دولت افغانستان و علمای این کشور برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به مردم توصیه کردند که نمازهای یومیه و آیین های ویژه شب و لیالی قدر را در منازل خود با فامیل و خانواده های خود برگزار کنند.
مردم مومن و خدا جوی افغانستان اعمال شبهای قدر و سوگواری شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) را بر خلاف سالهای گذشته که در مساجد و تکایا برگزار می کردند، در خانه های خود ماندند و در کنار اعمال شبهای قدر در سوگ شهادت جانگداز مولای خود اشک ریخته و عزاداری کردند.
«عبدالله افضلی» عضو شورای سراسری علمای افغانستان روز یکشنبه به ایرنا گفت که با تأسف امسال مردم از برگزاری شبهای با برکت قدر که در گذشته با شکوه و با شرکت گسترده مردم در مساجد برگزار می شد، محروم شدند و مردم شبهای قدر را به تنهایی با خانواده های خود برگزار کردند.
وی افزود: اطلاعات نشان می دهد که در برخی مناطق شماری از خانوادهها تا ۱۵خانواده که با همدیگر نسبت های خانوادگی داشتند، مانند عمو، دایی، خواهرزاده و مانند آنها گردهم آمده و در منازل یکی از آنها این مراسم را برگزار کردند.
به گفته عضو شورای علمای افغانستان، اما در کل شبهای قدر بصورت انفرادی برگزار شد و افراد به تنهایی با اعضای خانواده خود اعمال شبهای قدر را انجام داده اند.
«سیدحسن ضیایی» روحانی مسجد «قرآن و عترت» در غرب کابل هم در تماس تلفنی به ایرنا گفت که شبهای قدر را به تنهایی در این مسجد برگزار کرد و مردم در این مراسم در مسجد حضور نداشتند.
خبرنگار ایرنا در کابل نیز شاهد تقسیم نذورات از طرف خانوادهها در شبهای قدر بود که هرخانواده آنرا در کوچه و به همسایگان خود در منازل آنها می فرستادند و برخلاف سالهای گذشته که مردم با ذبح گوسفند و تهیه نذورات در مساجد و منازل خود مردم را دعوت می کردند، انجام شد.
دولت افغانستان و وزارت بهداشت این کشور از مردم خواسته اند که روزهای عیدسعید فطر را نیز در خانه بمانند و از تردد و گشت و گذار و رفتن به منازل یکدیگر و تفریحگاه ها خودداری کنند تا از گسترش ویروس کرونا جلوگیری شود.