محمدصادق معتمدیان روز شنبه در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی که با حضور نمایندگان مردم استان در مجلس دهم برگزار شد، با اشاره به موارد مطرح شده در ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: این موفقیت حاصل تلاش کادر درمانی و همراهی مردم در عمل به توصیهها بوده اما به معنای این نیست که بیماری به طور کامل مهار شده بلکه لازم است فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکلها همچنان با جدیت روزهای اول مدنظر باشد.
وی با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا درخصوص برگشت ساعت کار ادارات به روال قبلی عنوان کرد: ضمن منتفی شدن طرح دورکاری و عدم حضور یک سوم نیروها در ادارات، از روز شنبه ۱۰ خرداد حضور همه کارکنان از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ در محل کار خود الزامی است.
استاندار خراسان جنوبی در تشریح اقدامات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: در ابتدای شیوع بیماری کرونا جزو معدود استانهایی بودیم که در تامین اقلام مصرفی مشکل داشتیم اما با همراهی و مدیریت خوب، نیاز استان در این زمینه برطرف شد، به گونهای که در شرایط فعلی وضعیت نسبتا مطلوبی داریم و امیدواریم این روند همچنان استمرار داشته باشد.
کمیته روانسازی ارائه خدمات به مردم تشکیل شود
وی ادامه داد: مدیران دستگاههای اجرایی نسبت به تشکیل کمیته روانسازی ارائه خدمات به مردم اقدام کنند تا شاهد رضایتمندی بیشتر در استان باشیم.
معتمدیان گفت: در این کمیته، خدمات بیمنت در حداقل زمان و با سرعت بالا به مردم ارایه و بخشنامهها، دستورالعملها و قوانین مختلفی که برای حل مشکلات مردم است، احصا شود.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار مدیران در رفع مشکلات مردم افزود: در شرایط سخت مالی فعلی با ارائه خدمات مطلوب میتوانیم شاهد رضایتمندی مردم در سطح استان باشیم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی بر حفظ کرامت و توجه به شئونات مردم تاکید کرد و گفت: این مهم حداقل خدمتی است که میتوان به جامعه ارایه کرد.
وی با اشاره به تلاشهای جهادگونه مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی استان عنوان کرد: این تلاشها سال گذشته در راستای خدمت به مردم با وجود همه تنگناها رقم خورد و لازم است از زحمات کادر درمانی استان که فداکارانه به مردم خدمت میکنند هم تقدیر شود.
معتمدیان با تاکید بر متفاوت بودن وضعیت بودجهای کشور در سال جاری اظهار داشت: امسال علاوه بر تشدید مشکلات ناشی از تحریمها و کاهش قیمت نفت، قطعا در تامین منابع مالی مشکلاتی خواهد بود.
کاهش اتکا به درآمدهای نفتی در بودجه ۹۹
وی افزود: یکی از مهمترین فرصتهای قانون بودجه ۹۹، کاهش اتکا به درآمدهای حاصل از فروش نفت است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: قوانین خوبی در بودجه ۹۹ لحاظ شده که بخش قابل توجهی از کسری بودجه تامین میشود لذا انتظار میرود مدیران وقت بیشتری برای مطالعه قانون بودجه بگذارند.
وی افزود: فروش املاک و داراییهای مازاد دستگاههای اجرایی یکی از ظرفیتهای قانون بودجه ۹۹ است که اختیار آن به استاندار داده شده تا بخشی از نیازهای مالی دستگاهها تامین شود.
معتمدیان با تاکید بر اینکه تخصیص بودجه باید هدفمند و پروژه محور باشد گفت: تکمیل پروژههای نیمه تمام در اولویت است که براساس توافق با سازمان برنامه و بودجه کشور و تخصیص اعتبارات لازم ۱۰۳ پروژه در بخشهای آموزشی، بهداشتی، ورزشی و زیرساختی تا پایان امسال در استان به اتمام میرسد.
وی بیان کرد: در مبحث توزان استانی و ملی نیز جلسات کارشناسی متعدد برگزار شد تا پروژههای زیرساختی که در همه بخشها تاثیرگذار هستند را دنبال کنیم.
معتمدیان با بیان اینکه بازار بورس و سهام نیز با استقبال خوب مردم مواجه شد گفت: امید است با استفاده از این ظرفیت در تخصیصهای بعدی نقدینگی خوبی داشته باشیم.
