مهاباد - ایرنا - مدیر شبکه دامپزشکی بوکان گفت: طرح مایه‌کوبی دام‌های سبک شامل بره و بزغاله در این شهرستان علیه بیماری تب مالت «بروسلوز» آغاز شد.

اسماعیل محمدیانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح رایگان مایه‌کوبی ۴۰ هزار راس بره و بزغاله علیه بیماری‌ برسلوز (تب‌مالت) در این شهرستان آغاز شده و تا اتمام پوشش همه جمعیت دامی هدف ادامه دارد.

وی ادامه داد: این طرح به صورت رایگان و با مشارکت پنج اکیپ ۲ نفره توسط بخش خصوصی و تحت نظارت شبکه دامپزشکی در این شهرستان در حال انجام است.

وی با بیان اینکه این مایه‌کوبی بر اساس اعلام کانون‌های انسانی درگیر که از طرف شبکه بهداشت و درمان بوکان اعلام شده انجام می‌گیرد، اظهار کرد: در همین راستا شبکه دامپزشکی بوکان به منظور پیشگیری از بروز این بیماری در جمعیت دامی، اقدام به مایه کوبی دام‌های سبک از جمله بره و بزغاله کرده است.

وی با بیان اینکه بیماری بروسلوز شایع‌ترین بیماری مشترک میان انسان و دام است، افزود: مصرف فرآورده‌های حیوانی آلوده، به صورت خام یا نیم پز می‌تواند موجب بروز بیماری در انسان شود که از عمده موارد شیوع بیماری تب مالت در این شهرستان در دامداری‌های سنتی است.

وی اظهار داشت: دامداری‌های سنتی به دلیل نزدیکی محل نگهداری دام با محل زندگی انسان، نبود تهویه مناسب در محل نگهداری دام و آب و هوای معتدل که بهترین زیستگاه برای رشد تب‌مالت است زمینه را برای انتشار این بیماری در میان انسان‌ها فراهم کرده است.

بیماری بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینه‌های فراوانی برای کشور و دامداران وارد می‌کند.

بیماری‌ تب‌مالت‌ یا بروسلوز که‌ در حیوانات ‌به‌ نام‌ سقط جنین‌ واگیر مرسوم‌ است‌ و یکی از بیماری‌هایی عفونی قابل‌ انتقال‌ بین‌ انسان‌ و حیوان‌ بوده و اگر دام‌های مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر می‌شود.

بوکان دارای ۱۶ هزار رأس دام سنگین و حدود ۱۸۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) است؛ در سال گذشته نیز ۳۵ هزار رأس دام سبک و ۱۹ هزار دام سنگین علیه بیماری تب مالت در بوکان مایه کوبی شدند.