۱۶ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۱۵
کد خبر: 82935355
T T
۰ نفر
افغانستان، هم نوا با جهان اسلام ليالي قدر را گرامي داشت

كابل -ايرنا -مسلمانان خداجوي افغانستان اعم از شيعه و سني با فرارسيدن دهه سوم ماه مبارك رمضان با حضور در مساجد و تكايا هر كدام به شيوه اي راه استغفار به درگاه الهي و راز و نياز با معبود خويش را پيموده و هم نوا با جهان اسلام آيين هاي پرفضيلت شب قدر را گرامي داشتند.

به گزارش ايرنا، در شهر كابل پايتخت افغانستان به دليل برخورداري از امنيت بهتر نسبت به ديگر شهرهاي اين كشور حضور مردم در مساجد و حسينيه ها بيشتر به چشم مي خورد و اغلب مساجد اهل سنت در اين شهر، از شب نوزدهم ماه مبارك رمضان به بعد شاهد حضور چشمگير نمازگزاران در آيين اقامه نمازهاي تراويح است.
تراويح به نمازهاي مستحب گفته مي شود كه مسلمانان اهل سنت در شب‌هاي ماه رمضان بعد از نماز عشاء به جماعت برگزار مي كنند و در بين اهل سنت رسم است كه هر شب يك جزء قرآن كريم را كه البته گاهي كمتر و برخي بيشتر از يك جزء را در اين نماز 20 ركعتي كه خود به 10 نماز دو ركعتي تقسيم مي شوند، تلاوت شود تا در پايان ماه رمضان قرآن ختم شود.
در كابل و در مساجد جامع اهل سنت اين شهر اغلب در شب هاي قدر كه البته اولويت روايي براي پيروان اين مذهب بر شب هاي 23، 27 و 29 ماه رمضان است، نه تنها بر تعداد نمازگزاران افزوده مي شود و شماري اعتكاف نيز صورت مي گيرد بلكه تواشيح و سرودهايي نيز در مدح رسول مكرم اسلام حضرت محمد (ص) خوانده مي شود.
شب هاي قدر در مساجد و تكاياي شيعيان شهر كابل كه تمركز بيشتري در غرب اين شهر دارند به رغم وجود تهديدهاي امنيتي و احتمال حملات انتحاري و انفجار بمب هاي جاسازي كه بي سابقه هم نيست، با حضور زنان و مردان خداجوي برگزار شد.
ديشب و در دومين شب پرفضيلت قدر نيز مانند شب نوزدهم، مساجد غرب كابل مملو از زنان و مردان مسلماني بود كه براي احياء شب قدر، ذكر دعا و طلب بخشش و كسب مغفرت الهي شام را سحر كردند.
شيعيان و عاشقان اهل بيت (ع) سه شنبه شب در منطقه دشت برچي ،كارته سخي و شمار ديگري از مناطق پايتخت افغانستان در مساجد و حسينيه ها گرد هم آمدند و با خواندن دعاي جوشن كبير، قرآن مجيد را به عنوان سپر انسان در برابر آتش دوزخ بر سر گرفتند تا شب را زنده داشتند و به راز و نياز با معبود خود پرداختند.
حضور چشمگير جوانان، طراوت و روح تازه اي به اين آيين هاي معنوي بخشيده بود و شركت كنندگان ، روح و دل خود را در فضاي سرشار از معنويت و زلال انوار و بركات اين شب طراوات بخشيدند.
«عبدالله افضلي» از علماي كابل در سخناني براي شركت كنندگان در آيين هاي ويژه شب قدر گفت: مسلمانان بايد در اين ماه از هر جهت روزه دار واقعي باشند.
وي، به فضليت هاي امام علي (ع) و چگونگي شهادت مولاي متقيان اشاره كرد و حاضران در مصائب آن بزرگوار اشك ماتم ريختند.
هر سال با فرارسيدن شب هاي قدر مردم مسلمان افغانستان در بسياري از شهرهاي اين كشور از جمله مزارشريف و هرات و ديگر استان هاي 34 گانه افغانستان در مساجد ، تكايا و برخي به خاطر ناامني در منازل خود به عبادت، استغفار و شب زنده داري مي پردارند.
شب قدر از شب هاي مقدس و متبرك اسلامي است كه خداوند در قرآن مجيد از آن به بزرگي ياد كرده و سوره اي نيز به نام سوره قدر نازل فرموده است و در تمام سال، شبي به خوبي و فضيلت شب قدر نمي رسد. اين شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائكه و روح نيز نام گرفته است.
طي يك سال گذشته چندين بار به تجمعات مذهبي و اماكن مقدس افغانستان حمله شده و تلفات سنگين نيز داشته است.
سال گذشته حمله به مسجد امام زمان (عج) در غرب كابل منطقه پل خشك و مسجد امام زمان (عج) در خيرخانه واقع در شمال كابل و همچنين حمله به مسجدالزهرا (س) در شب 21 ماه مبارك رمضان در تقويم جنايات تروريست هاي ضد اسلام ثبت است.
آساق*291*1104**1392