به گزارش روز سه شنبه دانشگاه آزاد اسلامی، احمد صالحی آرا در نشست خبری با موضوع «چهارمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار»، با گرامیداشت روز جهانی قدس، گفت: روز قدس از آرمانهای امام خمینی (ره) است و مردم همواره و در تمام موقعیت ها با حضور فیزیکی خود این روز را گرامی داشتهاند اما در سال جاری و به دلیل شیوع ویروس کرونا، روز قدس با حضور مجازی مردم همیشه در صحنه برگزار خواهد شد.
وی با تشریح جزییات برگزاری چهارمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار، تصریح کرد: این جشنواره که همواره مورد تأکید امام خمینی (ره) بود در ارتباط با تجلیل و تکریم از دانشآموزان، دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر است و با برگزاری این جشنواره، شاهد تلفیق ایثار و علم و دانش هستیم و افتخار بزرگتر برای ما این است که برگزیدگان علمی این جشنواره، وارثان شهدا، جانبازان و ایثارگران هستند.
رییس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که جمعیت هدف دانشجویان شاهد و ایثارگر این دانشگاه، ۶۱ هزار و ۸۲۶ نفر است، گفت: از مجموع این دانشجویان ۱۸ نفر از دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی در این جشنواره برگزیده شدهاند.
صالحی آرا هدف از برگزاری جشنواره جایزه ملی ایثار را زبدهپروری، افزایش انگیزه تحصیلی، ایجاد رقابت سالم و سازنده و شناسایی و تکریم از مقام علمی دانشجویان برگزیده عنوان کرد.
وی به مراحل انتخاب برگزیدگان این جشنواره اشاره کرد و گفت: انتخاب برگزیدگان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفهای و دکتری تخصصی صورت گرفته و پس از اطلاعرسانی در واحدهای دانشگاهی و ارسال دستورالعمل برای واحدها، ابتدا سوابق علمی و پژوهشی و فرهنگی داوطلبان در واحدها بررسی شد.
وی ادامه داد: پس از انتخاب اولیه منتخبان توسط کمیتههای علمی در واحدها، اسامی به مراکز استان ارسال شد. سپس مدارک افراد دوباره مورد بررسی بیشتر قرار گرفت و طبق زمانبندی دستورالعمل اعلامی بنیاد شهید و امور ایثارگران، پرونده ها برای بررسی دقیق علمی، پژوهشی و فرهنگی به مرکز دانشگاه ارسال شد. در نهایت ۱۳۴ پرونده از کل استان ها به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ارسال شد که از این میان، ۳۴ پرونده در مقطع کارشناسی، ۳۹ پرونده در مقطع کارشناسی ارشد، ۶ پرونده در مقطع دکتری حرفهای و ۵۵ پرونده در مقطع دکتری تخصصی بود.
رییس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که بررسی های دقیق بر روی این پرونده ها به صورت فشرده بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت صورت گرفت، گفت: در نهایتا ۱۸ نفر از دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان منتخبان نهایی معرفی شدند. برگزیدگان دانشگاه آزاد اسلامی به تفکیک یک نفر از استان خراسان جنوبی، ۵ نفر از استان تهران، یک نفر از استان چهارمحال و بختیاری، یک نفر از استان فارس، ۲ نفر از استان البرز، یک نفر از استان آذربایجان شرقی، ۴ نفر از استان کرمانشاه، ۲ نفر از استان قزوین و یک نفر از استان اصفهان بود.
صالحی آرا خاطرنشان کرد: مشمولان این جشنواره، «فرزند و همسر شهید»، «آزاده، همسر و فرزند وی»، «جانبازان ۲۵ درصد به بالا و همسر و فرزندان وی» و «دانشجویان جبهه مقاومت تحت عنوان مدافعان حرم» است.
وی با یادآوری این که دانشگاه آزاد اسلامی میزبان سومین جشنواره جایزه ملی ایثار بود، گفت: بنا بود چهارمین جشنواره اسفندماه سال پیش و به میزبانی حوزه های علمی در شهرری برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا، قرار شد این جشنواره به صورت مجازی برگزار شود. از این رو یکشنبه ۲۸ اردیبهشت این جشنواره در یکی از سالن های همایش بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران و نمایندگان دستگاه های آموزشی به صورت مجازی برگزار شد و در این جلسه یک مصاحبه ویدئویی ضبط شده از روسای واحدهای آموزشی پخش شد و منتخبان با نمایش دادن عکس، معرفی شدند.
رییس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: از منتخبان این جشنواره با اهدای تندیس، لوح تقدیر و هدیه نقدی تقدیر شد. این برنامه که توسط صداوسیما ضبط شده، هفته آینده مصادف با سالروز آزادسازی خرمشهر در سوم خردادماه از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش خواهد شد.
صالحی آرا از دانشجویان شاهد و ایثارگر خواست از فرصت شرکت در جشنواره های آموزشی تحصیلی ایثار بهره برده و از این موقعیت برای سربلندی ایران و ارج نهادن به میراث گرانقدر شهدا استفاده کنند و در این جهاد علمی شرکت داشته باشند.
وی تصریح کرد: برگزاری جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب درخصوص ناامیدسازی دشمن است. هرچه این جهاد علمی پرشورتر برگزار شود، باعث خواهد شد دانشجویان با ارتقای سطح علمی، در مسیر مبارزه با دشمن آشکار و پنهان نظام موفقتر عمل کنند.