تهران- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پردیس گفت: تصویر برداری و مستند سازی ۷ اثر تاریخی شاخص در شهرستان پردیس انجام شده است که بعد از طی مراحل اداری ثبت ملی خواهند شد .

لیدا حاتمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تصویربرداری و مستندسازی آثار تاریخی شهرستان مانند؛ حمام اصطلک مربوط به اواخر دوره قاجار، مسجد آب انجیرک مربوط به اوایل دوران پهلوی، بنای امامزاده قاسم(ع) مربوط به قرن ۷ و ۸ هجری قمری در روستای گلخندان بومهن، امامزاده طیب بن طاهر(ع) مربوط به قرن ۷ و ۸ هجری قمری در روستای کمرد در دست اقدام است.

وی با اشاره به شناسایی ۲۹ اثر تاریخی ارزشمند در شهرستان پردیس، عنوان کرد: اصلان تپه مربوط به دوران قبل از اسلام، آسیاب روستای واصفجان و آبشار کمرد که از جاذبه‌های طبیعی وگردشگری مهم به شمار می‌رود نیز در فهرست آثار ملی شهرستان پردیس ثبت می‌شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس با بیان اینکه تاکنون ۳ اثر تاریخی ثبت ملی شده، اظهار داشت: پل تاریخی جاجرود (شاه عباسی ) مربوط به دوران سلجوقیان، دژ روستای گلخندان مربوط به قرن ۹ هجری قمری و امامزاده سلطان مطهر(ع) مربوط به قرن ۹ هجری قمری  پیش از این در فهرست ثبت ملی ایران قرار گرفته است

حاتمی با اشاره به ثبت ملی ۷ اثر تاریخی دیگر در شهرستان پردیس، اظهار داشت:  در مجموع ۱۰ اثر تاریخی شهرستان پردیس پس از طی مراحل اداری  شماره ثبت ملی دریافت خواهند کرد.

حاتمی با اشاره به زمین لرزه‌های اخیر دماوند، خاطر نشان کرد: بناها و آثار تاریخی شهرستان پردیس از جنس ساروج و مقاوم در برابر زمین لرزه هستند و در زلزله‌های اخیر دماوند هیچ‌گونه خسارت یا صدمه‌ای به بناهای تاریخی و ارزشمند شهرستان وارد نشده است.

پل شاه عباسی جاجرود مرمت و بازسازی می شود

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس گفت: پل تاریخی شاه عباسی جاجرود، مربوط به دوران صفویه یکی از آثارتاریخی شهرستان پردیس است که در فهرست ثبت آثار ملی قرار گرفته و بر اثر فرسایش عوامل طبیعی به مرمت و باز سازی نیاز دارد.

حاتمی گفت: یکی از دلایل اصلی تخریب پل تاریخی، قرارگرفتن در مسیر مسیل جاجرود و حاشیه سد لتیان است که با گذشت زمان و سرریز شدن آب سد و سایر عوامل طبیعی به مرور زمان تخریب شده است.

وی با اشاره به هزینه مرمت و بازسازی پل تاریخی شاه عباسی جاجرود، اظهار داشت: بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی استان، هزینه بازسازی این پل تاریخی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس ضمن تقدیر از همراهی بخشداری جاجرود و دهیاری سعیدآباد اظهار داشت: دستگاه‌های یاد شده برای مستند سازی و نقشه کشی پل تاریخی جاجرود ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص می‌دهند و بر اساس برنامه ریزی انجام شده بقیه هزینه اعلام شده برای این اثر تاریخی توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بخش خصوصی و یا در صورت موافقت از شرکت عمران پردیس تامین شود.

حاتمی گفت: طی روزهای آینده، اقدامات اولیه برای مستندسازی و نقشه‌کشی پل تاریخی جاجرود، جهت مرمّت و بازسازی وارد مرحله عملیاتی می‌شود.

شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.