محمد دهقانی فیروزآبادی روز شنبه در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی افزود: همگامی و همراهی مردم در مبارزه با ویروس کرونا باعث شد همه شهرستانهای استان در حال حاضر زرد (خطر متوسط) یا سفید (کم خطر) باشند و در حال حاضر شهرستان قرمز (پرخطر) در خراسان جنوبی نداریم.
وی با بیان اینکه دستاوردهای امروز حاصل تلاش همه جانبه در استان بوده است اظهار داشت: از بهمن ماه سال گذشته که در دنیا موج شیوع ویروس شروع شد، وزارت بهداشت پای کار آمد و اقدامات پیشگیرانه در استان خراسان جنوبی نیز شروع شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند به عنوان مرکز اصلی ارجاع بیماران مشکوک یا مثبت کرونا آمادهسازی و در ۱۵ بیمارستان استان ۳۲۹ تخت و هشت بخش آی .سی . یو با ۷۷ تخت مراقبتهای ویژه آماده شد.
وی گفت: پیش بینی کرده بودیم که اگر نیاز شود ظرفیت موجود را به ۷۵۰ تخت افزایش دهیم که این نیاز ایجاد نشد.
دهقانی با اشاره به برگزاری ۱۷ جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با مصوبات مختلف ادامه داد: تشکیل کمیتههای پنجگانه ذیل ستاد استانی به خوبی مدیریت شد و ۳۳ جلسه ستاد دانشگاهی با ۳۴۶ مصوبه داشتیم.
وی با بیان اینکه در همین مدت دستگاه ایزوله تنفسی برای بیمارستان ولیعصر (عج) خریداری شد اظهار داشت: راهاندازی آزمایشگاه ویروس شناسی از مهمترین اتفاقات در استان بود که از ۱۵ اسفند ۹۸ شروع به کار کرد و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در کشور پیشرو بود.
وی افزود: ابتدا روزانه ۳۰ آزمایش انجام میشد که امروز بیش از ۲۰۰ نمونه ظرفیت وجود دارد و این مهم موجب تسریع در تعیین تکلیف بیماران شده و به فرایند کنترل بیماری کمک میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: در همین مدت دستگاه سی تی اسکن بیمارستان فردوس راهاندازی و در شهرستان نهبندان هم آماده نصب است.
وی با بیان اینکه هفت میلیارد تومان برای تجهیزات بیمارستانی هزینه شده است گفت: ۱۴ نقاهتگاه هم در سطح استان آماده شد و ۱۴ مرکز منتخب سرپایی نیز به صورت ۱۶ ساعت و ۲۴ ساعت در استان فعالیت میکنند.
دهقانی تلاش رسانهها را در کنترل فضای روانی و جلوگیری از بروز شایعات اثرگذار دانست و افزود: بیش از ۴۰ هزار دقیقه برنامه ویژه کرونا در صدا و سیمای خراسان جنوبی تولید و پخش شد و علاوه بر فعالیت ایستگاههای آموزش همگانی، بیش از ۱۳ هزار مشاوره برای افرادی که اضطراب داشتند در استان انجام شده است.
وی گفت: طرح غربالگری نیز کمک شایان توجهی به کاهش بار مراجعه داشت زیرا ۷۸۰ هزار نفر معادل بیش از ۹۴ درصد جمعیت استان در طرح غربالگری شرکت کردند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه ۸۲ درصد مشاغل و اصناف پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند افزود: بیش از ۵۴ درصد ادارات نیز در رعایت پروتکلها اهتمام داشتند که البته انتظار از دستگاههای اجرایی بیشتر است.
وی به تغییر خط تولید کارخانه مواد شوینده در شهرستان قاینات اشاره کرد و گفت: در هفتههای اول نیاز محلول ضد عفونی در استان به خوبی تامین شد به طوری که تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی توسط این واحد تولید و توزیع شده است.
دهقانی یادآور شد: ۷۵ هزار لیتر الکل نیز از دیگر نقاط خارج و داخل کشور با رایزنی استاندار خراسان جنوبی تامین شد.
وی با اشاره به صدور مجوز ۱۱ واحد تولیدی برای دوخت ماسک گفت: این واحدها روزانه ۳۰ هزار ماسک تولید میکنند و مجوز تولید ماسک N۹۵ نیز در استان صادر شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه ۷۴ درصد فوتشدگان بر اثر کرونا در استان بالای ۷۰ سال سن داشتهاند افزود: تاکنون ۲ پیک بیماری در استان سپری شده که ۱۷ اسفند و هفته پایانی سال گذشته بود زیرا روزانه ۲۰ مورد جدید شناسایی میشد.
وی گفت: نمونهگیری سرپایی از ۱۱ فروردین در استان خراسان جنوبی آغاز شد که به کنترل بیماران بدحال و مدیریت بیماری کمک کرد.
وی با اشاره به کنترل و کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از نیمه دوم فروردین گفت: میانگین تعداد تختهای آی .سی. یو در استان ۱۰.۵ تخت به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که این شاخص در کشور ۶.۴ است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: در مورد تختهای ویژه نه تنها کمبود نداشتیم بلکه ۵۰ درصد ظرفیت موجود هم پر نشد و استان خراسان جنوبی در سرانه تعداد تخت رتبه دوم یا سوم کشور را دارد.
وی ادامه داد: شاخص میزان ابتلا به کرونا در کشور به ۰.۹۸ درصد رسیده و در خراسان جنوبی ۰.۶۸ درصد شده است که نشان میدهد در مهار بیماری موفق عمل کردهایم.
دهقانی بر تداوم رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد و گفت: اگر همراهی مردم نباشد دچار مشکل جدی میشویم.
وی اظهار داشت: عملکرد جمهوری اسلامی در دنیا باعث افتخار است زیرا میبینیم که کشورهای مدعی و توسعه یافته اکنون چه شرایطی دارند.