ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی، زندگی در جامعه باید به وضعیت عادی بازگردد، گفت: طی ۲ ماه نخست امسال خسارت اقتصادی ناشی از کرونا در استان به ۲۷ هزار میلیارد ریال رسید.

«محمدمهدی شهریاری» شامگاه چهارشنبه در سی‌وهفتمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی افزود: تداوم تعطیلی در برخی از بخش‌های اقتصادی موجب می‌شود تا میزان خسارت‌های ناشی از کرونا در استان بسیار بیشتر شود و این امر مشکلات بسیار بدتری را نسبت به کرونا در بین بسیاری از خانواده‌ها ایجاد می‌کند.

وی با انتقاد از بی‌توجهی برخی افراد به رعایت موارد لازم در خصوص مقابله با شیوع بیماری کرونا، اضافه کرد: برخی از مردم بی‌خیال شده‌اند و موضوع کرونا را از یاد برده‌اند ولی باید بدانند که سخت‌گیری بیشتر در این زمینه در موفقیت استان و قطع زنجیره بیماری تاثیر مستقیم خواهد داشت.

وی بیان کرد: فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و صنوف پس از ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود ولی باید همه یاد بگیرند که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا دوباره با مشکل بسته شدن اصناف روبرو نشویم.

وی با بیان اینکه طی روزهای نخست شیوع بیماری کرونا نظیر همه کشورهای دنیا نوعی شتاب‌زدگی در تصمیم‌ها وجود داشت، ادامه داد: البته با گذشت زمان، موفقیت‌های استان در خصوص مقابله با شیوع این بیماری نمایان شد و در حال حاضر یکی از استان‌های موفق در این حوزه هستیم.موفقیت آذربایجان‌غربی در کنترل بیماری کرونا نظیر کشور آلمان در اروپاست.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه وضعیت آماری این استان نظیر کشور آلمان در اروپاست، گفت: در هر ۲ منطقه میزان فوتی‌ها نسبت به مبتلایان کمتر از پنج درصد است که این امر با وجود سهم بیش از هشت درصدی فوتی‌ها در بسیاری از کشورهای متمکن اروپایی و آمریکا و همچنین سهم ۶ درصدی در کشور، رقمی‌بسیار قابل توجه است.

«شهریاری» از همکاری خوب مردم طی اسفند و فروردین برای کنترل بیماری کرونا قدردانی کرد و افزود: با وجود افزایش بیماریابی و تعداد بیماران مبتلای سرپایی در استان نظیر دیگر مناطق کشور، وضعیت در آذربایجان‌غربی مناسب است و نباید از افزایش بیماران سرپایی وحشت داشته باشیم.

وی تاکید کرد: وقتی وضعیت قرمز می‌شود که آمار فوتی‌ها افزایش پیدا کند و نباید به تبلیغ نگرانی توسط برخی افراد و رسانه‌های معاند توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌های معاند به ویژه در روزهای نخست شیوع بیماری کرونا، اخبار نادرستی را از وضعیت بیماری در ایران منتشر کردند، اضافه کرد: ایران با وجود تحریم‌ها، شیوع زودهنگام بیماری و کمبود امکانات از بسیاری کشورهای اروپایی و آمریکا بهتر عمل کرد و روند کنترل بیماری در کشور مثال‌زدنی است.

برگزاری نماز عید فطر در ۶ شهرستان آذربایجان‌غربی

استاندار آذربایجان‌غربی از برگزاری نماز عید سعید فطر در مساجد ۶ شهرستان با وضعیت سفید در استان خبر داد و اظهار کرد: این شهرستان‌ها شامل پلدشت، پیرانشهر، شاهین‌دژ، چایپاره، شوط و اشنویه است.۶ شهرستان آذربایجان‌غربی با وضعیت سفید برای برگزاری نماز عید فطر آماده‌سازی می‌شود.

«شهریاری» با تاکید بر اینکه وضعیت سفید به معنای بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی نیست، بیان کرد: نباید مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را تا هفته‌ها فراموش کنند و باید با رعایت همه پروتکل‌ها، نماز عید فطر در مساجد برگزار شود و از تجمع در یکی از مناطق یا مساجد نیز باید پرهیز شود تا شیوع دوباره بیماری را شاهد نباشیم.

وی با بیان اینکه هتل‌ها و رستوران‌ها و برخی باشگاه‌های ورزشی در ورزش‌های انفرادی پس از ماه مبارک رمضان بازگشایی خواهد شد، اضافه کرد: صاحبان این اماکن باید در سامانه ثبت‌نام کنند و رعایت پروتکل‌های اعلامی‌ را در دستور کار جدی قرار دهند تا دوباره بسته نشوند.

وی همچنین بر نظارت بیشتر در خصوص رعایت موارد ایمنی تاکید کرد و ادامه داد: نهادهای نظارتی باید فعالیت بیشتری در این خصوص داشته باشند تا با مشکل مواجه نشویم.

به گزارش ایرنا سی‌وهفتمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی در حالی برگزار شد که بخش اعظم آن به ارایه گزارش و بررسی وضعیت بیماری کووید ۱۹ در شهرستان خوی اختصاص یافت. 

فرمانداران نیز از طریق ویدئو کنفرانس در این جلسه حضور داشتند و فرماندار خوی و رییس دانشکده علوم پپزشکی این شهرستان از عملکرد شهرستان در زمینه مقابله با کرونا دفاع کردند اما بر اساس آمارها و نتیجه‌گیری مسوولان استانی، گویا مردم این شهرستان به هر دلیلی فاصله‌گذاری اجتماعی را به اندازه سایر شهرستان‌های استان جدی نگرفته‌اند و این رفتار می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد؛ هرچند از تاثیر موقعیت جغرافیایی این شهرستان و قرار گرفتن آن در مسیر ترانزیت نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.  

سه ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور می‌گذرد و در این سه ماه بیش از ۱۲۵ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که حدود ۲.۵ درصد کل مبتلایان در دنیاست.

نزدیک به ۸۰ درصد مبتلایان نیز در کشور بهبود یافته اند که از بالاترین ارقام بهبودی به شمار می‌رود.