خمین - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی خمین گفت: پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان بهار امسال زیرکشت انواع محصولات رفته که این سطح زیرکشت نسبت به مدت مشابه قبل آن چهار درصد افزایش دارد.

«عباس ارشدی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: بارندگی مطلوب بهاره و وجود منابع آبی ذخیره شده در قنات‌ها، چشمه‌ها، رودها و چاه‌های آب کشاورزی خمین عامل اصلی ترغیب کشاورزان برای افزایش سطح زیرکشت بهاره بوده است.
وی بیان کرد:  انواع لوبیا با چهار هزار و ۱۵۸ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را در خمین به خود اختصاص داده است.
مدیر جهادکشاورزی خمین اظهار داشت: برداشت لوبیا در خمین از اواخر شهریورماه شروع می‌شود و انتظار می رود ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن محصول از مزارع لوبیای شهرستان برداشت شود که این مقدار نسبت به پارسال پنج درصد رشد دارد.
ارشدی ادامه داد: میانگین تولید محصول لوبیای خمین در هر هکتار ۲ تن و ۷۰۰ کیلوگرم است و لوبیای این شهرستان از نظر کیفیت و میزان تولید این محصول در کشور مطرح است.
وی گفت: کشت لوبیا به‌عنوان یکی از مهمترین محصولات بهاره خمین محسوب می‌شود و این شهرستان قطب تولید این بنشن در کشور است.

مدیرجهاد کشاورزی خمین ذرت علوفه ای، پیاز ، سیب زمینی، و انواع صیفی را از دیگر محصولات بهاره این شهرستان بیان کرد و ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود امسال از مجموع سطح زیرکشت بهاره این شهرستان ۶۵ هزار تن انواع محصول تولید و به بازارهای داخلی و خارجی صادر شود.
وسعت اراضی قابل کشت در شهرستان خمین ۷۲ هزار هکتار است که هر سال یک سوم آن در چرخه تولید محصولات بهاره و پاییزه قرار می‌گیرد.
شهرستان خمین دارای ۱۴ هزار خانوار کشاورز است که مهمترین محصولات آن گندم، جو، سیب زمینی، پیاز و لوبیا است.