بندرعباس - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: درتلاش برای کمک به غرفه داران هستیم ولی مسوولیت اصلی جبران خسارت غرفه‌داران معبد هندوها با بهره‎‌بردار است.

روز شنبه هفته جاری نمایشگاه صنایع دستی در محوطه معبد هندوهای بندرعباس طعمه حریق شد و ۲۰ غرفه از جنس چوب و سِوِند (شاخه و برگ درخت نخل)  به همراه وسایل صنعتگران سوخت و خاکستر شد.

رضا برومند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درخصوص این موضوع اظهار داشت: سازه ای که از آن برای نمایشگاه صنایع دستی استفاده می‌شد برای جشنواره نوروزگاه سال ۹۸ احداث شده بود.

وی ادامه داد: پس از نوروزگاه فردی برای استفاده از این سازه مراجعه کرد که در تفاهم نامه‌ای رایگان در اختیار آن قرار داده شد، براساس این تفاهم نامه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان هیچ هزینه ای از بهره بردار دریافت نکرد و در مقابل همه هزینه‌های آن محل برعهده بهره بردار قرار گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم ادامه داد: بیمه یکی از مواردی بود که بهره بردار باید انجام می‌داد و برای آن نیز اقدام کرد ولی شرکت بیمه با توجه به چوبی بودن سازه و احتمال حریق مبلغی را به بهره‌بردار پیشنهاد می‌کند که بنا به هر دلیل آن را نمی‌پذیرد.

بورمند اضافه کرد:: سال گذشته نیز مبلغی در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفت که بخشی از آن برای کمک به بهره‌بردار نمایشگاه صنایع دستی معبد هندوها هزینه شود.

برومند گفت: در این راستا از بهره بردار تقاضا شد شرح خدمات تغییر سازه را به اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بدهد ولی شرح خدماتی که داده شد تغییر سازه نبود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان خاطر نشان کرد: درحال حاضر نیز این نمایشگاه سوخته و بنا بر اظهار نظر اولیه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی بندرعباس حریق از کولر گازی آغاز شده است.

وی گفت: اکنون در تلاش برای کمک به جبران خسارت‌های وارد شده به صنعتگران مستقر در غرفه‌های نمایشگاه صنایع دستی واقع در معبد هندوها هستیم ولی این چیزی از مسوولیت بهره بردار آن در برابر غرفه داران کم نمی‌کند.

معبد هندوهای بندرعباس در سال ۱۲۶۷ هجری شمسی توسط محمد حسن خان سعدالملک به عنوان بنای زیارتی تجار و کارگران هندی مقیم بندرعباس ساخته  شده و سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ثبت شد.