کرونا که آمد، دنیا را شبیه فیلمهای علمی تخیلی کرد، اما برخلاف آن فیلمها، مردم نه فرار، بلکه با مدافعان خط مقدم سلامت قرار گذاشتند تا در کنارشان تا شکست کامل کرونا بایستند و در این راه هنرمندان این استان با تولید صدها اثر هنری در قالب پوستر، نقاشی، عکس، فیلم و مستند با موضوع کرونا به پزشکان و پرستاران ادای دین کردند.
طراحان مد و لباس، دستی به قیچی و چرخ خیاطی ۱۰ هزار ماسک دوختند و سهم سینماگران جوان استان از این جهاد نیز تولید۷۰ فیلم و مستند پیرامون مدافعان سلامت بود.
عکاسان خبری و هنری نیز دوربین به دست با پذیرش خطر ابتلا به کرونا روزانه بین یک تا ۱۰ گزارش تصویری را در خبرگزاریها و رسانههای ملی و استانی منتشر کردند تا با انتشار ۵۰۰ گزارش تصویری و ثبت چندین هزار فریم عکس از مجاهدت های کادر درمان در ایام شیوع کرونا، حال و هوای دفاع مقدس را در قاب تصویر به نمایش درآورند.
هنرمندان تجسمی نیز پا پس نکشیدند و با تولید ۱۵۰ اثر در قالب نقاشی دیجیتال، تصویرسازی و پوستر متعهدانه به نقش خود در این زمینه عمل کردند.
آثاری که توانست علاوه بر به تصویر کشیدن مجاهدت های مدافعان سلامت، آموزش ها، توصیه ها و هشدارهای لازم پیرامون رعایت مسائل بهداشتی را داده و در فضای رسانه ای و هنری کشور جریان ساز باشند.
هنرمندان قم جهادگرانه وارد میدان مقابله با کرونا شدند
معاون امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: از همان ابتدای شیوع کرونا، هنرمندان استان برای کمک به فرهنگ سازی رعایت فاصله گذاری و همچنین قدردانی از مدافعان سلامت کشور و استان وارد میدان شدند و با تولید آثار هنری در رشته های مختلف نقش آفرینی موثری داشتند.
حسن دلیر وی با اشاره به ورود جهادی هنرمندان طراح مد و لباس به عرصه دوخت ماسک در ایام شیوع کرونا گفت: در اسفندماه سال گذشته و همزمان با شیوع کرونا در این استان، هنرمندان استان به همراه داوطلبان مردمی برای جبران بخشی از کمبود ماسک مورد نیاز استان وارد میدان شدند که تولید ۱۰ هزار ماسک بخشی از تلاش شبانه روزی این هنرمندان است.
وی اظهار داشت: تولید صدها اثر هنری در قالب پوستر، نقاشی، عکس، فیلم و مستند با موضوع کرونا، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ثبت تلاش های کادر بهداشتی و درمانی قم از جمله اقدام های برجسته هنرمندان قم در ایام کرونا است که برخی از این اقدام ها توانست در فضای رسانه ای و هنری کشور جریان سازی کند.
دلیر با اشاره به مشارکت اساتید هنرمند قم در پویش «در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم» گفت: تولید دهها کلیپ و صدها دقیقه آموزش، برگزاری ویژه برنامه های جشن های شعبانیه به صورت مجازی و همچنین برگزاری جشنواره پوستر مدافعان سلامت از دیگر اقدام های انجام شده هنرمندان استان در ایام کرونایی است.
۷۰ فیلم و مستند پیرامون مدافعان سلامت در قم ساخته شد
مسئول انجمن سینمای جوان قم نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا دراین زمینه گفت: سینماگران استان ۲۰ فیلم داستانی و ۵۰ مستند پیرامون تلاش مدافعان سلامت برای مقابله با کرونا ساختند.
رضا ابوذر، افزود: جوانان فیلمساز قم از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا در قالب تیمهای مختلف برای تهیه فیلمهای داستانی و مستند بهصورت خودجوش بسیج شدند.
وی ادامه داد: فیلمسازان استان با نگارش فیلمنامههایی با موضوع کرونا و همچنین با حضور در مراکز بهداشت و درمان و تصویربرداری از زحمات مدافعان سلامت، شرایط بیماران و توصیههای بهداشتی را در قالب مستند و فیلم به تصویر کشیدند.
