برگردند.
وی ادامه داد: در جشن گلریزان سال گذشته حدود ۸۰۰ میلیون تومان به ستاد دیه استان کمک شد و ۴۰۴ نفر زندانی غیرعمد آزاد شدند و امسال نیز انتظار میرود تا خیران برای این کار خیر آستین بالا بزنند.
وی بیان کرد: برگزاری جشن گلریزان و آزادی زندانیان غیرعمد یک اقدام اساسی و ارزشی به شمار میرود که با کمکهای خیران، ستاد دیه، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بانکهای عامل انجام میشود.
رییس کل دادگستری آذربایجانغربی با اشاره به اینکه ستاد دیه یک نهاد مردمی بوده و همه تلاش مسوولان آن، آزادی زندانیان است، اضافه کرد: آزادی زندانیانی که به دلیل ارتکاب جرم غیرعمد به پرداخت دیه محکوم شدهاند یا دارای محکومیت مالی همچون مهریه و نفقه هستند، به این کار خیر وابسته است.
«گروسی» با اشاره به اینکه در جریان شیوع بیماری کووید ۱۹ حدود پنج هزار نفر زندانی به مرخصی اعزام شدهاند، اظهار داشت: تعداد کثیری از این زندانیان محکومان مالی هستند که با پرداخت دیون آنها توسط خیران دیگر به زندان برنخواهند گشت.
وی تاکید کرد: رسانهها در نشان دادن این اقدامات انساندوستانه و برکتهای آن در زندگی و ترغیب مردم به شرکت در این امر خداپسندانه نقش بسیار موثری دارند و از آنان دعوت میشود تا در این زمینه دست به تولید محتوا بزنند.
به گزارش ایرنا، ستاد دیه طی ماه مبارک رمضان سال ۱۳۶۹ و با هدف آزادی زندانیانی که جرایم آنان قتل غیرعمد (شبه عمد و خطایی)، صدور چک بلامحل غیرکلاهبرداری، دیه سوانح رانندگی و ترک انفاق و پرداخت نشدن مهریه است، در سطح کشور تشکیل شد.
ادارهکل زندانهای آذربایجانغربی نیز همزمان با تشکیل سازمان زندانهای کشور در سال ۱۳۶۴ و تبدیل آن از شورای سرپرستی به سازمان زندانها، در استان آذربایجانغربی تشکیل شد.
ادارهکل زندانهای آذربایجانغربی دارای سه بازداشتگاه موقت در شهرستانهای ارومیه، اشنویه و سردشت و هشت اداره زندان در شهرستانهای ماکو، سلماس، خوی، ارومیه، مهاباد، نقده، میاندوآب و بوکان، مجمع حرفهآموزی و کاردرمانی (زارعان خوی)، مرکز اشتغال و حرفهآموزی زندانیان ارومیه (زندان باز) و یک کانون اصلاح و تربیت است.