قم – ایرنا – رییس انجمن عکاسان قم گفت: از زمان شیوع کرونا در قم حدود ۵۰۰ گزارش تصویری توسط عکاسانی خبری و هنری قم از وضعیت استان تهیه و در خبرگزاری‌ها، شبکه‌های اجتماعی و نمایشگاه‌های مجازی منتشرشده است.

ابراهیم سلیمانی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با تقدیر از تلاش هنرمندان عکاس استان از ثبت مجاهدت‌های کادر درمانی و نمایش دقیق و لحظه‌به‌لحظه وضعیت قم در زمان شیوع کرونا،‌ افزود: عکاسان استان پا به پای مدافعان سلامت درصحنه حضور داشتند و عکس‌های بسیار ناب و ارزشمندی را از این رویداد ثبت کردند.

وی ادامه داد: حجم بسیار زیادی از آثار تصویری در این ایام توسط هنرمندان عکاس قم به ثبت رسیده است که در تلاش هستیم این آثار در قالب مسابقه، ‌نمایشگاه و یا هر نوعی که امکان آن فراهم شود، در قالب یک مجموعه گردآوری گردد.

رییس انجمن عکاسان قم با اشاره به فعالیت عکاسان خبری خبرگزاری‌های متعدد در استان اظهار داشت: روزانه بین یک تا ۱۰ گزارش تصویری توسط خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مختلف با محوریت کرونا در استان تولید و منتشرشده است.

سلیمانی افزود: عکاسان خبری قم با آغاز شیوع کرونا در حوزه اطلاع‌رسانی نقش مهمی ایفا کرده و با حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی با به خطر انداختن سلامت خود، در ثبت فعالیت مدافعان سلامت، طلاب جهادی و گروه‌های مردمی نقش موثری ایفا کردند.

وی بابیان اینکه تاکنون دست‌کم ۲ عکاس خبری استان به کرونا مبتلا و چند تن دیگر نیز با علائم این بیماری دست‌به‌گریبان شده‌اند، ‌ادامه داد: شاهد تولید حجم بسیار زیاد آثار تصویری و انتشار لحظه‌به‌لحظه آن در بسترهای مختلف رسانه‌ای و مجازی در قم هستیم که این نشان از پای‌کار بودن عکاسان خبری استان است.

رییس انجمن عکاسان قم اظهار داشت: عکاسان هنری قم، دسته دوم فعالان این عرصه هستند که به دلیل محدودیت‌های ایجادشده اگرچه امکان حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برای آن‌ها فراهم نبود ولی این هنرمندان با عکاسی از سطح شهر، ‌اماکن زیارتی و ثبت تغییرات ایجادشده در فضای عمومی شهر و به تصویر کشیدن رعایت نکات بهداشتی فعالیت چشمگیری داشتند.

سلیمانی، ایجاد کانال‌ها و راه‌های ارتباطی میان عکاسان استان در فضای مجازی را ازجمله اقدام‌های انجمن عکاسی استان در ایام شیوع کرونا دانست و گفت: ایجاد گروه‌هایی برای انتشار لحظه‌به‌لحظه آثار تولیدی هنرمندان عکاس استان و همچنین فراهم کردن بستر مناسب برای گفت‌وگو و تبادل تجربه میان عکاسان قم ازجمله اقدام‌های صورت گرفته در این ایام بوده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مذهبی استان و اهمیت این امکان در سطح کشور افزود: آثار عکاسان استان از اماکن مقدس قم به‌ویژه حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران همواره با استقبال و انتشار گسترده در سطح کشور مواجه می‌شود که در شرایط ناشی از کرونا، شاهد انتشار ‌آثار عکاسان قم در استان‌های مختلف بودیم.

کانون عکاسان قم در سال ۱۳۷۳ شکل گرفت و از سال ۱۳۸۱ با تغییر نام به انجمن عکاسان قم زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به فعالیت خود ادامه داد. این انجمن بیش از ۳۰۰ تن عضو دارد که از این تعداد بیش از ۱۰۰ تن جزو اعضای فعال این انجمن هستند.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.