مدیران استانی برای جذب اعتبارات ملی تلاش کنند
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد اعتبارات متمرکز در اختیار وزارتخانهها است، بر جذب بیشتر این گونه اعتبارات از سوی دستگاههای اجرایی تاکید کرد و گفت: از آن جا که تخصیص اعتبارات استانی بر مبنای آمار جمعیتی اتفاق میافتد، با توجه به جمعیت کم خراسان جنوبی، سهم ما از اعتبارات استانی بسیار اندک است لذا تمرکز مدیران بر جذب اعتبارات ملی و از ناحیه وزارتخانهها میتواند این کمبود را جبران کند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته چند برابر بودجه استان، اعتبار ملی جذب شد ادامه داد: البته قوانین مجلس هم به افزایش نقدینگی کمک کرد و آثار آن را در بخش آبخیزداری و گازرسانی در استان مشاهده میکنیم.
وی گفت: با تلاش شبانهروزی سال گذشته ۳۰۰ روستا در استان گازرسانی شد و با توجه به اینکه امسال هم ۴۰۰ روستا در برنامه است امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم جشن اتمام گازرسانی در استان برگزار شود.
معتمدیان با یادآوری اینکه توان دستگاههای اجرایی در جذب اعتبارات اهمیت دارد گفت: یکی از نمونههای افزایش جذب اعتبارات در آبخیزداری نمود پیدا کرد که با ایجاد سازههای خاکی امسال شاهد آبگیری آن در اکثر نقاط روستایی هستیم.
وی به وجود ماده ۵۶ در قانون برنامه توسعه ششم اشاره کرد و گفت: این ماده قانونی ظرفیت مهمی است که ۵۰ میلیارد تومان از آن محل تاکنون برای دوبانده شدن محور بیرجند - قاین جذب کردیم و تا روزهای آتی تخصیص مییابد لذا امیدواریم تا دهه فجر شاهد افتتاح این مسیر باشیم.
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: ساخت مجتمعهای آبرسانی نیز یک پروژه زمانبر بود که با استفاده از ظرفیتهای قانونی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در اختیار حوزه آب قرار میگیرد و تا ۲ سال آینده ۳۷ مجتمع آبرسانی در استان تکمیل میشود.
فضای همدلی در استان وجود دارد
وی در بخش دیگری از سخنانش برگزاری رزمایش همدلی در استان را یک اقدام مهم و گسترده توصیف کرد که خدمترسانی به مردم آسیب دیده از کرونا را سبب شد.
معتمدیان با اشاره به ایجاد فضای همدلی در استان گفت: نمایندگان مجلس نیز در چنین فضایی رایزنیهایی در سطح کلان کشور داشتند که نتایج بسیار خوبی را به همراه داشت لذا در رابطه با هیچ موضوعی اختلاف نظر در استان نداشتیم.
وی با بیان اینکه در این مدت همواره از استان حرف واحد شنیده شده است گفت: این مهم باعت برکت کار بود زیرا در شرایطی که همه استانها کاهش جذب اعتبارات داشتند، ولی ما شاهد تحقق برنامههای کوتاه مدت و میان مدت در سال گذشته بودیم.
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: برنامههای راهبردی استان نیز سال گذشته ریلگذاری شد و مصوباتی که درخصوص این برنامهها هیات دولت داشت نشان از افق بلندمدت بود.
وی به نقش نماینده ولی فقیه در استان برای هدایت و حمایت از برنامهها اشاره کرد و گفت: در چنین فضای همدلی همه مدیران بدون هیچ دغدغه تلاش کردند و وظیفه خدمت رسانی را انجام دادند.
استاندار خراسان جنوبی در این نشست با اهدای لوح از تلاشهای چهار نماینده استان در مجلس دهم تقدیر کرد.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد که براساس آخرین آمار از نظر شیوع کرونا ۲ شهرستان در وضعیت سفید (کم خطر) و بقیه در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.
روند ابتلا به ویروس کرونا طی یک ماه اخیر در این استان کاهشی بوده و بیشتر موارد مثبت شناسایی شده از نمونههای سرپایی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی هم با تاکید بر صرفهجویی هزینهها در شرایط موجود گفت: استفاده از ویدئو کنفرانس برای جلسات موضوعی است که بستر آن آماده شده و امید است با استفاده از این امکان هزینهها و رفت و آمدهای غیرضروری کاهش پیدا کند.
محمد حسینی افزود: البته حضور مدیران در شهرستانها برای شناخت میدانی لازم است چرا که استاندار هم در روستاهایی که هیچ کسی نرفته حضور پیدا میکند و این لذت بخش است.
وی با بیان اینکه ریلگذاری کارهای بزرگی در استان انجام شده است اظهار داشت: وظیفه مدیران است که در جهتگیری حضور داشته باشند.
وی گفت: مطابق مصوبات جلسه ستاد ملی کرونا از دهم خرداد نحوه کار ادارات به روال عادی با حضور تمامی کارکنان خواهد بود.
نظر شما