تهران - ایرنا - یک روانشناس شخصیت معتقد است تحقیر اجتماعی سبب بروز خشونت و پرخاشگری و نیز موجب بروز جنایاتی نظیر فرزندکشی و قتل می‌شود.

عطاءالله محمدی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص علل اجتماعی بروز فرزندکشی در یک جامعه اظهار داشت: قتل فرزند به طور حتم از عوامل متعددی تاثیر می‌پذیرد. باورهای سنتی، عناصر فرهنگی، خرده فرهنگ‌ها و بعضی از عقاید مذهبی گاه برخی وقایع را برای آدمی تحقیرآمیز می‌سازد و وی را وادار به خشونت می‌کند.

وی ادامه داد: تحقیر اجتماعی (جمعی) هم می‌تواند با خشونت و پرخاشگری بروز یابد و موجب وقوع برخی جنایات همچون قتل شود.

عضو پیشین کانون اصلاح و تربیت افزود: به عنوان مثال فرزندکشی به دلیل فرار دختر از خانه، والدین را به ویژه در برخی مناطق با شرمندگی اجتماعی، فشارهای محیطی، باورها و ارزش‌های سنتی جامعه و تحقیر روبه‌رو می‌کند.

محمدی یادآور شد:‌ گاه قوانین و مقررات یک جامعه نیز با ارزش‌ها و باورهای سنتی کشور همراه می‌شود و آدمی را برای مقاوت در برابر وقایع ناموسی مصمم می‌کند.

محمدی تصریح کرد: این مفاهیم، مباحث امروز جامعه ایران محسوب نمی‌شود و کاربردی عملیاتی نیز نخواهد داشت اما در ذهن و ضمیر ناخودآگاه شماری از خانواده‌ها به صورت باوری دینی و سنتی باقی مانده است.

روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه تهران ادامه داد: برخی باورهای سنتی در جامعه با اعتقادات مذهبی گره خورده، بنابراین به منظور کاهش و رفع آسیب‌های اجتماعی باید ارزش‌ها و سنت‌های باطل از دستورات دینی و مذهبی حذف شود.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از جنایات نظیر فرزندکشی به ویژه برای دختران و زنان به سبب نگاه سنتی بی‌آبرویی جنسی تلقی و این امر موجب فرزندآزاری و در نهایت فرزندکشی می‌شود.

به گفته محمدی، عدم برابری زن و مرد نیز همچنان در جوامع سنتی به چشم می‌خورد و این مساله نیز گاه بر بروز برخی از رویدادها اثرگذار است.