ابوذر بابیان اینکه برخی از این تولیدات در شبکههای سراسری سیما منتشر و در کشور جریان ساز شد، گفت: سینماگران جوان قم متعهدانه برای به تصویر کشیدن و ادای دین به کادر درمانی در بیمارستانها حضور یافتند که این موضوع ماندگار شد.
انتشار ۵۰۰ گزارش تصویری درایام شیوع کرونا از قم
رییس انجمن عکاسان قم نیز درگفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: از زمان شیوع کرونا در قم حدود ۵۰۰ گزارش تصویری توسط عکاسانی خبری و هنری قم از وضعیت استان تهیه و در خبرگزاریها، شبکههای اجتماعی و نمایشگاههای مجازی منتشرشده است.
ابراهیم سلیمانی با تقدیر از تلاش هنرمندان عکاس استان از ثبت مجاهدتهای کادر درمانی و نمایش دقیق و لحظهبهلحظه وضعیت قم در زمان شیوع کرونا، افزود: عکاسان استان پا به پای مدافعان سلامت درصحنه حضور داشتند و عکسهای بسیار ناب و ارزشمندی را از این رویداد ثبت کردند.
وی ادامه داد: حجم بسیار زیادی از آثار تصویری در این ایام توسط هنرمندان عکاس قم به ثبت رسیده است که در تلاش هستیم این آثار در قالب مسابقه، نمایشگاه و یا هر نوعی که امکان آن فراهم شود، در قالب یک مجموعه گردآوری گردد.
رییس انجمن عکاسان قم با اشاره به فعالیت عکاسان خبری خبرگزاریهای متعدد در استان اظهار داشت: روزانه بین یک تا ۱۰ گزارش تصویری توسط خبرگزاریها و رسانههای مختلف با محوریت کرونا در استان تولید و منتشرشده است.
سلیمانی افزود: عکاسان خبری قم با آغاز شیوع کرونا در حوزه اطلاعرسانی نقش مهمی ایفا کرده و با حضور در بیمارستانها و مراکز درمانی با به خطر انداختن سلامت خود، در ثبت فعالیت مدافعان سلامت، طلاب جهادی و گروههای مردمی نقش موثری ایفا کردند.
ویادامه داد: شاهد تولید حجم بسیار زیاد آثار تصویری و انتشار لحظهبهلحظه آن در بسترهای مختلف رسانهای و مجازی در قم هستیم که این نشان از پایکار بودن عکاسان خبری استان است.
هنرمندان تجسمی قم با تولید ۱۵۰ اثر به مدافعان سلامت ادای دین کردند
رییس انجمن هنرهای تجسمی قم نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: هنرمندان استان بهمنظور ارتقای سطح آگاهی افراد جامعه و تبیین هنرمندانه و قدردانی از ایثار کارکنان جامعه سلامت قم، با تولید ۱۵۰ اثر در قالب نقاشی دیجیتال، تصویرسازی و پوستر ادای دین کردند.
علی سلطانی، افزود: باوجوداینکه تمام فعالیتهای مراکز آموزشی و هنری استان از همان ابتدای شروع کرونا در اسفندماه سال گذشته تعطیل شد ولی هنرمندان استان متعهدانه به نقش خود در این زمینه عمل کردند.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت ورود هنرمندان و تولید آثار هنری پیرامون رعایت مسائل بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی، فرهنگسازی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا و همچنین تقدیر از ایثارگریهای کادر درمان، تولید آثار هنرهای تجسمی از ۲۰ اسفند ۹۸ فراخوان که با استقبال گسترده اهالی هنر مواجه شد.
سلطانی اظهار داشت: تولیدات هنرمندان استان در فضای مجازی منتشر و با استقبال گسترده مواجه شد بهگونهای که برخی از این آثار در کشور جریان ساز و در پوسترهای مختلف از آنها استفاده شد.
۱۰ هزار هنرمند و هنرجو زیرمجموعه ۹ انجمن فرهنگی هنری در رشته های مختلف هنری در قم فعالیت می کنند.
فعالیت ۹ انجمن فرهنگی هنری، وجود ۵۰ آموزشگاه آزاد هنری و موسسه تک منظوره هنری، حضور ۹ گروه فعال تئاتر و شمار زیادی از استادان ممتاز و برجسته کشوری در قم، یکی از نشانه های ظرفیت های بالای فرهنگی این شهر است.
قم خاستگاه و پیشتاز برخی هنرها در کشور از جمله خوشنویسی، تئاتر دینی، شعر آیینی و طراحی کتب مذهبی است.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما